Fursecuri cu scortisoara si crema de branza
In aceasta perioada magica a anului, bucataria devine o sursa inepuizabila de arome reconfortante. Te invit sa descoperi cele mai moi si fragede fursecuri cu scortisoara si crema de branza. E deliciul perfect pentru a-ti indulci zile racoroase de toamna sau pentru a fi incluse cu mandrie intr-un cookie box de Craciun. Daca le imparti cu cei dragi, devin si mai speciale. Este un mod minunat de a crea amintiri in jurul mesei si de a impartasi bucuria dulce cu cei apropiati.
Si am si o veste buna! Pregatirea lor este atat de simpla incat vei reusi sa te bucuri de rezultatul final in timp record. Nu ai nevoie de decupatoare de prajituri, cu atat mai putin experienta de cofetar. Bine, totusi vei avea nevoie de o miiica doza de rabdare, cat sa lasi aluatul sa se raceasca la frigider. Jumatate de ora trece repede!
Nu numai ca vei experimenta placerea de a crea ceva delicios din ingrediente simple, dar vei descoperi si ca procesul in sine este la fel de distractiv precum rezultatul final.

Fursecuri cu scortisoara si zahar… sau snickerdoodles
O parte esentiala din magia fursecurilor in cauza consta in stratul generos de zahar si scortisoara prin care sunt tavalite. Aceste elemente adauga nu doar o textura crocanta si o dulceata subtila, ci si o nota calda si aromata care completeaza perfect gustul delicat al fursecurilor.
Aceste fursecuri date prin zahar si scortisoara se numesc snickerdoodles. Un desert clasic american, fursecurile snickerdoodles sunt facute din ingrediente simple: faina, zahar, unt, agenti de crestere si oua, bilele de aluat fiind tavalite apoi printr-un amestec de zahar si scortisoara.
Crusta aromata de zahar, atunci cand intalneste caldura cuptorului, se caramelizeaza usor, aducand o aroma bogata si o textura crunchy. Cand musti din aceste fursecuri, vei simti imediat explozia de arome, de la dulceata caramelizata la notele bogate de scortisoara, creand o experienta culinara cu adevarat memorabila.
Pe cat de populare sunt aceste fursecuri, pe atat este de vaga originea lor. Cele mai vechi retete au aparut tiparite spre sfarsitul secolului al XIX-lea, dar retetele scrise de mana au circulat cu multi ani inainte. Unii spun ca snickerdoodles isi au originea in New England si ca numele este pur si simplu un cuvant fara sens care rezulta dintr-o traditie regionala de denumire. In The Book of New England Cookery , autoarea Judith Jones ofera o astfel de explicatie: „Bucatarii din New England aveau o inclinatie pentru a da nume ciudate mancarurilor lor – aparent fara alt motiv decat distractia de a le spune”. Chiar suna amuzant snickerdoodle, nu?
Altii sustin ca fursecurile snickerdoodles au aparut in Pennsylvania, fiind adaptate dupa prajituri germane si olandeze cu texturi si arome similare. Astfel, numele lor provine de la cuvantul german Schneckennudel = melc, denumirea unui produs de patiserie.

Secrete pentru fursecuri cu scortisoara si crema de branza reusite
Untul, crema de branza si oul, la temperatura camerei
Asigura-te ca untul este moale si la temperatura camerei inainte de a incepe prepararea aluatului. Untul moale se va integra mai bine in aluat, oferind fursecurilor o textura mai moale si pufoasa. De asemenea, daca adaugi un ingredient rece peste unt, compozitia isi va modifica textura. De aceea, si crema de branza si oul trebuie sa fie tot la temperatura camerei.
Lasa aluatul la racit
Acest aluat de fursecuri trebuie sa se raceasca timp de cel putin 30 de minute (ideal o ora). Nu vrei ca aluatul sa fie atat de lipicios incat sa se lipeasca de maini. Misca-te repede si in modelarea bilelor, pentru ca aluatul se va incalzi si va deveni tot mai lipicios. In plus, la cuptor, fursecurile se vor lasa si vor deveni prea subtiri.
Nu le coace prea mult
Pentru a obtine textura moale a fursecurilor, nu le coace prea mult. Cand le scoti din cuptor, marginile prajiturilor ar trebui sa fie tari si chiar usor aurii, dar in centru pot parea usor nefacute si moi. Ele se vor intari pe masura ce se racesc, asa ca lasa-le sa se raceasca complet in tava.

Cum pastram fursecurile cu scortisoara si crema de branza
Pentru a pastra prospetimea si textura fursecurilor cu scortisoara si crema de branza, pastreaza-le intr-un recipient etans. Rezista bine la temperatura camerei pana la 3 zile, dar daca vrei sa te bucuri mai mult timp de ele, le poti pastra la frigider sau chiar in congelator.
Daca le congelezi, asigura-te ca s-au racit bine inainte de a le transfera intr-un recipient sau o punga cu zip. Poti sa le pastrezi la congelator pentru aproximativ 3 luni. Dezgheata-le la temperatura camerei. Daca vrei sa le reimprospatezi, pune-le la cuptorul preincalzit la 150°C pentru aproximativ 3-5 minute.

Sper ca ti-a placut aceasta reteta de fursecuri cu scortisoara si crema de branza si ca o vei incerca si tu in aceasta toamna! Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Vezi si alte retete de prajituri pentru zilele racoroase!
Gogosi la cuptor cu cidru de mere si scortisoara
Fursecuri ciupercute cu nuca si ciocolata
Fursecuri crapate crinkles cu ciocolata si menta
Fursecuri aromate cu ciocolata, migdale si condimente
Biscuiti cu ceai negru si glazura de sirop de artar
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
113 g unt | |
112g crema de branza | |
80g zahar pudra | |
1 ou | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
0.5 lingurita praf de copt | |
un praf de sare | |
210g faina | |
50g zahar | |
1 lingura scortisoara |
Lasă un răspuns