Saratele fragede cu branza cheddar
Aceasta reteta rapida si usoara de saratele cu branza cheddar, in forma de stelute, este alegerea perfecta pentru mesele festive, aniversari sau orice alt moment cand pofta de o gustare delicioasa si sarata isi face simtita prezenta. Atentie insa, dau dependenta! 😅
Cu doar cateva ingrediente simple, vei putea sa pregatesti aceste saratele intr-un timp record, fara a compromite gustul sau aspectul lor atragator. Forma de stelute adauga un element de joc si festivitate, facandu-le ideale pentru a fi incluse in meniul oricarui eveniment special. Si se potrivesc numai bine si pentru masa de Revelion. Dar, desigur, le poti taia si sub forma de betisoare sau te poti juca cu alte forme de prajituri pe care le ai la indemana.
Cucereste gusturile tuturor cu aceste saratele cu branza cheddar, cu aroma lor intensa si textura crocanta. Aceasta reteta simpla iti va permite sa te bucuri de gustul inconfundabil al cascavalului cheddar intr-un mod creativ si delicios. Indiferent daca le savurezi la film sau le incluzi intr-un bufet festiv, aceste saratele vor aduce o nota de savoare si bucurie in orice ocazie. De asemenea, cred ca sunt minunate si pentru a varia un platou cu branzeturi sau de ce nu, pentru a le servi cu diverse topping-uri.
Despre ingredientele din saratelele cu cascaval cheddar
Fiecare ingredient din aceasta reteta de saratele contribuie la gustul, textura si consistenta finala a acestora.
- Branza Cheddar: cu aroma sa caracteristica, da culoare, dar si gust saratelelor noastre. Poti folosi fie doar acest tip de cascaval, fie orice tip de branza tare sau o combinatie (parmezan + cheddar, de exemplu).
- Faina: ingredient de baza, ofera structura necesara pentru a forma aluatul. Aceasta contribuie la coeziunea si consistenta finala.
- Praful de copt: este adaugat pentru a asigura cresterea si umflarea usoara a aluatului. Astfel, saratelele vor deveni pufoase si moi in interior.
- Paprika dulce: adauga o nota subtila de aroma si culoare, contribuind la gustului final. Poti omite acest ingredient sau il poti inlocui cu ierburi aromatice (busuioc, cimbru, rozmarin etc.).
- Untul: contribuie la gustul delicios si la textura frageda a saratelor. Foloseste un unt gras (82% grasime) si asigura-te ca este cat mai rece.
- Galbenusuri: adauga grasime, umiditate si culoare aluatului. Ele contribuie la fragezimea si culoarea galbena a produsului final.
- Sare de mare: din nou, un ingredient optional, dar mie imi place cum se simte textura crocanta peste saratele. O poti inlocui cu susan, mac sau chimen.
Cum pastram saratelele cu branza cheddar?
Dupa ce saratelele s-au racit complet, depoziteaza-le intr-un recipient ermetic, vor rezista una-doua saptamani. Poti aseza saratelele intr-un singur strat, separandu-le cu hartie de copt sau hartie-prosop. Acest lucru va preveni lipirea lor si va mentine textura crocanta a fiecarei stelute.
Din aceasta reteta va iesi o cantitate destul de mare de stelute. Desigur, cantitatea difera si in functie de forma pe care o au. Totusi, daca vrei sa le pastrezi pentru mai mult timp, le poti congela. Pune saratelele in punga cu zip si pune-le in congelator – vor sta numai bine acolo timp de 3 luni. Pentru decongelare, lasa-le la temperatura camerei, iar daca vrei sa le redai prospetimea si textura crunchy, pune-le la cuptor pentru 5 minute.
Sper sa incerci si sa iti placa reteta de saratele cu branza cheddar. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Pe blog mai gasesti si alte delicii potrivite pentru masa de Craciun sau de Revelion!
🎄 Prajitura Alba ca Zapada cu lamaie
🎄 Fursecuri crapate crinkles cu ciocolata si menta
🎄 Tort Red Velvet (Tort Catifea Rosie)
🎄 Ciocolata de casa cu merisoare, fistic & portocala confiata
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
125g branza cheddar sau orice alt tip de branza tare | |
100g faina | |
2 lingurite praf de copt | |
0.5 lingurita paprika dulce | |
100g unt rece | |
2 galbenusuri | |
sare de mare optional |
Lasă un răspuns