Dulceata de pepene galben fara zahar, cu Green Sugar

1 ora

foarte usor

3 borcane

Rasfata-te cu gustul verii pe tot parcursul anului! E momentul perfect sa pregatesti reteta de dulceata fara zahar cu pepene galben si migdale. Capteaza esenta pepenilor dulci si zemosi, cu aroma bogata de migdale si accente subtile de vanilie si lamaie! Intinde-l pe o felie de paine prajita calda sau intr-un croissant proaspat si vei fi in al 9-lea cer!

Asul din maneca (sau ma rog, din borcanul de dulceata) este Green Sugar, o combinatie fermecatoare de stevie si eritrol, care iti va incanta simturile fara sa te ingrijoreze de caloriile in plus. De fapt, de aici a plecat si ideea prietenilor mei de la Vegis.ro, care mi-au propus sa pregatim impreuna o reteta de dulceata de pepene galben mai sanatoasa, fara zahar.

Iti promit ca este o reteta usor de urmat, chiar si daca esti la inceput de drum in bucatarie. Imagineaza-ti momentul in care gustul dulce si proaspat al pepenelui galben se impleteste armonios cu textura crocanta a migdalelor. Totul invaluit intr-un parfum subtil de vanilie si accente racoritoare de lamaie!

Nu poti rata ocazia sa incerci aceasta dulceata delicioasa! Este perfecta ca topping pentru iaurt, clatite sau ca umplutura pentru prajituri rafinate. Fiecare lingurita te va purta pe un taram al rasfatului si savoare. E timpul sa te bucuri de fiecare lingurita si sa te lasi cucerit(a) de magia parfumata a verii!

Atat de aromata si interesanta!

Pentru dulceata mea speciala am folosit pepene galben Galia si a iesit destul de aromata. Asta pentru ca nu am gasit pepene cantalup, pe care ti-l recomand pentru dulceta. Acest tip de pepene are o aroma bogata si un gust dulce si suculent, care il face potrivit pentru a fi transpus intr-o dulceata delicioasa. Aroma proaspata si distincta de pepene galben va transforma simpla dulceata intr-un desert cu adevarat rafinat si apetisant. Poti folosi, de asemenea, si pepene galben Honeydew.

Dupa parerea mea, aromele sunt foarte importante intr-o dulceata. Adaugand o pastaie de vanilie in dulceata, vei obtine o nota subtila, care va completa si amplifica gustul dulce al pepenelui galben. Coaja de lamaie adauga un parfum proaspat si racoritor, care se va imbina minunat cu aroma pepenelui galben. Aceasta va oferi un echilibru perfect intre dulce si proaspat.

Eu am adaugat si cateva migdale decojite, dar daca nu iti plac sau esti alergic(a), poti sari peste acest pas. Migdalele ofera o textura crocanta, contrabalansand dulceata pepenelui galben. Atunci cand mesteci dulceata, migdalele vor oferi o experienta culinara mai interesanta. Gustul lor caracteristic, delicat si usor dulce, se imbina minunat cu aroma dulce-acrisoara a pepenelui galben. Acestea vor aduce o nota de savoare unica si rafinata, completand profilul aromatic.

In plus, migdalele sunt bogate in nutrienti esentiali precum vitaminele E, B si minerale ca magneziul si calciul. Prin adaugarea migdalelor, dulceata de pepene galben poate deveni o optiune mai hranitoare si satioasa.

Ei, si sa recunoastem: migdalele vor da un aspect atragator si apetisant dulcetii, captand atentia si incurajand pofta de a savura acest desert.

Reteta dulceata de pepene galben fara zahar, cu Green Sugar

Dulceata de pepene galben cu Green Sugar, o varianta mai sanatoasa si mai prietenoasa cu silueta

Ai renuntat la zahar pentru ca vrei sa ai un stil de viata mai sanatos. Sau poate pentru ca vrei sa mai dai jos cateva kilograme. Sau, poate ca te confrunti cu o afectiune pentru care zaharul e dusman, si anume diabetul. Ei bine, te poti bucura in continuare de dulceata ta preferata (sau de cea cu pepene galben) daca o indulcesti cu Green Sugar Gelifiant!

In primul rand, Green Sugar este un indulcitor 100% natural, avand la baza extracte din plante precum stevie si eritritol, responsabile de indulcire, si pectina din citrice, liantul pentru dulceata. Asadar, nu contine aditivi chimici sau indulcitori artificiali, fiind o alternativa sanatoasa la zaharul rafinat.

Un alt aspect de luat in considerare este ca Green Sugar are un continut caloric extrem de redus (32,05 kcal/100gr.), fiind perfect pentru persoanele care urmaresc o dieta cu putine calorii sau pentru cei care doresc sa controleze nivelul glicemiei. Totodata, nu va afecta nivelul zaharului din sange, fiind potrivit si pentru diabetici.

Gustul dulce si placut al Green Sugar este asemanator cu cel al zaharului obisnuit. Dulceata mi s-a parut putin de tot amara, dar nu intr-un mod deranjant. Ba chiar parca are un farmec aparte.

Recunosc, si eu am avut emotii sa il folosesc in dulceata. Dar mi-am facut griji degeaba – in procesul de preparare a dulcetei, Green Sugar se dizolva usor, comportandu-se similar cu zaharul clasic. Astfel, poti utiliza Green Sugar in retetele traditionale de dulceata, fara a fi nevoie de ajustari majore. Avand insa un timp de gelifiere rapid, este foarte important ca gelifiantul sa fie adaugat la final, dupa ce fructele au fiert bine.

Indulcitor Green Sugar

Ce este pectina? De ce avem nevoie de ea in dulceata de pepene galben?

Pectina este o fibra solubila care este produsa atat in ​​mod natural, cat si comercial, si se gaseste in multe fructe si legume. Ea ofera o consistenta gelatinoasa si este utilizata in industria alimentara, in special in procesul de fabricare a gemurilor, dulceturilor si marmeladelor. Si, daca nu stiai, pectina este folosita si in unele medicamente, in special cele pentru reducerea colesterolului.

Dar sa revenim in bucatarie. Atunci cand gatim fructe sau legume care contin pectina si le combinam cu zahar si acid (de exemplu, suc de lamaie), pectina se leaga de zahar si formeaza o retea tridimensionala, care intareste compozitia si creeaza o textura gelatinoasa. Acest proces permite conservarea fructelor si legumelor fara a adauga conservanti chimici.

Pectina se gaseste in mod natural in mare parte in fructe – cum ar fi prunele, perele, merele, piersicile, caisele si citricele. Are un gust neutru, iar adaugarea acesteia in diferite retete nu va modifica gustul final al preparatului. De asemenea, nu este daunatoare pentru sanatate, exceptie fiind cazul in care esti alergic la ea.

Cand vrei sa faci dulceata din fructe care au un continut scazut de pectina, cum e si pepenele galben, ele au nevoie de un pic de ajutor pentru a crea consistenta specifica dulcetii. Daca vrei sa adaugi putin zahar sau sa-l omiti complet, pectina devine un aliat indispensabil. Ea ajuta la o inchegare mai rapida si mai eficienta, reducand semnificativ timpul de fierbere al fructelor, fara sa afecteze gustul sau culoarea acestora.

Cum pastram dulceata de pepene galben si migdale?

Borcane nedeschise: Cand sunt depozitate intr-o camara sau un dulap rece si intunecat, borcanele sigilate cu dulceata pot rezista pana la un an. Alege un loc ferit de lumina directa a soarelui si de caldura pentru a pastra aroma si consistenta dulcetii.

Borcane deschise: Odata deschis, pastreaza borcanul de dulceata de pepene galben la frigider. In mod obisnuit, va ramane proaspata timp de aproximativ o luna atunci cand este pastrata corespunzator. Nu uita sa strangi bine capacul borcanului pentru a preveni expunerea la aer si potentiala alterare.


Sper ca ti-a placut si ca vei incerca aceasta reteta de dulceata de pepene galben indulcita cu Green Sugar. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog!

🍰 Dulceata de merisoare si portocale

🍰 Cheesecake fara coacere cu piersici

🍰 Mini-tarte cu mango si cocos (reteta vegana)

🍰 Biscuiti cu lavanda, lamaie si ciocolata alba

🍰 Desert la pahar cu piscoturi, ciocolata, capsuni & fructul pasiunii

🍰 Prajitura cu piscoturi, cocos si ananas – fara coacere

Ingrediente dulceata pepene galben cu Green Sugar

Aceasta postare este realizata in parteneriat cu magazinul online vegis.ro, ce a contribuit cu ingredientele-cheie din aceasta reteta. Parerile si experienta cu produsele sunt strict personale, fara a fi influentate in niciun fel de aceasta colaborare.

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
1 kg pepene galben Cantalup
1 lingura zeama de lamaie
1 pastaie de vanilie Pronat
coaja de la o lamaie
250 ml apa
50g migdale decojite
170g indulcitor Green Sugar Gelifiant

Pasii necesari

1.

Sterilizam borcanele

Eu sterilizez borcanele si capacele (daca sunt metalice) la cuptor. Dupa ce le-am spalat si clatit bine, asezam pe o tava borcanele si separat, capacele. Introducem tava in cuptorul RECE (neaparat rece, altfel se vor sparge) si pornim cuptorul la 150°C (cu ventilatie). Le lasam in cuptor 16 minute, apoi oprim cuptorul si intredeschidem usa acestuia, lasand borcanele si capacele sa se raceasca incet, pana cand e gata si dulceata.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Curatam pepenele galben

Curatam pepenele galben si il taiem bucatele. Il punem intr-un bol impreuna cu zeama si coaja de lamaie si semintele de vanilie. Lasam deoparte 30 de minute.
Taiem in doua migdalele si le rumenim putin intr-o tigaie. Lasam sa se raceasca.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Fierbem

Transferam pepenele intr-o tigaie / ceaun, adaugam 250 ml de apa si lasam sa fiarba pana cand se inmoaie pepenele (eu am lasat cam jumatate de ora). Poti pune si pastaia de vanilie la fiert, dar nu uita sa o scoti inainte de a adauga indulcitorul.
Spre final, adaugam si migdalele.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Adaugam Green Sugar Gelifiant

Cand pepenele a fiert, dizolvam treptat intr-un bol separat 170g Green Sugar Gelifiant cu o parte din siropul format, apoi turnam amestecul peste restul de pepene si mai fierbem maximum 2 minute.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Lasam la racit

Cat dulceata este calda, umplem borcanele. Punem capacele, strangem bine si intoarcem borcanele cu fundul in sus, lasandu-se sa se raceasca.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *