Cheesecake fara coacere cu piersici
Din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii parca nu iti vine sa pornesti cuptorul. Dar, daca ai totusi chef de ceva bun, am pregatit pentru tine o reteta simpla si delicioasa de cheesecake fara coacere cu piersici sotate, aromatizate cu cimbru. Te poftesc sa descoperi un desert racoritor si plin de arome, care iti va invalui papilele gustative intr-un dans dulce si savuros.
Iti poti imagina deja consistenta catifelata a unui cheesecake, dar de data aceasta ii adaugam o nota de prospetime si un strop de parfum subtil. Piersicile sotate cu cimbru vor fi partenerul perfect al acestui desert senzational.
Cheesecake-ul fara coacere este o adevarata comoara in bucatarie pentru ca nu e nevoie sa pornesti cuptorul. Si asta e o adevarata binecuvantare pe timp de vara! 😄 Sigur, nu inseamna ca bati din palme si gata, poti sa te bucuri de rezultatul final. Trebuie sa ai putintica rabdare si sa dai timp cheesecake-ului sa se racoreasca la frigider. Minimum 6-8 ore, ideal peste noapte, depinde si cat de pofta iti este. Asa ca inainte de a incepe pregatirea retetei, ia in calcul si acest timp necesar pentru refrigerare. Este un pas esential pentru ca va ajuta la stabilizarea structurii si la obtinerea unei consistente perfecte.
Asadar, pregateste-te sa incepi aceasta calatorie culinara si sa cuceresti papilele gustative ale tuturor celor dragi cu acest cheesecake fara coacere cu piersici sotate cu cimbru. Sunt sigura ca vei savura fiecare inghititura si vei dori sa repeti aceasta reteta minunata ori de cate ori vei avea pofta de ceva dulce si racoritor.
Pregateste ingredientele pentru cheesecake!
Iata ce ai nevoie pentru reteta de baza de cheesecake cu mascarpone, fara coacere.
⭐ Biscuiti digestivi si unt pentru crusta – aceasta crusta este usor de preparat si adauga un plus de savoare si textura oricarei retete. E o varianta clasica, gata in 10 minute! Pentru a macina biscuitii poti folosi un blender sau un robot de bucatarie. Daca nu ai, pune biscuitii intr-o punga cu zip, scoate excesul de aer si zdrobeste-i cu un sucitor. Eu am folosit niste biscuiti digestivi cu scortisoara, pentru extra aroma. Poti folosi si simpli sau te poti juca si cu alte tipuri de biscuiti, cum sunt biscuiti caramelizati Lotus Biscoff sau biscuitii Oreo.
⭐ Crema de branza – va da acel gust usor acrisor, specific cheesecake-ului, dar si textura catifelata. Ai grija sa fie la temperatura camerei.
⭐ Zahar – poti folosi atat zahar tos cat si zahar pudra.
⭐ Smantana lichida pentru frisca – va face cheesecake-ul pufos ca un norisor. Foloseste o frisca cu un continut cat mai mare de grasime, altfel umplutura nu se va intari corect. Eu folosesc intotdeauna frisca de la Olympus, cu 35% grasime.
⭐ Mascarpone – A zis cineva cheesecake fara gelatina? Da, e posibil! Branza mascarpone e un ingredient cheie. Stabilizeaza frisca si face ca acest cheesecake sa aiba un gust premium.
Atat frisca, si cat branza mascarpone trebuie sa fie reci, de la frigider.
⭐ Arome – vanilia este de nelipsit, bineinteles. Poti folosi esenta, dar eu prefer extractul de vanilie sau pasta pentru ca are si un gust mai bogat si, de cele mai multe ori, are si seminte, care se vor vedea frumos in compozitie. In plus, am folosit si putina tonka, dar e un ingredient optional. Insa ofera desertului un gust cu adevarat unic. Desigur, te poti juca cu aromele dupa bunul plac, esentele de lamaie sau portocale sunt si ele o idee buna.
Hai sa adaugam si un strat de piersici sotate cu note de cimbru!
Cheesecake-ul este adorat de multa lume pentru textura sa cremoasa si gustul divin. Dar, uneori, putem dori sa ii adaugam un strop de inovatie si sa experimentam cu arome si combinatii neasteptate. Un strat de piersici sotate cu cimbru poate fi exact ingredientul surpriza care transforma un cheesecake obisnuit intr-o experienta cu adevarat deosebita.
Daca nu vrei sa implici deloc caldura in pregatirea acestui cheesecake, atunci poti sa renunti la acest strat. Desi te rog eu sa nu o faci, este exact ce ii trebuie acestui desert si se face usor si rapid! Sau poti folosi chiar si piersici proaspete, asezate frumos deasupra cheesecake-ului.
Daca totusi vrei sa incerci propunerea mea, vom sota piersicile in unt, cu putin zahar brun si scortisoara. Pentru a se ingrosa, adaugam amidon amestecat cu zeama de lamaie, care va da si un gust usor acrisor. Este foarte important sa lasi sa se raceasca bine piersicile sotate inainte de a le pune peste cheesecake. Ideal e sa pui acest strat chiar inainte de servire.
Este important sa alegem cele mai proaspete si coapte piersici pentru a obtine o aroma bogata si o dulceata naturala. Piersicile pot fi curatate (sau nu) de coaja si taiate in felii subtiri, pentru a se integra perfect in stratul de acoperire al cheesecake-ului.
Cimbrul, cu aroma sa distinctiva,, se va combina perfect cu piersicile si va aduce o nota interesanta de prospetime. Frunzele de cimbru pot fi maruntite fin sau pot fi utilizate intregi.
Pur si simplu ador combinatia de piersici si cimbru, mi se pare foarte interesanta. Desigur, daca nu e pe gustul tau, poti renunta la cimbru sau il poti inlocui cu menta. Am folosit cimbru proaspat pentru ca l-am folosit si la decor, dar si cimbrul uscat este perfect.
Cum pastram cheesecake-ul fara coacere cu piersici
Neaparat trebuie sa pastezi cheesecake-ul la frigider, de preferabil intr-un recipient cu capac. Astfel vei evita ca desertul sa prinda mirosurile din frigider. Consuma cheesecake-ul in maximum 5 zile.
Nu iti recomand sa congelezi cheesecake-ul imediat ce e gata, cu scopul de a se intari mai repede. Crede-ma, merita asteptarea.
Cu toate acestea, poti congela cheesecake-ul pentru a-l savura cu alta ocazie. Dupa ce se intareste la frigider, infasoara toata tava intr-un strat de folie de plastic, apoi un strat de folie de aluminiu. Cheesecake-ul fara coacere rezista minunat la congelator pana la 3 luni. Si cand ai pofta de ceva bun sau tocmai ce s-au anuntat niste musafiri, dezgheata-l la frigider.
Desigur, iti recomand sa congelezi doar cheesecake-ul, fara stratul de piersici, care s-ar putea sa isi schimbe textura la congelator.
Sper ca ti-a placut aceasta reteta simpla de cheesecake fara coacere, cu mascarpone si piersici sotate. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Te invit sa arunci un ochi si pe alte retete de pe blog! Toate sunt deserturi fara coacere, perfecte pentru zilele toride. 😉
🍰 Prajitura cu piscoturi, cocos si ananas – fara coacere
🍰 Tarta cu lapte condensat, ciocolata alba, capsuni & busuioc
🍰 Prajitura de post cu mere, unt de arahide si crema de vanilie
🍰 Tarta cu ciocolata si biscuiti
🍰 Tiramisu cu capsuni, la borcan
🍰 Mini-tarte cu mango si cocos (reteta vegana)
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
180g biscuiti digestivi | |
113g unt topit | |
150g crema de branza | |
60g zahar | |
300g frisca lichida | |
226g mascarpone | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
0.5 lingurita tonka optional |
Piersici sotate
300g piersici | |
35g unt | |
30g zahar brun | |
0.25 lingurita scortisoara | |
1 lingura amidon de porumb | |
1.5 linguri zeama de lamaie | |
1 lingurita cimbru sau dupa gust |
Buna, Madi, pare delicios, pot sa pun piersici din compot?