Informatii utile pentru utilizatorii site-ului madelicii.ro

Pe aceasta pagina vei gasi toate informatiile necesare privind:

1. Termeni si conditii;
2. Politica de confidentialitate;
3. Livrare si plata;
4. Politica de cookies.

Pentru informatii suplimentare, ce nu se regasesc pe aceasta pagina, ma poti contacta pe adresa de e-mail: maddy@madelicii.ro sau folosind formularul de pe pagina de contact.

1. – TERMENI SI CONDITII

Navigarea pe acest site, inclusiv comandarea produselor, implica acceptarea de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii.

In cazul in care nu sunteti de acord cu aceasta conditie, va solicitam sa parasiti acest site.

Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, va recomandam citirea cu atentie a informatiilor din aceasta pagina.

Ne rezervam dreptul de a face oricand modificari ale acestor prevederi, fara o notificare prealabila. De aceea, va recomandam sa recititi periodic Termenii si Conditiile.

1.1 – Definitii

Acest site este administrat de firma Kubitech SRL, care va fi denumita in continuare Societatea.

Persoana fizica sau juridica care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul site-ului Madelicii.ro, este denumita Client.

Imaginile, textele, datele tehnice, preturile si celelalte informatii care se gasesc pe site-ul Madelicii.ro, vor fi denumite in continuare Continut.

1.2 – Continut si drepturi de autor

Societatea face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor incluse in acest site. Totusi, uneori, acestea pot contine inadvertente punctuale.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne rezervam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta Clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

Imaginile si datele tehnice sunt folosite cu acordul furnizorilor.

Societatea isi rezerva dreptul de a efectua orice modificari asupra site-ului Madelicii.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.

Madelicii.ro si toate informatiile continute sunt proprietatea Societatii si a furnizorilor. Continutul site-ului este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996).

Folosirea fara acordul Societatii a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare.

1.3 – Inregistrare ca membru

Inregistrandu-va ca membru pe site-ul Madelicii.ro, va obligati:

• sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre d-voastra asa cum este cerut de formularul de inregistrare al site-ului

• sa mentineti si innoiti, atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete. Daca veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, Societatea are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul d-voastra si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a site-ului.

• Societatea poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa inceteze accesul d-voastra la continutul site-ului sau la o parte a acestui continut.

Pentru inregistrarea ca membru vi se va solicita sa va alegeti un nume de utilizator si o parola. Sunteti responsabil de pastrarea in siguranta a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfasurata sub numele d-voastra de utilizator fiind integral in responsabilitatea d-voastra.

Trebuie sa ne instiintati imediat despre orice semn de activitate neautorizata sub numele d-voastra de utilizator.

In cazul in care administratorii site-ului va suspenda calitatea de utilizator al site-ului, nu veti fi indreptatit la primirea niciunei despagubiri.

1.4 – Securitatea datelor personale

Site-ul Madelicii.ro se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor dumneavoastra conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Datele nu vor fi transmise, vandute sau oferite la schimb catre terte persoane (fizice sau juridice) fara acordul explicit al Clientului. De asemenea, datele nu vor fi folosite in alte scopuri decat cele necesare pentru efectuarea comenzilor, confirmarea lor, facturare, livrare si transmiterea ofertelor si promotiilor Kubitech SRL (numai in cazul in care ati bifat aceasta optiune).

Orice Client care a furnizat explicit pe site-ul Madelicii.ro adresa sa de email poate solicita ca aceasta sa fie stearsa din baza de date a Kubitech SRL. Pentru a fi stearsa, este suficient sa ne cereti acest lucru telefonic, prin fax sau email pe adresa maddy@madelicii.ro.

Kubitech SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal) cu numarul 21285.

Kubitech SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii datorate erorilor sau unor eventuale probleme de securitate ale serverului ce gazduieste magazinul nostru online, sau actiunilor unor terte persoane.

1.5 – Contractul

Inainte de lansarea unei comenzi, fie ea telefonica, prin email, chat, sau direct pe site, va asumati faptul ca ati citit, ati inteles si sunteti de acord cu informatiile din prezenta pagina ce contine termenii si conditii de derulare a Contractului in baza caruia se va desfasura achizitia de catre d-voastra a produselor oferite de Societate. Aceste informatii fac parte integranta din Contract.

De asemenea, lansand o comanda, va exprimati acordul cu modalitatile de comunicare dintre Societate si d-voastra, respectiv telefonic, chat, email, site-ul Madelicii.ro.

Incheierea Contractului are loc in momentul in care Societatea emite factura ce contine produsele comandate ce vor fi livrate catre Client.

Pentru a putea cumpara in cunostinta de cauza, ne straduim sa va furnizam cat mai multe informatii despre produsele comercializate de noi pe acest site, incluzand principalele caracteristici si o cat mai detaliata descriere a produselor, dar si imagini edificatoare. Uneori, imaginile pot fi doar cu titlu exemplificativ. Insa aceste informatii nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Societatii.

De asemenea, produsele sunt disponibile in limita stocului.

Pentru motive justificate, dupa plasarea comenzii, Societatea isi rezerva dreptul de a anula comanda Clientului fara o notificare prealabila. In acest caz, daca plata a fost efectuata online cu cardul, incasarea platii va fi de asemenea anulata.

Anularea comenzii va fi facuta fara nici o obligatie ulterioara a vreuneia din parti una fata de cealalta, sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese in urmatoarele situatii, si nu numai:

• preturile afisate pe site-ul Madelicii.ro sunt rezultatul unei erori materiale;

• produsul sau produsele comandate nu se mai afla in stoc;

• tranzactia nu a fost acceptata de catre banca emitenta a cardului Clientului;

• datele furnizate de Client catre Societate sunt incomplete si/sau incorecte.

1.6 – Plata si livrarea produselor

Modalitatile de plata si informatii despre livrarea produselor comandate le gasiti in sectiunea de pagina dedicata.

1.7 – Garantia produselor

Produsele vandute prin acest magazin online sunt noi, nu contin componente “second-hand” sau reparate. Produsele sunt livrate in ambalajele originale si beneficiaza de garantie conform prevederilor legale in vigoare (OUG 21/1992, Legea 449/2003, OUG 174/2008 si OUG 34/2014) si politicilor comerciale ale producatorilor. Termenul de garantie decurge din momentul facturarii produsului.

Garantia comerciala se acorda conform certificatului de garantie pentru unele produse, respectiv conform facturii care cuprinde termenul de garantie aferent fiecarui produs.

In cazul defectarii unui produs in perioada de garantie, va trebui sa ne trimiteti un email pe adresa maddy@madelicii.ro in care sa descrieti exact defectul constatat si sa atasati o copie dupa factura de achizitionare a produsului. Un reprezentant al Societatii va va contacta telefonic, apoi va trimite curierul la dumneavoastra sa ridice (gratuit) produsul defect insotit de certificatul de garantie in original si o copie a facturii, urmand ca acesta sa fie reparat sau schimbat si apoi retrimis prin curier catre dumneavoastra (tot gratuit) in termen de maximum 15 zile daca se constata ca defectiunea se datoreaza unor vicii de fabricatie.

Societatea este exonerata de obligatia acordarii garantiei in urmatoarele cazuri:

• pentru defectiuni cauzate de greseli de instalare sau de utilizare incorecta/neglijenta sau in alte scopuri decat cele pentru care au fost fabricate sau vandute produsele, sau datorate suprasolicitarii;

• produsul a suferit imersii in lichide, socuri mecanice, termice sau de orice natura sau a intrat in contact cu diverse substante sau lichide;

• neefectuarea la timp a reviziilor impuse pentru intretinerea echipamentului (schimb de ulei, gresare, curatare, etc) si de verificare unde este cazul;

• in cazul in care seria si tipul produsului mentionate pe eticheta nu au fost protejate si informatiile nu mai sunt lizibile – unde este cazul;

• cuplarea echipamentelor electrice la alte tensiuni decat cele mentionate pe aparat sau cuplarea incorecta, anomalii in reteaua electrica de alimentare.

1.8 – Garantia produselor

Nu beneficiaza de garantie comerciala produsele consumabile, sau cele care in mod normal sunt supuse uzurii.

Durata termenului de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la data la care Clientul a reclamat defectarea produsului in garantie pana la data repunerii acestuia in stare de functionare daca s-a dovedit a fi caz de garantie.

Pe langa orice alte garantii prevazute de legile aplicabile si detaliate in certificatul de garantie emis de producator, importator sau Societate, aceasta garanteaza Clientul impotriva oricarei non-conformitati care poate afecta produsul achizitionat, cu exceptia uzurii normale, pentru o perioada de 24 luni de la data emiterii facturii de vanzare.

In cazul solicitarii nejustificate a garantiei, Societatea isi rezerva dreptul de a obliga Clientul la plata contravalorii manoperei de diagnosticare a produsului si a taxelor de transport corespunzatoare.

Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei.

Pierderea certificatului de garantie sau a facturii duce la pierderea garantiei. Nu eliberam duplicate pentru certificatul de garantie.

1.9 – Conditii de returnare

Produsele comandate pe siteul Madelicii.ro pot fi returnate in termen de 14 zile de la primirea acestora, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, conform O.G. 34/2014. Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Produsele se vor returna in aceeasi stare in care au fost receptionate de client (cu toate accesoriile si documentele care l-au insotit) – pentru a putea fi repuse in vanzare.

Returnarea produselor (costul transportului) se va face pe cheltuiala Clientului. Kubitech SRL va inapoia contravaloarea produselor returnate in cel mult 14 de zile de la data denuntarii in scris a contractului, dar nu inainte de primirea produselor returnate.

Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.

Denuntarea de contract se face numai in scris catre KUBITECH SRL. In acest sens, va rugam sa printati Formularul pentru denuntarea contractului (click pentru descarcare), sa-l completati, sa-l semnati si sa-l trimiteti prin posta sau curierat pe adresa firmei, sau sa-l scanati si sa-l trimiteti pe email pe adresa maddy@madelicii.ro.

Pentru intrebari suplimentare privind conditiile de returnare, va rugam sa ne contactati.

1.10 – Frauda

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului Madelicii.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul Madelicii.ro, va fi considerata tentativa de fraudare a sistemelor Madelicii.ro si va duce la plangere penala impotriva celor care au incercat acest fapt.

1.11 – Litigii

Orice litigiu aparut intre Client si Societate va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantei de judecata pe raza careia isi are sediul Societatea, respectiv Judecatoria Iasi.

1.12 – Dispozitii finale

Chiar daca una din clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni si in totalitate termenii si conditiile de utilizare prezente, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.

2. – POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Madelicii.ro incearca sa protejeze confidentialitatea si imaginea utilizatorilor site-ului. Scopul nostru este sa iti furnizam informatiile si controlul asupra procesarii datelor tale personale si uneltele care iti permit sa te folosesti de protectia drepturilor care rezulta din lege si sa iti oferim o experienta sigura online, care nu iti va afecta viata personala. Echipa Madelicii.ro depune toate eforturile necesare pentru a ne asigura ca informatiile pe care le introduci in baza noastra de date sunt utilizate exclusiv in scopurile gandite de tine.

Prezenta Politica de confidentialitate explica modul in care Madelicii.ro, reprezentat de catre Kubitech SRL, colecteaza, utilizeaza si gestioneaza informatiile tale cu caracter personal. Madelicii se angajeaza sa protejeze si sa iti respecte confidentialitatea. Citeste prezenta Politica cu atentie ca sa intelegi de ce si cum colectam datele de la tine si cum vor fi utilizate.

Madelicii.ro, reprezentat de Kubitech SRL, este “operator de date”, reprezentand entitatea care stabileste scopurile prin care si mijloacele prin care datele cu caracter personal sunt prelucrate.

2.1 – Datele cu caracter personal furnizate de tine

Atunci cand comanzi de pe site-ul nostru sau prin intermediul celorlalte metode ale noastre de contact (telefon, email, chat, Facebook sau orice alta retea de socializare, WhatsApp s.a.), iti vom cere sa ne furnizezi date cu caracter personal necesare pentru indeplinirea comenzii realizate de dvs. Informatiile pe care le vom solicita sunt: numele si prenumele, numele companiei (daca este cazul), codul unic de identificare fiscala, tara, judetul, orasul, strada, codul postal, numarul de telefon si orice alta informatie necesara pentru facturare.

Cand iti creezi un cont pe site-ul nostru, iti vom solicita sa ne furnizezi informatii cu caracter personal, inclusiv numele si prenumele, numele companiei (daca este cazul), codul unic de identificare fiscala, tara, judetul, orasul, strada, codul postal, numarul de telefon si orice alta informatie necesara pentru facturare.

Cand te abonezi la Newsletterul Madelicii.ro iti vom cere sa ne furnizezi adresa ta de email. Daca esti abonat la Newsletterul Madelicii, este posibil sa iti cerem sfaturi in legatura de cum putem imbunatati serviciile pe care le oferim.

Cand ne scrii, folosind formularele de pe site-ul nostru, iti cerem sa ne furnizezi datele tale de contact: numele si prenumele, adresa de email, numarul de telefon.

De asemenea, site-ul nostru iti permite sa postezi comentarii privind calitatea produselor si al serviciilor oferite de Madelicii. Daca alegi sa postezi comentarii, numele tau si comentariile despre serviciile noastre vor putea fi vizualizate de ceilalti utilizatori ai site-ului.

2.1 – Datele cu caracter personal pe care le colectam automat

Cand vizitezi website-ul Madelicii.ro, colectam automat anumite informatii, care includ, dar nu se limiteaza la adresa ta IP, informatii cookie, mai exact data si ora la care ai accesat serviciile noastre, hardware-ul, software-ul sau browser-ul pe care le folosesti si informatiile despre sistemul de operare al computerului tau, cum ar fi setarile privind limba si locatia de unde accesezi serviciile noastre.

Cand iti creezi un cont pe site-ul nostru web, cand achizitionezi un serviciu sau cand te abonezi la Newsletter-ul nostru, colectam, de asemenea, informatii cu privire la istoricul cautarilor si achizitiilor tale si despre activitatea ta pe site-ul nostru web, inclusiv informatii cu privire la click-uri si la paginile pe care le-ai vazut. (vezi articolul 6 alineatul (1) lit. b GDPR)

2.3 – Temeiul si scopurile pentru care Madelicii.ro prelucreaza datele tale personale

Regulamentul (UE) 679/2016:

– „prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale a operatorului” (art. 5 alin. 2 lit. (c) din Legea nr. 677/2001)

– „prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine operatorului” (art. 6 alin. (1) lit. c din Regulamentul (UE) 679/2016)

– „pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de incheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

Madelicii utilizeaza informatiile tale cu caracter personal, furnizate in urma accesarii site-ului Madelicii.ro sau la inregistrare pe site sau in urma efectuarii unei comenzi cu scopul de a factura produsele/serviciile comandate de catre dumneavoastra si pentru livrarea acestora, dar si pentru rezolvarea anularilor sau a plangerilor referitoare la produsele sau serviciile noastre. Activitatea ta generala pe site este monitorizata cu scopul de a imbunatati calitatea serviciilor si produselor pe care le oferim si de a te informa in legatura cu ultimele promotii, produse asemanatoare celor de interes pentru tine si al altor factori care te-ar putea interesa. De asemenea, datele cu privire la produsele achizitionate sau informatii despre contul tau de utilizator al site-ului Madelicii.ro sunt folosite pentru a gasi solutiile potrivite cererilor tale si pentru a raspunde oricaror intrebari pe care le-ai putea avea cu privire la serviciile pe care le-ai achizitionat sau orice alte intrebari legate de produsele sau serviciile oferite de Madelicii.

De asemenea, Madelicii poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, dar si in scop de marketing fara furnizori pentru astfel de servicii, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si Serviciilor noastre.

2.4 – Drepturile tale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Blvd. Socola 57, bl. A1, 700268, Iasi, Romania in atentia Madelicii.ro, administrat de catre Kubitech SRL, va puteti exercita, in mod gratuit, sa vi se confirme faptul ca datele dumneavoastre personale sunt sau nu procesate, acest drept il puteti exercita si prin intermediul e-mail-ului trimitand cererea redactata in format electronic pe adresa de e-mail: maddy@madelicii.ro, cu mentiunea GDPR.

Aveti urmatoarele drepturi cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, in conditiile prevazute de lege:

• Dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal referitoare la tine pe care le detinem;
• Dreptul la corectarea oricaror date cu caracter personal incorecte sau incomplete;
• Dreptul la opozitie sau la restrictionarea utilizarii de catre noi a datelor tale cu caracter personal;
• Dreptul de a iti retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor prelucrate pe baza de consimtamant. Retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea prelucrarii pe baza consimtamantului de dinaintea retragerii acestuia;
• Dreptul la stergerea datelor tale cu caracter personal, in situatiile in care ti-ai retras consimtamantul, cand prelucrarea nu mai este necesara sau cand prelucrarea respectiva este contrara legii;
• Dreptul la portabilitatea datelor ce iti permite sa transmitem o copie a datelor prelucrate pe care le-am primit de la tine catre o entitate indicata de tine.

2.5 – Cum va protejam datele cu caracter personal?

Madelicii.ro foloseste protocoale criptografice care permit comunicatii sigure pe internet si ofera un grad mare de confidentialitate si de siguranta pentru datele introduse astfel incat sa minimalizeze interceptarea sau utilizarea incorecta a informatiilor introduse de catre utilizator. Magazinul nostru foloseste, pe langa protocoalele criptografice pe 256-bit, cu o semnatura pe 2048-bit de tip HTTPS / SSL in conformitate cu cele mai bune practici, un sistem de firewall impotriva atacurilor DDoS, un sistem de antivirus si anti-spam, alaturi de ultimele update-uri pentru CMS-ul si modulele utilizate si un sistem de backup zilnic pe mai multe niveluri., insa nu raspunde pentru defectiunile care pericliteaza securitatea serverului pe care este gazduit site-ul www.madelicii.ro.

3. – LIVRARE SI PLATA

3.1 – Costuri de livrare

Costul livrarii prin GLS, Fan Courier:

• un colet cu greutatea de pana la 1 kg este livrat la pretul de 20 lei TVA inclus. La fiecare kg in plus de adauga 1 leu (TVA inclus) la taxele de transport;
• pentru adresele destinatie ce nu sunt in reteaua Fan Courier se adauga suplimentar cate 1 leu/km (TVA inclus). GLS nu percepe cost pentru kilometri suplimentari.

3.2 – Modalitati de plata

Toate preturile de pe site, inclusiv cele legate de transport, includ TVA.

Puteti opta pentru unul din urmatoarele moduri de plata:

• Ramburs numerar – plata se face in numerar la livrarea coletului, direct catre serviciul de curierat – firmele de curierat cu care avem contract (Fan Courier si GLS) nu acceptă plata cu cardul. Conform legii 70/02.04.2015 pentru intarirea disciplinei financiare, incepand cu data de 9 mai 2015, suma maxima pe care Kubitech o poate incasa de la o persoana fizica este de 10.000 lei pe zi. Pentru toate celelalte categorii de clienti (persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, etc) limita maxima a unei incasari este de 5.000 lei pe zi.

• Plata online – puteti plati online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra. Sunt acceptate cardurile VISA (Classic sau Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2).

Tranzactiile se realizeaza in conditii de maxima siguranta – prin intermediul www.euplatesc.ro (prin Banca Transilvania). Kubitech SRL nu solicita si nu stocheaza niciun detaliu referitor la cardul dumneavoastra (datele sunt trimise direct catre banca procesatoare).

Nu se percepe niciun comision pentru platile efectuate cu cardul.

Mai multe detalii despre plata cu cardul aici: euPlatesc.ro

Plata prin transfer bancar – In urma confirmarii telefonice a comenzii, veti primi prin email o factura proforma pe care o veti putea plati prin ordin de plata (gasiti datele necesare platii in antetul proformei).
Livrarea produselor comandate se face dupa intrarea banilor in contul nostru.

3.3 – Procesarea si expedierea comenzilor

Comenzile realizate pe site vor fi trimise in maximum 3 zile lucratoare de la data plasarii comenzii.

Produsele comandate pana in ora 15:00 vor fi expediate a doua zi. Comenzile online sau cele sosite pe email vineri dupa ora 15:00 sau in weekend vor fi procesate in saptamana urmatoare, conform termenului maxim de procesare si expediere mentionat anterior.

3.4 – Confirmarea comenzii

Dupa efectuarea unei comenzi veti fi informat prin email de statusul de procesare pentru produsele dorite.

3.5 – Anularea comenzii

Comanda dumneavoastra poate fi anulata prin email, facebook sau telefonic, dar numai inainte ca aceasta sa fi fost expediata.

3.6 – Termenul de livrare

In functie de destinatie, livrarea prin curier a produselor se face in 1-2 zile.

3.7 – Factura fiscala

Produsele vor fi insotite de factura fiscala intocmita dupa confirmarea comenzii (o gasiti in colet).

3.8 – Pachet desigilat sau deteriorat la primire

In cazul livrarilor prin curier, acesta nu este autorizat de catre firma noastra sa permita deschiderea coletului inainte de semnarea, de livrarea si de achitarea contravalorii acestuia.

Daca in momentul livrarii constatati ca pachetul primit este desigilat sau a fost avariat, va sfatuim sa nu-l acceptati, sa mentionati pe borderoul de livrare motivul refuzului si apoi sa ne contactati in cel mai scurt timp pentru rezolvarea situatiei.

3.9 – Livrarea prin alte firme de curierat

Daca preferati o alta firma de curierat, va rugam sa ne comunicati acest lucru atunci cand lansati comanda! Aveti obligatia sa solicitati curierului dumneavoastra sa vina la sediul nostru sa ridice coletul Blvd. Socola 57, bl. A1, 700268, Iasi, Romania.

De asemenea, daca aveti contract cu unul din curierii nostri, va rugam sa specificati acest lucru cand lansati comanda. Pe factura va apare doar contravaloarea produselor, fara transport.

4. – POLITICA DE COOKIES

Site-ul www.madelicii.ro utilizeaza cookie-uri.

Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea “cookie”-urilor utilizate de site-ul www.madelicii.ro sau alte site-uri din reteaua Kubitech SRL. De asemenea, sunt prezente si cateva linkuri utile legate de acest subiect.

Va rugam sa cititi cu atentie informatiile care urmeaza:

Acest website foloseste cookie-uri proprii si de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

In ceea ce numim “web 2.0”, “cookie”-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

– Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) – generandu-se astfel flexibilitatea “cosului de cumparaturi” (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului “inainte” si “inapoi”)
– Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori.
– Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;
– Imbunatatesc eficienta publicitatii online.

4.1 – Ce este un cookie?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu”cookie” ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

• cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului (ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).
• cookieuri persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

4.2 – Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

4.3 – Care este durata de viata a unui cookie?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta.

Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

4.4 – Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

4.5 – Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

• cookie-uri de performanta a site-ului
• cookie-uri de analiza a vizitatorilor
• cookie-uri pentru geotargetting
• cookie-uri de inregistrare
• cookie-uri pentru publicitate
• cookie-uri ale furnizorilor de publicitate
• cookie-uri de performanta

Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.

Exemple:

• setarile volumului pentru video player
• viteza de video streaming cu care este compatibil browserul
• cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac.

Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul – chiar si atunci cand sunteti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti ingregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care il postati pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca nu ati selectat “pastreaza-ma inregistrat”, acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar.
Aceste cookie-uri le folosim si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookieuri apartinand unei terte parti, pentu o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre vacante, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacante. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori.

De asemenea, setam cookie-uri anonime si prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a va recunoaste ca vizitator al acelui site daca ulterior veti vizita site-ul nostru, va vom putea livra publicitatea bazata pe aceasta informatie.

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

O mare parte din publicitatea pe care o gasiti pe acest site apartine tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cat de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeasi reclama.

Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile celor terte parti pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targeta si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea dvs pe acest site.

Alte cookie-uri ale tertelor parti

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site.

De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

4.6 – Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters.

Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet ( ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi)

4.7 – De ce sunt importante cookie-urile pentru internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor, preferintele de limba ( Ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

4.8 – Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.

Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor NU va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.
Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.

Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat.

Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

4.9 – Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Linkuri utile

Daca doriti sa aflati mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

Microsoft Cookies guide http://www.microsoft.com/info/cookies.mspx
All About Cookies http://www.allaboutcookies.org/

IAB Romania pune la dispozitie urmatorul site pentru a oferi mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online:
http://www.youronlinechoices.com/ro/

Pentru mai multe detalii legate de probleme de confidentialitate, puteti accesa si urmatoarele linkuri:

http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_13_2012_modificare_prelucrare_date_caracter_personal_protectia_vietii_private_comunicatii_electronice.php
http://www.youronlinechoices.eu/ro
http://www.iabeurope.eu/cookies-faq/internet-cookies—increasing-and-enhancing-yourinternet-surfing-experience/what-are-cookies-how-do-they-work—cookies-faq.aspx
http://www.guardian.co.uk/info/cookies

4.10 – Lista cookie-urilor folosite de Madelicii.ro:

ads/ga-audiences

Folosit de Google AdWords pentru identificarea vizitatorilor cu sanse sa se transforme in clienti pe baza comportamentului online pe site-urile web.

Durata: sesiune

ga

Google Analitycs Cookie, utilizat pentru a distinge utilizatorii unici prin atribuirea unui numar generat aleator ca un identificator al clientului. Acesta este inclus in fiecare cerere de pagina a unui site si este utilizat pentru a calcula date legate de vizitatori, sesiuni si campanii pentru rapoartele de analiza a site-urilor. Mai multe informatii gasiti https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Durata: 2 ani

_gid

Acest cookie este asociat cu Google Analytics si este folosit pentru a putea deosebi utilizatorii. Mai multe informatii gasiti https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Durata: 24 ore

_gat

Acest cookie este asociat cu Google Universal Analytics și este utilizat pentru a accelera rata de solicitare – limitand colectarea datelor pe site-uri cu trafic ridicat. Mai multe informatii gasiti https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Durata: 10 minute

FACEBOOK PIXEL

Cu ajutorul pixelului Facebook pot fi urmarite actiunile utilizatorilor dupa ce acestia au vazut sau dat click pe un anunt publicitar Facebook. In acest mod, putem determina eficienta anunturilor publicitare Facebook pentru scopuri statistice sau de cercetare de piata. Datele colectate în acest mod sunt anonime pentru noi, respectiv nu ofera niciun indiciu cu privire la identitatea utilizatorilor. Puteti consulta directiva Facebook cu privire la utilizarea datelor https://www.facebook.com/about/privacy/.