Inghetata Tiramisu cu lapte condensat

30 minute

foarte usor

Bucura-te de rafinamentul si savoarea clasicului desert italian cu reteta de inghetata Tiramisu cu lapte condensat! Am combinat elementele distincte ale celebrului desert Tiramisu intr-o forma racoritoare si delicioasa, astfel incat fiecare lingurita de inghetata va fi o calatorie prin straturile de piscoturi insiropate in cafea si crema fina de mascarpone si lapte condensat. Inghetata se face la fel de usor si rapid precum indragita prajitura italiana, deci… ce mai astepti? Te invit cu drag sa o incerci!

Descopera placerea absoluta in forma unei inghetate delicioase!

Aceasta reteta inovatoare de inghetata Tiramisu transforma un desert clasic intr-o experienta racoritoare si irezistibila. Dar aici nu este vorba doar despre a aduce in viata ta o savoare inegalabila; este si despre cat de usor si rapid poti pregati aceasta inghetata. Indiferent daca esti sau nu un maestru bucatar sau daca dispui sau nu de ustensile sofisticate in bucatarie, vei putea sa obtii aceasta delicioasa inghetata Tiramisu fara niciun efort.

Cu doar cateva ingrediente de baza, vei putea crea o inghetata care nu doar te va cuceri pe tine, dar va impresiona fara indoiala si pe toti cei care o vor degusta. O combinatie impecabila de piscoturi si cafea aromata, pudra de cacao, crema de mascarpone se contopesc intr-un desert care iti va incanta papilele gustative. Asadar, prepararea unei inghetate nu a fost niciodata mai usoara si mai satisfacatoare!

De ce iti va placea inghetata Tiramisu cu lapte condensat?

⭐ Nu necesita un aparat de facut inghetata si nici prepararea unui amestec cu oua

⭐ Se face rapid si usor

⭐ Nu are multe ingrediente

⭐ Nu contine aditivi sau conservanti, este o inghetata facuta in casa

⭐ Este pe gustul tuturor, fiind inspirata de celebrul desert italian

Cum sa nu iubesti inghetata Tiramisu cu lapte condensat?

Secretul desavarsit al inghetatei de top: laptele condensat si magia sa! Acest ingredient de neinlocuit joaca un rol esential in lumea retetelor de inghetata, conferindu-le textura perfecta, consistenta dorita si o explozie de gust. Si, sincer, cine poate rezista farmecului dat de acest ingredient minune? Eu cred ca indiferent de ce desert pregatesti, daca are lapte condensat, nu are cum sa nu fie bun!

Astfel, pentru mine, laptele condensat este un aliat de nadejde in arta prajiturilor spectaculoase. Dar povestea sa nu se opreste aici. Cu un continut bogat in zahar, acest ingredient adauga o dulceata intensa si o savoare inegalabila oricarui desert, inclusiv cand vine vorba de inghetata Tiramisu. Dar mai mult decat atat, continutul sau generos de grasimi este cheia pentru textura inegalabil de cremoasa si catifelata a inghetatei.

Tototdata, este fascinant modul in care grasimile si zaharurile din laptele condensat impiedica formarea neplacutelor cristale de gheata in timpul procesului de congelare. Rezultatul? O inghetata uniforma si fina, care te invaluie cu fiecare lingurita si iti rasfata simturile.

Si asta nu este tot! Laptele condensat actioneaza si ca un conservant, pastrand inghetata intr-o stare proaspata si delicioasa pentru mai mult timp. Acest truc culinar este de nepretuit, in special cand te bucuri de deliciul facut in casa si vrei sa-l savurezi cu aceeasi placere si cateva zile mai tarziu.

Nu exista Tiramisu fara mascarpone…

Cand vine vorba despre inghetata Tiramisu, branza mascarpone nu este doar un simplu ingredient – este sufletul ce da viata acestui deliciu racoritor.

Mascarpone este cunoscut pentru textura sa inconfundabil de fina si bogatia sa de arome subtile. Acest produs italian, obtinut prin prelucrarea smantanii, adauga cremozitate si catifelare in fiecare inghititura de inghetata Tiramisu.

Integrarea lui in reteta de inghetata Tiramisu nu doar ca imbogateste textura, ci si adauga o dimensiune complexa de gust. Aroma sa usor dulceaga si notele subtile de lapte se combina armonios cu cafeaua aromata si dulceata laptele condensat. Rezultatul este o simfonie de arome, unde fiecare element se completeaza intr-un mod desavarsit.

Echilibrul dintre cremozitate, dulceata si gusturi fine transforma inghetata Tiramisu intr-o experienta memorabila pentru papilele tale gustative. Este ca si cum ar fi fost creata pentru a imbogati si sublinia bogatia acestei retete clasice italiene.

… si nici fara piscoturi si cafea

Cand te gandesti la minunatul desert Tiramisu, gandul iti fuge imediat si la inconfundabila aroma de cafea, asa-i?

Deci, in ceea ce priveste inghetata Tiramisu, piscoturile inmuiate in cafea sunt o componenta esentiala, care adauga o nota distinctiva si autentica. Ele reamintesc de straturile distincte ale prajiturii clasice italiene doar ca sub forma unei inghetate. Textura speciala a piscoturilor imbibate in cafea adauga o dimensiune plina de contrast in comparatie cu cremozitatea inghetatei. Cu textura lor usoara si aerata, piscoturile devin panza perfecta pentru a absorbi esenta cafelei.

Spre deosebire de modul de preparare al prajiturii, noi vom taia piscoturile in bucatele mai mici, le vom inmuia rapid in cafea si le vom incorpora in compozitia pentru inghetata. Astfel, nu stii niciodata cand nimeresti o bucatica de piscot aromat in timp ce savurezi inghetata.

Este foarte important sa nu scufunzi si sa lasi prea mult piscoturile in cafea, altfel se vor umezi prea tare. E de ajuns sa atingi usor suprafata lichidului si apoi sa ridici repede bucatica de piscot.

Pentru extra aroma, poti adauga in cafea putin extract de cafea sau lichior de cafea.

Inghetata Tiramisu cu lapte condensat si straturi generoase de cacao

In fiecare portie de inghetata Tiramisu se ascunde o surpriza sub forma de trei straturi de cacao pudrata, care adauga o dimensiune noua si un gust inconfundabil. Aceste straturi de cacao aduc o nota distincta in fiecare inghititura, oferind o textura placuta si o aroma subtila de ciocolata.

In cazul prajiturii, pudra de cacao este presarata la final, inainte de servire. Ei bine, in aceasta reteta de inghetata de casa am inclus trei straturi de cacao, astfel incat aroma sa fie si mai puternica. Asadar, vom turna o treime din compozitia pentru inghetata in recipientul ales, peste care vom veni cu pudra de cacao. Repetam procesul pentru inca doua straturi de inghetatat si cacao.

Cum pastram inghetata Tiramisu?

Transfera amestecul de inghetata intr-un recipient potrivit pentru congelare, cum ar fi un vas din plastic sau o tava din silicon / metal. Este recomandat ca vasul sa aiba capac pentru a preveni patrunderea aerului si formarea ghetii sau a cristalelor de gheata. Poti acoperi recipientul cu folie alimentara pentru protectie suplimentara.

Stim ca inghetata de casa, fara aditivi sau conservanti, are o durata de valabilitate mai scurta decat cea comerciala. In general, este indicat sa savurezi inghetata in aproximativ una-doua saptamani de la preparare, pentru a beneficia de calitate maxima. Daca inghetata dezvolta mirosuri neobisnuite sau aspect suspect, este un semn ca s-a degradat. In aceasta situatie, este mai prudent sa arunci produsul si sa nu-l consumi.

Incearca sa eviti scoaterea si reintroducerea repetata a inghetatei in congelator, deoarece acest lucru poate duce la formarea de cristale de gheata si la degradarea calitatii. Daca doresti sa te bucuri de o portie de inghetata, scoate doar cantitatea necesara si lasa restul sa ramana congelat pentru a mentine prospetimea si textura optima.


Sper ca ti-a placut si ca vei incerca aceasta reteta de inghetata de casa Tiramisu cu lapte condensat. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Inainte sa te apuci de treaba, arunca un ochi si pe alte retete de pe blog!

🍰 Inghetata cu lapte condensat, straciatella si gem de capsuni

🍰 Tiramisu cu capsuni, la borcan

🍰 Prajitura cu piscoturi, cocos si ananas – fara coacere

🍰 Desert la pahar cu piscoturi, ciocolata, capsuni & fructul pasiunii

🍰 Prajitura cu cocos si ciocolata, rapida si delicioasa

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
150 ml cafea
1 lingura zahar brun
1 lingurita extract de cafea sau 1 lingura lichior de cafea (optional)
150g piscoturi sampanie
300ml smantana lichida
180g mascarpone
1 lingurita extract / esenta de vanilie
397 g lapte condensat 1 conserva
cacao

Pasii necesari

1.

Cafea + zahar brun + piscoturi

Preparam cafeaua si dizolvam zaharul brun, apoi o lasam sa se raceasca. Optional, putem adauga fie extract de cafea, fie lichior de cafea.
Taiem fiecare piscot in patru bucatele.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Batem frisca

Intr-un bol incapator batem frisca pana cand incepe sa se intareasca si sa isi pastreze forma (soft peaks). Pe parcurs, adaugam si branza mascarpone si vanilia.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Lapte condensat

Adaugam treptat si laptele condensat, amestecand cu mixerul.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Incorporam piscoturile

Inmuiem foarte putin si rapid fiecare bucatica de piscot in cafea. Nu trebuie sa fie foarte umede (cat sa scufundam superficial piscotul in cafea, apoi ridicam). Lasam pe o farfurie pana cand sunt toate umezite, apoi cu o spatula, incorporam bucatelele de piscoturi in compozitia de inghetata.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Turnam compozitia in vas

Turnam o parte din compozitie in vasul pe care il vom pune in congelator. Presaram deasupra cacao, apoi mai turnam un strat de inghetata pudrat cu cacao. Repetam inca o data procesul. La final, vom avea 3 straturi de inghetata si 3 de cacao. Deasupra, eu am mai pus cateva bucatele de piscoturi inmuiate in cafea, pentru decor. Acoperim vasul cu capac sau o folie alimetara si dam la congelator pentru cel putin 6 ore, ideal peste noapte.
Inainte de servire, scoatem caserola si o lasam la temperatura camerei 5-10 minute.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *