Chec cu lapte condensat, pufos si glazurat
Sunt sigura ca si tie iti plac prajiturile cu lapte condensat, am dreptate? Ei bine, atunci trebuie neaparat sa incerci si acest chec cu lapte condensat, cu aroma bogata de lapte si o textura incredibil de moale si pufoasa. Este, cu siguranta, cel mai special chec pe care l-am mancat pana acum si m-as bucura sa il incerci si tu. Savureaza-l la ceai, in compania unei cafele sau ca desert rafinat – tu alegi cum vrei sa te bucuri de acest deliciu desavarsit.
Aceasta prajitura cu lapte condensat, suculenta si pur si simplu delicioasa, se prepara din doar 6 ingrediente de baza! Este o reteta simpla si usoara, gata in scurt timp, care adauga o nota minunata de arome si umiditate checului obisnuit.
Inainte de a incepe pregatirea retetei, nu uita ca este foarte important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei (untul, ouale, laptele condensat). De asemenea, foloseste faina de patiserie, nu de cozonac.
Ce rol are laptele condensat in prajituri?
Laptele condensat joaca un rol esential in delicioasa reteta de chec pufos. Prin continutul sau bogat de zahar si grasimi, laptele condensat contribuie la fragezimea si „pufosenia checului”, oferind o textura incredibila. In plus, adauga o dulceata subtila si o aroma delicioasa. Este secretul dulce care transformă fiecare felie într-o mică bucurie dulce!
Chec cu lapte condensat, simplu sau glazurat
Acest chec este cat se poate de bun si simplu, fara glazura. Dar, daca vrei sa imbogatesti aromele sau sa ii dai un aspect mai special, il poti acoperi cu o glazura simpla de vanilie, a carei reteta o gasesti mai jos. Pentru extra-aroma si decor, eu am presarat si putina coaja rasa de portocala, dar merg de minune si coaja de lamaie, fulgii de cocos sau de migdale.
Te sfatuiesc sa adaugi treptat lichidul (lapte integral, vegetal sau chiar apa) peste zaharul pudra. Astfel, vei controla mai bine consistenta glazurii, care trebuie sa fie usor curgatoare, cat sa se scurga pe toata suprafata checului, dar nici prea lichida. Lasa glazura sa se intareasca bine inainte de servire (la temperatura camerei sau la frigider).
Cum servim si pastram checul cu lapte condensat?
Poti servi checul atat cald, cat si la temperatura camerei. Lasa-l in tava minimum 10 minute inainte de a-l scoate pentru a evita sfaramarea.
Cum spuneam, glazura este optionala, te asigur ca este la fel de delicios acest chec cu lapte condensat si fara a fi glazurat. Il mai poti servi si cu putina frisca sau iaurt grecesc si fructe proaspete, precum capsuni, afine, zmeura, piersici etc.
Mi se pare ca unele prajituri capata un gust mai bogat si dezvolta arome mai intense daca stau cateva zile. De aceea, checul va fi si mai bun dupa o zi sau doua dupa coacere.
Pentru a-i pastra prospetimea, pastreaza-l intr-un recipient inchis timp de pana la 3-4 zile, la temperatura camerei. Daca vrei sa il tii pana la o saptamana, pastreaza-l la frigider. De asemenea, poate fi si congelat – inveleste checul (intreg sau felii) in folie alimentara si pastreaza la congelator pana la 3 luni.
Sper sa incerci si sa iti placa reteta de chec cu lapte condensat. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Arunca un ochi pe blog pentru a descoperi si alte retete delicioase de prajituri cu lapte condensat. S-ar putea sa iti placa si…
🍰 Tort cu lime, lapte condensat si cirese
🍰 Prajitura cu lapte condensat si foi de placinta
🍰 Prajitura cu lapte (Tres Leches)
🍰 Tarta cu lapte condensat, ciocolata alba, capsuni & busuioc
🍰 Prajitura cu cocos si ciocolata, rapida si delicioasa
🍰 Brownies cu cirese si lapte condensat
🍰 Inghetata cu lapte condensat, straciatella si gem de capsuni
🍰 Tort cu banane, caramel si mascarpone
🍰 Placinta cu dovleac si lapte condensat
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
160g unt moale, la temperatura camerei | |
60g zahar | |
190g lapte condensat | |
3 oua | |
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie | |
160g faina | |
1 lingurita praf de copt | |
un praf de sare |
Glazura de vanilie si coaja de portocala
110g zahar pudra | |
3 linguri lapte | |
1 lingurita pasta de vanilie | |
coaja de portocala pentru decor |
Lasă un răspuns