Tarta cu ciocolata si biscuiti

1 ora + timp pentru racire

foarte usor

8 felii

Iubitorule de ciocolata, reteta asta iti e dedicata! Te invit sa descoperi o tarta cu ciocolata fina si cremoasa, un desert elegant, usor de facut si super delicios, de care toata lumea se va bucura.

Tarta cu ciocolata

Reteta ta preferata de tarta cu ciocolata! 🤎

Aceasta tarta de ciocolata pe care ti-o propun este super usor de pregatit! Chiar si pentru cei mai putini experimentati in bucatarie. De ce? In primul rand, pentru ca are blat de biscuiti digestivi, ce nu necesita coacere si nici prea mult efort. Apoi, crema de ciocolata nu necesita prea multe ingrediente, iar sansele sa dai gres sunt destul de mici. In principiu, trebuie doar sa ai grija sa nu fierbi prea tare amestecul si sa arzi astfel laptele din compozitie.

Si nici macar nu iti trebuie echipament fancy pentru aceasta tarta – doar un blender pentru a macina biscuitii si bineinteles, forma pentru tarta. Pentru ca am vrut sa obtin o tarta mai inalta, am folosit de data aceasta o tava cu baza detasabila, pentru tort, cu diametrul de 17 cm. E foarte important sa o tapetam cu hartie de copt, pentru a fi mai usor de scos din forma.

In ceea ce priveste ciocolata, in functie si de gusturile tale, poti inlocui ciocolata cu lapte cu ciocolata neagra. Dar sa fie de calitate si cu un continut cat mai ridicat de cacao (eu am folosit cu 52%). Si daca tot suntem la capitolul acesta, poti face aceasta tarta in 2 feluri: sa lasi doar crema de ciocolata sau sa o acoperi cu un strat suplimentar de ganache de ciocolata. Eu am ales a doua varianta pentru ca… niciodata nu e prea multa ciocolata! ☺️Mai ales ca am pregatit tarta aceasta pentru sotul meu, care e cel mai mare iubitor de ciocolata ever. Extra choco, extra love!

Ei, si daca de facut se face usor si repede, partea mai grea abia acum vine. Din pacate, nu o poti servi imediat tarta, ci trebuie sa o lasi la frigider pentru cateva ore sa se intareasca. Minimum 3-4 ore, ideal 6+. Scoate tarta din forma si decoreaz-o doar dupa ce s-a racit si intarit.

Decor tarta cu ciocolata

O tarta, atat de multe posibilitati

Aceasta reteta poate fi un punct de plecare pentru a perfectiona tarta in functie de gusturile tale.

Pentru baza, in loc de biscuiti digestivi, poti folosi biscuiti Oreo. Totodata, poti imbogati blatul de biscuiti cu alune, migdale sau fulgi de cocos.

De asemenea, crema poate fi aromata cu menta, cafea sau de ce nu, poate chiar ceva bauturi alcoolice (whikey, Irish cream, Amaretto etc.). Poti insera in tarta fructe (visine fara samburi, capsuni, zmeura) sau din nou, diferite tipuri de nuci si alune.

In ceea ce priveste decorul, sunt atat de multe posibilitati, incat sigur iti va fi usor sa te decizi. Poti opta, spre exemplu, pentru un decor minimalist. Acopera tarta cu un strat decadent de sos de caramel saupresara fulgi de sare sau de cocos peste tarta. Daca iti plac decorurile mai bogate sau pregatesti aceasta tarta pentru o ocazie mai speciala, atunci si decorul trebuie sa fie pe masura. Poti apela la fructe proaspete sau la bomboane si alte elemente din ciocolata. Lasa-ti creativitatea sa zburde!

Cum pastram tarta cu ciocolata?

Avantajul acestei tarte este ca nu are oua, ingrediente care ii pot scurta perioada de „valabilitate”. Iti recomand sa pastrezi tarta la frigider. Se va pastra proaspata si frumoasa. In plus, la caldura, aceasta se va inmuia. Consum-o in maximum o saptamana.


Sper sa fie pe gustul tau aceasta reteta de tarta cu ciocolata. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Vrei si alte idei de deserturi cu ciocolata? Arunca un ochi si pe celelalte retete cu ciocolata prezente pe blog! 🍫

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
190g biscuiti digestivi
10g zahar
1 lingurita scortisoara
un praf de sare
114g unt topit
Crema de ciocolata
50ml frisca lichida
20g cacao
300ml lapte
20g zahar
27g amidon de porumb
50g ciocolata cu lapte
0.5 lingurita extract de portocale
* 100g ciocolata neagra optional, pentru ganache
* 50ml frisca lichida optional, pentru ganache

Pasii necesari

1.

Incepem cu pregatirea crustei pentru tarta

Pregatim o tava de 17 cm cu baza detasabila. Tapetam atat baza, cat si peretii cu hartie de copt (sau folie de acetat pentru peretii tavii).
Dam prin blender biscuitii digestivi. Ii amestecam cu scortisoara, zaharul, sarea si in final, cu untul topit. Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unui pahar, aplatizand si pe marginile tavii. Dam la frigider pana cand pregatim crema de ciocolata.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Crema de ciocolata

Taiem ciocolata cu lapte. Incalzim frisca lichida si cernem in ea pudra de cacao. Amestecam bine si lasam deoparte.
Int-o cratita, amestecam laptele, zaharul si amidon, iar la final adaugam compozitia cu frisca si cacao. Amestecam, apoi dam pe foc mediu si amestecam continuu pana cand observam ca incepe sa se ingroase. Presaram ciocolata taiata mai devreme si amestecand, mai lasam pe foc cateva minute pana cand fierbe si se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam jumatate de lingurita de extract de portocale.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Turnam crema peste crusta

Dam prin sita crema pentru a deveni cat mai fina si o turnam peste crusta de tarta. Optional, putem pune si un strat de ganache de ciocolata neagra (vezi pasul urmator). Daca nu, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o mutam la frigider pentru aproximativ 6 ore.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Optional - ganache de ciocolata

Taiem cat mai marunt ciocolata neagra si o punem intr-un bol, peste care turnam frisca lichida incalzita. Lasam 2-3 minute sa se topeasca, apoi amestecam pana cand obtinem o textura cremoasa, fina. Turnam peste crema de ciocolata, lasam sa se raceasca putin la temperatura camerei, apoi dam la frigider.
Decoram cu fructe proaspete, alune, cocos sau in orice fel iti doresti.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *