Carrot cake cu crema de branza (tort de morcovi )
Dragoste la prima… degustare! 🧡 Tortul de morcovi este, fara doar si poate, printre cele mai indragite feluri de tort. Si cum sa nu iti placa? Morcovii si nucile ofera o textura interesanta blatului, care devine mai umed si mai dens, aroma lor imbinandu-se de minune cu cea a condimentelor calde. Crema de branza fina vine in completarea profilului aromatic, oferind o nota de prospetime.
Aceasta reteta de carrot cake este pur si simplu uimitoare! E atat de frageda si cremoasa incat se topeste in gura!
Nu doar ca gustul este de vis, dar mi se pare ca tortul de morcovi este si foarte usor de pregatit. Imediat am curatat morcovii, am facut blaturile, am amestecat ingredientele pentru crema si tortul e aproape gata. Mai trebuie doar decorat. Poti sa optezi pentru un aspect final mai natural, eventual un naked cake, sau pentru ceva mai special, cu bomboane, nuci si sclipici.
Tortul de morcovi este minunat tot timpul anului, dar eu il pregatesc cu precadere primavara sau toamna. Primavara pentru ca e fresh si e perfect pentru masa de Paste (iepurasi, morcovi, vezi legatura?), iar toamna pentru ca e condimentat cu scortisoara, nucsoara si cuisoare. Si parca-ti incalzeste sufletul o felie de tort intr-o zi ploioasa de toamna.
Nu stiu cum s-a nimerit, dar pana acum eu l-am pregatit doar pentru ocazii speciale si nu am reusit sa fac o poza calitativa cu sectiunea. Pentru aniversarea de 30 de ani a parintilor mei am ales un decor mai natural, iar pentru ziua de nastere a bunicului meu am vrut sa-l uimesc si am facut un decor mai de ocazie.
Trebuie sa ma credeti pe cuvant ca tortul arata foarte bine si in interior! Voi reveni cu o fotografie care sa faca cinste acestui deliciu. 🤭
Secrete pentru un tort de morcovi reusit
🥕 Da morcovii prin razatoare manual. Nu folosi un robot, un chopper sau mai stiu eu ce, ci pur si simplu, o razatoare clasica. Eu dau tot timpul pe fata cu gauri medii sau mari – nu vreau ca morcovii sa fie prea marunti, dar indeajuns de fini pentru a se coace uniform si pentru a nu ,,incarca” blatul. morcovii fin cu mâna (recomandat). Este nevoie de ceva mai mult timp, dar este important.
🥕Cerne neparat faina, eventual si bicarbonatul de sodiu si praful de copt pentru a indeparta cocoloasele si pentru a avea o textura mai aerata.
🥕 Foloseste ingrediente la temperatura camerei. Untul si crema de branza nu trebuie sa fie nici prea reci, dar nici prea calde. Scoate-le din frigider cu aproximativ jumatate de ora inainte de a incepe pregatirea cremei. Daca ti se pare prea curgatoare crema pentru a putea decora tortul, las-o cateva minute in frigider.
🥕 Nu ameste prea mult aluatul, ci doar cat sa incorporezi ingredientele. Altfel, faina va dezvolta glutenul si te vei trezi cu gauri in blat, iar textura nu va mai fi la fel de pufoasa.
🥕 Coace blaturile la o temperatura mai scazuta (160°C.) pentru a evita craparea lor si formarea unui dom.
Cum pastram tortul de morcovi?
Tortul de morcovi este mai bun a doua zi dupa ce l-ai facut. Aromele se amesteca, crema umezeste si mai mult straturile. Iti recomand sa pastrezi tortul intr-un recipient inchis, la frigider si sa il consumi in maximum o saptamana. Dar hey, crezi ca va rezista atat? E prea bun si cu siguranta se va termina in doar cateva zile. Nu uita sa il lasi cateva minute la temperatura camerei inainte de servire pentru a te bucura din plin de gustul lui.
Chiar sper ca aceasta sa fie cea mai buna reteta de tort cu morcovi pe care o vei gusta vreodata! Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Esti fan carrot cake? Vezi si reteta de briose cu morcovi, s-ar putea sa fie pe gustul tau! 👇
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
280g faina | |
2 lingurite bircarbonat de sodiu | |
1 lingurita praf de copt | |
un praf de sare | |
2 lingurite scortisoara | |
0.5 lingurita nucsoara | |
0.25 lingurita cuisoare | |
250ml ulei | |
50g zahar | |
50g zahar brun | |
3 oua | |
2 lingurite extract / esenta de vanilie | |
275g morcovi rasi | |
250ml lapte batut | |
120g nuci |
Crema de branza (pentru interior si imbracat tortul)
500g crema de branza | |
230g unt | |
150g zahar pudra | |
2 lingurite extract / esenta de vanilie |
Lasă un răspuns