Panna cotta cu ciocolata si rodie, desert de Halloween

30 minute

foarte usor

4 pahare

Halloween se apropie cu pasi repezi, iar pe langa costume si decoratiuni infricosatoare, nu trebuie sa uitam de deliciile care completeaza cu desavarsire atmosfera. De data aceasta, iti propun o reteta de panna cotta cu ciocolata si jeleu de rodie care va aduce un strop de vraja si mister pe masa ta de Halloween.

De ce ar trebui sa incerci aceasta delicatesa? Ei bine, imagineaza-ti o combinatie perfecta intre textura catifelata a unei panna cotta bogate in ciocolata si gustul acrisor si usor misterios al jeleului de rodie. Un desert cremoas, bogat in ciocolata cu note subtile de vanilie, in contrast cu jeleul de rodie ce adauga putina prospetime in fiecare lingurita. Este reteta perfecta pentru a-ti cuceri invitatii sau a-ti rasfata familia in noaptea in care spiritele se trezesc. Buhuhuuuu!

Ce este panna cotta si ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara?

Panna Cotta este unul din cele mai populare deserturi italiene, denumirea ei fiind tradusa, mot-a-mot, smantana gatita. Se prepara foarte usor si rapid si poate fi personalizata cu o varietate de arome, precum varianta clasica, cu vanilie, lamaie, capsuni si, desigur, ciocolata!

Pe langa ingredientele de baza – smantana lichida, lapte, zahar si gelatina – vom adauga si ciocolata neagra. Iti recomand sa folosesti o ciocolata de calitate, cu minumum 70% cacao. Panna Cotta va avea o aroma mai intensa, nu va fi la fel de dulce ca in cazul folosirii unei ciocolate cu lapte, iar textura va fi fi usor aerata, asemenea unui mousse.

Pentru jeleu, ingredientul de baza este sucul de rodie. Sigur, ideal ar fi sa folosesti unul natural, din 100% rodie, pentru ca si gustul e mai puternic (gasesti la Lidl). In acest caz, nu uita sa adaugi, totusi, putin zahar in jeleu. Dar, de asemenea, functioneaza la fel de bine si un suc gata indulcit.

Detaliu panna cotta cu ciocolata si rodie, desert de Halloween

O reteta de Halloween infricosator de buna

Aspectul misterios si intunecat al acestui desert se potriveste perfect cu atmosfera intunecata si enigmatica a sarbatorii. Este modul perfect de a aduce spiritul Halloween-ului in farfurie (sau ma rog, in pahar) si de a crea o experienta uimitoare pentru toti cei care se vor bucura de acesta panna cotta cu ciocolata cu jeleu de rodie.

Crema de ciocolata, servita in pahare cu picior, adauga un element de eleganta si rafinament la decorul de Halloween. Tototdata, cu nuanta sa naturala de rosu inchis, sangeriu, jeleul de rodie duce cu gandul la povestile de groaza cu vampiri, contese si case bantuite.

Si ca sa facem totul si mai magic, completam desertul cu elemente de decor subtile, dar de efect. De exemplu, sclipiciul argintiu care straluceste delicat peste panna cotta duce cu gandul la o potiune magica. E ca si cum ai avea o portie de desert fermecata, care aduce un strop de magie in fiecare lingurita.

Piesa de rezistenta consta in panzele de paianjen din ciocolata alba. Paianjenii fiind simboluri clasice ale sarbatorii, cu aceste panze de paianjen, desertul devine si mai potrivit pentru a fi servit in timpul petrecerilor tematice de Halloween sau la evenimentele cu prietenii si familia, unde detaliile infricosatoare fac tot farmecul.

Cum pastram panna cotta cu ciocolata?

Panna cotta poate fi pastrata pana la 3-4 zile la frigider. Acopera vasele folosite cu folie alimentara pentru a pastra prospetimea desertului.

Sper ca ti-a placut aceasta reteta de panna cotta cu ciocolata si jeleu de rodie. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Pe blog mai sunt si alte retete de Halloween, te invit sa le descoperi!

🎃 Briose de Halloween cu ciocolata si portocale

🎃 Prajituri de Halloween: dovleci aromati

🎃 Briose de Halloween cu ciocolata si caramel sarat

🎃 Tort cu ciocolata, afine si vin rosu (tort de Halloween)

🎃 Tarta cu dovleac, ciocolata si caramel sarat

🎃 Chifle cu dovleac si scortisoara, in forma de dovleac

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
300ml smantana lichida
250ml lapte
3 foi gelatina
20g zahar
100g ciocolata neagra
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie
Jeleu de rodie
60ml apa
1.5 lingurite gelatina sau o foaie si jumatate de gelatina
250ml suc de rodie
seminte de rodie pentru decor

Pasii necesari

1.

Hidratam gelatina, taiem ciocolata

Punem foile de gelatina in putina apa si lasam 5-10 minute.
Taiem ciocolata cat mai marunt.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Amestecam ingredientele pentru panna cotta

Intr-o cratita amestecam smantana lichida, laptele si zaharul si dam pe foc mic pana cand e calda si aproape incepe sa fiarba. Oprim focul.
Adaugam ciocolata si amestecam pana cand se topeste si compozitia se omogenizeaza.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Adaugam gelatina, turnam in pahare si dam la rece

Stoarcem bine foile de gelatina de apa si le incorporam in compozitie pana se dizolva. Adaugam si vanilia, apoi turnam cu grija in pahare sau formele alese.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi mutam in frigider si lasam pentru minimum 6 ore sa se intareasca.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Jeleul de rodie

Dupa ce panna cotta s-a intarit, pregatim jeleul de rodie. Hidratam gelatina in putina apa, la fel ca mai sus.
Turnam intr-o cratita 60 ml de apa si lasam la incalzit, apoi dizolvam gelatina in apa. Adaugam sucul de rodie (la temperatura camerei) si amestecam. Eu am folosit un suc de rodie deja indulcit, daca folosesti unul natural, adauga si putin zahar si amesteca pana se dizova. Turnam cu grija peste panna cotta, lasand, de asemenea, la frigider pentru minimum 6 ore. Decoram cu seminte de rodie.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Optional - panze de paianjen din ciocolata alba

Topim 60 g de ciocolata alba, pe care o transferam intr-un pos si conturam forma panzei de paianjen pe hartie de copt. E de ajutor sa trasezi inainte forma cu creionul pe hartie si sa pui hartia sub foaia de copt, urmarind astfel liniile deja desenate. Dam la rece pentru cateva minute, pana cand ciocolata se intareste, apoi, optional, pudram cu sclipici alimentar.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *