Tarta cu ciocolata si biscuiti
Iubitorule de ciocolata, reteta asta iti e dedicata! Te invit sa descoperi o tarta cu ciocolata fina si cremoasa, un desert elegant, usor de facut si super delicios, de care toata lumea se va bucura.
Reteta ta preferata de tarta cu ciocolata! 🤎
Aceasta tarta de ciocolata pe care ti-o propun este super usor de pregatit! Chiar si pentru cei mai putini experimentati in bucatarie. De ce? In primul rand, pentru ca are blat de biscuiti digestivi, ce nu necesita coacere si nici prea mult efort. Apoi, crema de ciocolata nu necesita prea multe ingrediente, iar sansele sa dai gres sunt destul de mici. In principiu, trebuie doar sa ai grija sa nu fierbi prea tare amestecul si sa arzi astfel laptele din compozitie.
Si nici macar nu iti trebuie echipament fancy pentru aceasta tarta – doar un blender pentru a macina biscuitii si bineinteles, forma pentru tarta. Pentru ca am vrut sa obtin o tarta mai inalta, am folosit de data aceasta o tava cu baza detasabila, pentru tort, cu diametrul de 17 cm. E foarte important sa o tapetam cu hartie de copt, pentru a fi mai usor de scos din forma.
In ceea ce priveste ciocolata, in functie si de gusturile tale, poti inlocui ciocolata cu lapte cu ciocolata neagra. Dar sa fie de calitate si cu un continut cat mai ridicat de cacao (eu am folosit cu 52%). Si daca tot suntem la capitolul acesta, poti face aceasta tarta in 2 feluri: sa lasi doar crema de ciocolata sau sa o acoperi cu un strat suplimentar de ganache de ciocolata. Eu am ales a doua varianta pentru ca… niciodata nu e prea multa ciocolata! ☺️Mai ales ca am pregatit tarta aceasta pentru sotul meu, care e cel mai mare iubitor de ciocolata ever. Extra choco, extra love!
Ei, si daca de facut se face usor si repede, partea mai grea abia acum vine. Din pacate, nu o poti servi imediat tarta, ci trebuie sa o lasi la frigider pentru cateva ore sa se intareasca. Minimum 3-4 ore, ideal 6+. Scoate tarta din forma si decoreaz-o doar dupa ce s-a racit si intarit.
O tarta, atat de multe posibilitati
Aceasta reteta poate fi un punct de plecare pentru a perfectiona tarta in functie de gusturile tale.
Pentru baza, in loc de biscuiti digestivi, poti folosi biscuiti Oreo. Totodata, poti imbogati blatul de biscuiti cu alune, migdale sau fulgi de cocos.
De asemenea, crema poate fi aromata cu menta, cafea sau de ce nu, poate chiar ceva bauturi alcoolice (whikey, Irish cream, Amaretto etc.). Poti insera in tarta fructe (visine fara samburi, capsuni, zmeura) sau din nou, diferite tipuri de nuci si alune.
In ceea ce priveste decorul, sunt atat de multe posibilitati, incat sigur iti va fi usor sa te decizi. Poti opta, spre exemplu, pentru un decor minimalist. Acopera tarta cu un strat decadent de sos de caramel saupresara fulgi de sare sau de cocos peste tarta. Daca iti plac decorurile mai bogate sau pregatesti aceasta tarta pentru o ocazie mai speciala, atunci si decorul trebuie sa fie pe masura. Poti apela la fructe proaspete sau la bomboane si alte elemente din ciocolata. Lasa-ti creativitatea sa zburde!
Cum pastram tarta cu ciocolata?
Avantajul acestei tarte este ca nu are oua, ingrediente care ii pot scurta perioada de „valabilitate”. Iti recomand sa pastrezi tarta la frigider. Se va pastra proaspata si frumoasa. In plus, la caldura, aceasta se va inmuia. Consum-o in maximum o saptamana.
Sper sa fie pe gustul tau aceasta reteta de tarta cu ciocolata. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Vrei si alte idei de deserturi cu ciocolata? Arunca un ochi si pe celelalte retete cu ciocolata prezente pe blog! 🍫
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
190g biscuiti digestivi | |
10g zahar | |
1 lingurita scortisoara | |
un praf de sare | |
114g unt topit |
Crema de ciocolata
50ml frisca lichida | |
20g cacao | |
300ml lapte | |
20g zahar | |
27g amidon de porumb | |
50g ciocolata cu lapte | |
0.5 lingurita extract de portocale | |
* 100g ciocolata neagra optional, pentru ganache | |
* 50ml frisca lichida optional, pentru ganache |
Lasă un răspuns