Fursecuri de Paste cu morcov si ciocolata alba

2 ore +

foarte usor

aprox. 30 de fursecuri

Se apropie sarbatoarea Pastelui, iar nimic nu spune mai bine primavara si bucurie decat un desert delicios pregatit cu dragoste. Astazi iti voi dezvalui o reteta de fursecuri de Paste cu un twist inedit: contin si morcov! Da, ai citit bine, morcovul devine vedeta acestor mici delicii in forme festive, aducand aroma caracteristica a celebrului tort de morcov, completata de condimente precum scortisoara si de nucile crocante.

E o reteta de fursecuri ideala pentru a aduce bucurie in orice moment al zilei sau al saptamanii, fie ca esti in căutarea unei gustari dulci sau doresti sa servestii oaspetii la o petrecere sau la masa de Paste.

Iti place tortul de morcovi? Incearca si aceste fursecuri de Paste!

Morcovii, legume pline de culoare si dulceata naturala, sunt ingredientul surprinzator al acestei retete de fursecuri. Iti recomand sa ii dai printr-o razatoare mai marunta, pentru a-ti fi mai usor atunci cand decupezi formele.

Ce rol au ei? Nu doar ca imbunatatesc textura fursecurilor, facandu-le moi si fragede, dar dau si o aroma subtila, reconfortanta. Gustul lor usor dulceag se impleteste cu notele delicate de scortisoara, nucsoara si nuci. Practic, acelasi gust atat de indragit pe care il are si tortul de morcovi!

Fursecuri cu morcov, scortisoara si nuci, perfecte pentru Sarbatori si poftele dulci!

Aceste mici delicii nu sunt doar perfecte pentru a fi savurate alaturi de cei dragi in timpul sarbatorilor pascale, ci pot fi si cadoul ideal pentru cei pe care ii iubesti. Impachetate frumos in cutii sau pungi decorative, aceste fursecuri cu morcov vor aduce un zambet pe buze. Vor fi o surpriza dulce si plina de afectiune din partea ta sau chiar din partea Iepurasului de Paste.

Super idee: daca organizezi o vanatoare de oua pentru cei mici (sau pentru cei mari, de ce nu 🤭), impacheteaza-le in celofan, leaga cu o fundita si ascunde-le in diferite locuri pentru a fi descoperite. Sau le poti oferi drept premiu pentru cel/cea care a strans cele mai multe oua de Paste.

Desigur, un rol important il joaca si forma fursecurilor. Daca le pregatesti pentru Paste, asa cum am facut eu, alege forme tematice de iepuras, oua, puiuti sau floricele. Gasesti decupatoare pentru fursecuri atat pentru site-urile de specialitate, cat si in magazine. Am vazut anul acesta si in Pepco, Jumbo sau Sin Say. Pentru fursecurile in forma de floare, eu am acest set de decupatoare. Avand diferite dimensiuni, mi se pare foarte util.

Totusi, nu te gandi ca aceste fursecuri sunt rezervate doar pentru Paste! Ele sunt potrivite pentru orice alt eveniment special sau pur si simplu pentru a-ti satisface pofta de ceva dulce intr-o zi obisnuita. O gustare la birou, un desert la o cina in familie sau chiar un rasfat dulce in timpul liber – fursecurile cu morcov, scortisoara si nuci sunt mereu o alegere excelenta.

Daca vrei sa iti incanti papilele gustative si sa aduci un strop de dulceata in viata ta si a celor din jur, iti recomand cu caldura sa incerci aceasta reteta usor de preparat. Iar daca vrei sa te rasfeti putin mai mult, poti sa le glazurezi cu ciocolata alba pentru un plus de savoare si aspect elegant.

Fursecuri de Paste cu morcov, simple sau glazurate

Odata ce fursecurile sunt coapte si racite, poti alege sa le servesti simple, pentru a savura toata aroma lor naturala, sau le poti glazura cu ciocolata alba pentru un plus de rafinament. Eu pe unele le-am inmuiat complet in ciocolata, pe altele doar pe jumatate, pe altele am facut un model de ciocolata, iar peste altele am presarat fistic macinat, bucatele de caise uscate sau bombonele decorative.

Indiferent de preferintele tale, aceste fursecuri vor face senzatie pe orice masa festiva sau in cutia cadou de Iepuras, fiind perfecte pentru a-i rasfata pe cei dragi in aceasta perioada speciala.

Cum pastram fursecurile?

Daca preferi sa le glazurezi ulterior, asigura-te ca fursecurile se racesc complet. Apoi, depoziteaza-le intr-un recipient etans si pastreaza-le la temperatura camerei sau in congelator.

In cazul in care fursecurile au fost deja glazurate, verifica daca ciocolata s-a intarit. Transfera fursecurile intr-un recipient etans si pastreaza-le la temperatura camerei timp de aproximativ o saptamana. In acest interval, fursecurile isi vor mentine cea mai buna textura. Desigur, le poti consuma si dupa aceasta perioada, dar nu vor mai fi la fel de proaspete si gustoase.

In conditii de temperaturi ridicate, in special vara, este recomandat sa pastrezi fursecurile in frigider pentru a evita topirea ciocolatei. Scoate-le cu cateva minute inainte de a le servi.

Daca doresti sa le pastrezi pentru o perioada mai lunga de timp, poti sa le congelezi. Asaza-le intr-un singur strat pe o tava de copt si pune-le in congelator pana ingheata. Apoi, transfera fursecurile intr-o punga cu zip sau intr-un recipient ermetic si pastreaza-le in congelator timp de pana la trei luni. Pentru a dezgheta fursecurile, asaza-le pe o farfurie la temperatura camerei.

Urmand acesti pasi simpli, vei putea mentine fursecurile de Paste cu morcov proaspete si delicioase pentru o perioada mai indelungata!

Sper ca ti-a placut aceasta reteta de fursecuri de Paste cu morcov. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog!

🍰 Mini tarte cu crema de ananas

🍰 Biscuiti cu lavanda, lamaie si ciocolata alba

🍰 Fursecuri cu martipan si lichior Amaretto

🍰 Babka cu ciocolata alba, morcov si pralina din nuci

🍰 Carrot cake cupcakes cu morcov, ananas & crema de branza

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
227g unt moale, la temperatura camerei
20g zahar brun
35g zahar pudra
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie
270 g faina
1 lingurita scortisoara
0.25 lingurita nucsoara
50g morcovi rasi tocate marunt
200g ciocolata alba
40g nuci tocate marunt

Pasii necesari

1.

Batem untul cu zaharul

Intr-un bol incapator (bolul mixerului planetar) batem untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul brun si zaharul pudra pana devine cremos (aprox. 2 minute). Adaugam si vanilia.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Adaugam faina, nucile si morcovii

Incorporam treptat faina cernuta, scortisoara si nucsoara si batem la viteza mica pana se omogenizeaza.
Adaugam si nucile tocate marunt si morcovii rasi si amestecam timp de 1-2 minute pana cand obtinem un aluat usor nisipos.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Dam la rece

Formam un disc de aluat, pe care il invelim in folie alimentara si dam la rece pentru minimum doua ore (poate fi lasat si peste noapte).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Decupam fursecurile

Preincalzim cuptorul la 170°C. Dupa ce s-a racit aluatul si suntem gata de a coace fursecurile, scoatem aluatul din frigider si lasam sa stea la temperatura camerei 10-15 minute, pentru a fi mai usor de lucrat cu el. Pe o suprafata curata si pudrata cu faina, intindem cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de aprox. 1 cm. Decupam formele dorite, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.
Resturile de aluat le adunam si repetam procesul de mai sus.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Dam la cuptor

Lasam fursecurile sa se coaca timp de 10-12 minute, pana incep sa se rumeneasca. Cand le scoti din cuptor vor fi inca moi, dar ele vor continua procesul de coacere pana se racesc.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Servim sau glazuram

Le poti servi si simple, dar daca vrei sa le imbunatatesti si gustul, si aspectul, acopera-le sau stropeste-le cu ciocolata alba topita. Important este sa faci acest pas dupa ce fursecurile s-au racit complet. De asemenea, pentru a grabi procesul de intarire a ciocolatei, pune fursecurile glazurate la frigider pentru cateva minute.
Eu am presarat pe unele dintre ele si putin fistic macinat, bucatele de caise uscate si diferite bombonele.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita
0.25 lingurita = un sfert de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *