Prajituri martisor: Cakesicles cu mac, lamaie si umplutura de capsuni
Intampina primavara si bucura-i pe cei dragi oferindu-le in dar prajituri martisor! ❤️🤍 Daca iti doresti sa iti impresionezi familia si prietenii cu cele mai frumoase (si delicioase) martisoare, atunci ai ajuns la locul potrivit. Vom invata impreuna sa facem cakesicles, niste prajituri deosebite si usor de facut.
Desi cakesicles se pot face cu biscuiti graham sau piscoturi de sampanie, eu am optat pentru varianta cu blat de tort (ma rog, eu l-am facut sub forma de chec). Pentru aceasta reteta de cakesicles am folosit ca baza un chec cu lamaie si mac, pe care l-am faramitat si amestecat cu crema de branza, unt si zmeura liofilizata. In mijlocul „inghetatei” am pus si o umplutura de capsuni, iar apoi am invelit totul in ciocolata alba. Si am adaugat si cateva detalii rosii, sa contrasteze cu albul ciocolatei si sa sugereze ideea de martisor.
Inca de la inceput, trebuie sa stii ca pentru a putea realiza aceasta reteta ai nevoie de forme pentru cakesicles. Le gasesti usor online, dand un simplu search pe Google. Eu am varianta cu 12 cavitati, de aceea reteta de mai jos contine ingredientele necesare pentru aceasta cantitate.
Ce sunt si cum se fac cakesicles?
Mai intai si mai intai, ai auzit vreodata de cake pops? Acestea sunt niste bile pe bat facute din blat de tort faramitat si amestecat cu crema de unt. De cele mai mult ori, sunt glazurate cu ciocolata – alba, neagra sau cu lapte – si au diferite bombonele si decoratiuni.
Cakesicles sunt cam acelasi lucru, doar ca au forma unei inghetate si dimensiuni mai mari decat cake pops. Ambele sunt niste deserturi delicioase si cu un aspect jucaus. De aceea, sunt perfecte pentru candybar din cadrul evenimentelor sau pentru a fi daruite sub forma unor cadouri dulci.

Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a putea face aceste prajituri martisor sub forma de cakesicles:
- trebuie sa pregatesti un blat de tort (poate fi facut in avans, cu o zi inainte). Asa cum ziceam mai sus, poti „fenta” acest pas si sa folosesti biscuiti sau piscoturi de sampanie. Sau, la cazul maxim, poti cumpara blaturi de tort gata facute.
- crema de unt (unt+zahar pudra), crema de branza sau mascarpone
- ciocolata pentru gatit
- bombonele pentru decor si/sau colorant alimentar
- umplutura de capsuni este optionala, nu e neaparat nevoie sa o folosesti. Adauga un gust dulce-acrisor prajiturilor si se potriveste foarte bine in combinatia fresh de lamaie si mac.
Si bineinteles, putina imaginatie si rabdare. Dupa ce blatul de tort este faramatitat si amestecat cu crema de unt, compozitia rezultata este folosita pentru a umple formele speciale de cakesicles. Dupa cateva ore la congelator, prajiturile sunt scufundate in ciocolata topita si decorate. Pentru decor, poti realiza diferite modele cu ciocolata in care ai pus un strop de colorant alimentar sau poti presara diverse bombonele.
Este o activitate minunata de facut si alaturi de cei mici, cu siguranta se vor distra!

Pot face aceste prajituri martisor in avans?
Pentru ca au unt si crema de branza, iti recomand sa le pastrezi la frigider, intr-un recipient inchis sau ambalate individual intr-o folie. Consuma-le in maximum o saptamana, iar daca totusi le pastrezi la temperatura camerei, in maximum 3 zile. Le poti pune si in congelator (consuma-le in maximum 3 luni), dar ia in considerare ca ciocolata s-ar putea sa absoarba umiditatea si nu va mai fi la fel de crocanta.
Sper sa iti placa aceasta idee de prajituri martisor si sa incerci si tu aceasta reteta de cakesicles. Spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Hai sa vezi si alta varianta de prajituri martisor, facute cam in acelasi fel 👉 trufe red velvet cu ciocolata alba.
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
210g faina | |
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu | |
1 lingurita praf de copt | |
un praf de sare | |
2 linguri seminte de mac | |
50g zahar | |
coaja de la o lamaie | |
2 oua | |
1 lingurita esenta de lamaie | |
175ml lapte | |
60ml zeama de lamaie | |
125ml ulei | |
100g crema de branza | |
100g unt moale, la temperatura camerei | |
80g zahar pudra | |
zmeura liofilizata optional | |
600g ciocolata alba |
Umplutura de capsuni
70g capsuni proaspete sau congelate | |
22g zahar | |
1 lingura amidon | |
2 linguri zeama de lamaie/apa |
Pasii necesari
Incepem cu pregatirea blatului de chec
Pregatim umplutura
Faramitam checul si formam compozitia pentru cakesicles
Umplem formele de cakesicles

Glazuram cu ciocolata

Lasă un răspuns