Briose rasturnate cu portocale
Poate ai auzit si chiar incercat prajituri rasturnate cu diferite fructe. Dar cred ca mai are loc o reteta delicioasa printre toate acestea. De data aceasta, avem aici niste briose rasturnate cu portocale usor caramelizate. Sunt atat de aromate si arata de-a dreptul senzational. Si unde mai pui ca se fac si usor! Vor fi un deliciu pe masa de Sarbatori sau de ce nu, pot fi integrate si intr-un cookie box de daruit celor dragi.
Ingredientele si mai ales, modul de pregatire, este destul de asemanator cu cel al unei prajituri rasturnate. Dar partea mai faina e ca sunt portii individuale, de aceea sunt ideale nu doar pentru masa de Sarbatori, dar si pentru un picnic (cand se incalzeste afara) sau de luat pe drum… in cautarea Mosului.
Textura pufoasa a brioselor, facute cu lapte batut, se imbina perfect cu feliile suculente si parfumate de portocala, creand o simfonie de neuitat.
Cum se fac briosele rasturnate cu portocale?
In primul rand, avem o compozitie de blat pentru briose. Acesta contine lapte batut, care nu doar ca da aroma, dar imbunatateste si textura brioselor.
Apoi, piesa de rezistenta, portocalele. E recomandat sa folosesti portocale cu coaja netratata, pentru ca si aceasta va da gust preparatului final. In functie de marimea formelor, taiem feliile de portocale. Poti folosi si mandarine sau clementine si sa le tai felii rotunde. Vom inmuia apoi aceste feliute in apa fierbinte, pentru a le face mai moi si pentru a potenta aroma. Le lasam apoi sa se scurga de apa pe un prosop de hartie.
Punem in fiecare forma putin unt si zahar, sa fie acoperite uniform, si dam la cuptor 5 minute. Scoatem si venim apoi cu feliile de portocala si sucul de portocala, pe care il impartim in mod egal in forme. Peste portocale punem compozitia de briose, dam la cuptor si lasam sa se intample magia.
Poti pregati aceste prajiturele fie in forme pentru briose, fie in forme pentru mini-chec. Eu am ales ambele variante si au iesit la fel de bune. Iti recomand sa folosesti forme din silicon sau din inox, nu hartii pentru briose, pentru ca s-ar putea sa se lipeasca inestetic de portocale.
Cum pastram briosele rasturnate cu portocale?
Pastreaza briosele intr-un recipient inchis. Pentru ca sunt usor umede, la temperatura camerei se vor deteriora destul de repede (2-3 zile maximum). Daca vrei sa te bucuri mai mult de ele, pastreaza-le la frigider. Daca nu iti plac reci, le poti incalzi putin la cuptorul cu microunde inainte de servire.
Sper sa incerci si sa iti placa reteta de briose intoarse cu portocale. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog, gasesti multe alte prajituri cu citrice, dar si delicii de sarbatoare
🍊 Chec cu portocale si susan (guguluf)
🍊 Guguluf cu merisoare si portocale, insiropat si delicios
🍊 Prajitura cu aluat fraged si crema de portocale (orange shortbread bars)
🍊 Cozonac babka cu fistic, ciocolata neagra si portocala
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
1 portocala | |
75g unt | |
70g zahar | |
3 linguri suc de portocale | |
160g faina | |
1.5 lingurita praf de copt | |
un praf de sare | |
0.5 lingurita anason | |
0.5 lingurita coaja de portocala | |
2 oua | |
0.5 lingurita esenta de portocale optional | |
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie | |
60.5g lapte batut |
Lasă un răspuns