Prajitura cu lapte condensat si foi de placinta
Foi de placinta plisate, inmuiate si aromate cu o crema vanilata de lapte condensat indulcit, totul acoperit cu zmeura proaspata si zahar pudra. Aceasta prajitura cu lapte condensat este crocanta la exterior, cremoasa la interior si pur si simplu, unul dintre cele mai bune deserturi rapide pe care le vei face vreodata!
Parca deja mi se face din nou pofta in timp ce scriu aceste cuvinte. Imagineaza-ti o placinta frumoasa si crocanta, care ascunde inauntrul ei un strat dulce si catifelat de lapte condensat, completat perfect de explozia suculenta a zmeurei proaspete. Alaturi de foile subtiri de placinta, plisate ca un evantai, prajitura cu lapte condensat iti promite o textura deosebita si o savoare incredibila.
Aceasta placinta nu este doar o bucurie pentru ochi, ci si o aventura pentru papilele gustative. Combinatia de dulce si acrisor se imbina intr-un dans un dans seducator al ingredientelor care se completeaza reciproc intr-un mod delicios.
Prajitura cu foi de placinta si lapte condensat, delicioasa, frumoasa si usor de facut
Aceasta reteta este o adevarata comoara datorita simplitatii sale si versatilitatii incredibile. Vei fi uimit(a) de usurinta cu care o poti pregati si de cat de multe posibilitati iti ofera.
Pregatirea acestei prajituri este o placere. Nu necesita abilitati de patiserie avansate sau ingrediente dificil de gasit. Tot ce ai nevoie sunt foi de placinta, lapte condensat si alte cateva ingrediente pe care probabil le ai deja in casa. Daca ai timp si chef, poti incerca chiar si sa prepari propriile foi de placinta, pentru a adauga un plus de prospetime si crocanta.
De asemenea, aceasta prajitura se adapteaza cu usurinta preferintelor si imaginatiei tale. Poti inlocui zmeura cu alte fructe proaspete care iti plac. Poti chiar combina mai multe fructe pentru un medley aromatic si colorat. Diferite tipuri de nuci sau alune, fulgi de cocos sau chipsuri de ciocolata sunt si ele idei bune de topping. De asemenea, poti adauga arome suplimentare in amestecul de lapte condensat (rom, lamaie) pentru a-i conferi o nota distincta.
Aceasta prajitura este perfecta pentru a fi adaptata la orice ocazie. Poti decora suprafata cu zmeura proaspata si frunze de menta pentru un aspect elegant si rafinat, sau poti adauga ciocolata topita si fulgi de cocos pentru un twist mai luxuriant.
Indiferent de versiunea pe care o alegi, aceasta prajitura cu lapte condensat, foi de placinta si zmeura iti va incanta papilele gustative si te va face sa zambesti. E simpla, e versatila si te va surprinde cu fiecare lingurita. E o reteta la care sunt sigura ca vei reveni iar si iar pentru ca te vei indragosti iremediabil de ea.
Un desert de inspiratie greceasca
Probabil stii deja, dar placintele cu foi sunt extrem de populare in Grecia. E posibil sa fi auzit de bougatsa, o placinta cu crusta crocanta din foi si crema de vanilie. Placinta noastra seamana cu ea si este inspirata si de un deliciu grecesc numit Patsavouropita. Patsavoura este cuvantul grecesc pentru carpa – adica un fel de placinta cu zdrente. Acestei placinte i s-a dat probabil numele datorita modului in care foile de placinta sunt plisate si „ciufulite”. Ce-i drept, numele nu-i face deloc cinste acestei prajituri, dar gustul ii salveaza reputatia!
Exista multe variante de Patsavouropita, de la placinte sarate la dulci. Poate fi facuta cu branza feta si ierburi aromatice pentru o optiune de cina savuroasa, iar ca varianta dulce, se poate face cu diverse creme precum varianta din reteta sau cu crema de vanilie. Ceea ce este comun tuturor acestor versiuni sunt foile de placinta plisate care dau acestei placinte un aspect distinct.
Cum pastram prajitura cu lapte condensat si foi de placinta?
Dupa ce s-a racit, acopera placinta cu folie alimentara. Pastreaza la frigider si consum-o in maximum 3-4 zile. Nu iti recomand sa o congelezi.
Sper ca ti-a placut aceasta reteta de prajitura cu lapte condensat, foi de placinta si zmeura. Spune-mi in comentarii cum au iesit! Nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog. Cred ca s-ar putea sa iti placa si…
🍰 Budinca de croissante cu afine si ciocolata
🍰 Budinca de tapioca cu banane si zahar caramelizat
🍰 Pancakes la tava (clatite americane)
🍰 Rulouri cu scortisoara, banane si nuci (cinnamon rolls)
🍰 Prajitura cu lapte (Tres Leches)
🍰 Prajitura cu cocos si ciocolata, rapida si delicioasa
🍰 Prajitura cu piscoturi, cocos si ananas – fara coacere
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
50g unt topit | |
1 pachet foi de placinta 400 g | |
2 oua | |
1 conserva lapte condensat 397 g | |
250ml lapte | |
0.5 lingurita coaja de portocala sau esenta de portocala | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
0.25 lingurita tonka optional | |
100g zmeura proaspata |
La câte grade în cuptor? Cuptor convențional , cu ventilație…