Tort Bounty cu nuca de cocos si ciocolata

aprox. 2 ore

usor

6-8 portii

Nu se poate sa nu stii ciocolata Bounty. Ei bine, acest tort este o reproducere cat mai fidela a acesteia. Un desert exotic, de vara, care ii va incanta pe toti iubitorii de cocos si ciocolata.

Cu un blat umed plin de cacao si straturi generoase de crema de cocos, tortul Bounty te va cuceri de la prima bucatica gustata.

tort cocos ciocolata bounty

Spune si tu, nu ca arata super apetisant? Ti se topeste in gura, pe cuvant! Nu doar gustul e bun, ci si aspectul impresioneaza. In ceea ce priveste decorul, posibilitatile sunt nelimitate. Eu am ales sa imbrac tortul intr-o crema de unt clasica si tapetat peretii cu fulgi de nuca de cocos. Pentru un plus de ciocolata si aspect mai interesant, am realizat un model de dripping chocolate si am adaugat dulciuri tematice – ciocolata Bounty, bomboane Raffaello si Rum-Kokos.

Va intrebati probabil ce-i cu inimioara aceea galbena de pe tort. Acesta a fost pregatit pentru o ocazie speciala, cand eu si sotul meu am implinit 1 an de la cununia civila. Tortuletul are chiar si o poveste in spate. Cand am iesit la prima intalnire cu Vlad am impartit o ciocolata Bounty. Asa ca inspiratia a venit imediat atunci cand ma gandeam ce tort sa pregatesc pentru aniversare. El e iubitor de ciocolata, eu de orice contine cocos, avem si amintiri frumoase legate de Bounty, zis si facut, m-am pus pe treaba. A iesit un tort delicios si asa de fruuumos, exact ca ziua noastra de suflet, 3 iulie! 

Sper sa incerci si tu aceasta reteta de tort Bounty si sa te bucuri de gustul sau divin! Nu uita sa postezi o fotografie si sa imi dai un tag pe Instagram (@madelicii), m-ar bucura enorm!

Cum pastram tortul Bounty?

Iti recomand sa pastrezi tortul intr-un recipient inchis, neaparat la frigider. Consuma-l in maximum 4 zile.


Cauti si alte retete de vara? Ce deliciu iti face cu ochiul?

💛💛💛

2.5 din 2 recenzii

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
365g faina
150 g zahar
100g cacao
1 lingura bicarbonat de sodiu
1.5 lingura praf de copt
0.5 lingurita sare
3 oua
340ml lapte batut
375ml cafea calda
177ml ulei
1 lingurita extract / esenta de vanilie
Crema de cocos, frosting & ganache de ciocolata

CREMA DE COCOS

30g unt
500ml lapte
4 linguri gris (aprox. 50 g)
200g fulgi de cocos
120g zahar pudra
1 lingurita extract / esenta de vanilie

FROSTING - CREMA DE UNT

200g unt
200g zahar pudra
1 lingura extract / esenta de vanilie

GANACHE DE CIOCOLATA

60g ciocolata (min. 50% cacao)
60 g frisca lichida

Pasii necesari

1.

Blatul de tort

In bolul unui mixer planetar sau intr-un bol incapator amestecam ingredientele uscate 👉 faina, zaharul, pudra de cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea.
In alt bol, batem ouale si adaugam laptele batut, cafeaua calduta, uleiul si extractul / esenta de vanilie, amestecand dupa fiecare.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Turnam amestecul de ingrediente lichide peste cel cu faina si amestecam pana se incorporeaza (nu foarte mult).
Eu am impartit compozitia in 3 tavi de 17 cm si am obtinut 3 blaturi relativ subtiri. Cred ca poti folosi si 2 tavi de 20 cm pentru a obtine 2 blaturi. Dupa ce am tapetat tava cu unt, turnam compozitia si lasam la cuptorul preincalzit la 180°​C timp de 40-50 minute (infingem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, inseamna ca acesta e copt).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Crema de cocos

Punem la topit untul intr-o cratita incapatoare.
Adaugam apoi laptele, grisul, fulgii de cocos si zaharul pudra, amestecand dupa fiecare. Fierbem compozitia, amestecand continuu, pana cand incepe sa se ingroase si sa faca bule. Luam de pe foc si adaugam extractul / esenta de vanilie, apoi lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Frosting - crema de unt

Dupa ce blaturile si crema s-au racit bine si putem incepe asamblarea tortului, pregatim frosting-ul. Batem bine-bine untul cu mixerul, la viteza media spre mare (aproximativ 5 minute), pana cand devine cremos si deschis la culoare. Mutam apoi pe mixerul pe o treapta inferioara si adaugam treptat zaharul pudra. La final, adaugam extractul / esenta de vanilie. Daca ti se pare ca frosting-ul e prea tare, adauga, pe rand, cate o lingura de lapte sau frisca lichida. Daca e prea moale, adauga o cantitate suplimentara de zahar pudra.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Asamblam tortul

Cel mai probabil, blaturile vor avea nevoie de putina "cosmetizare". Daca au format un dom, taiem partea de deasupra, astfel incat sa obtinem un blat cat mai plat si uniform.
Peste fiecare blat punem un strat generos de crema de cocos (cantitatea va fi numai buna pentru 2 straturi de crema). Invelim apoi tortul intr-un strat subtire de crema de unt si lasam la frigider 10 minute. Acest strat nu trebuie sa fie perfect, are mai mult rolul a aduna firimiturile si de a nivela tortul. Vom mai veni apoi cu inca un strat de frosting. Tapetam peretii tortului cu fulgi de nuca de cocos si lasam la frigider cel putin o ora (eu am lasat peste noapte).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Ganache de ciocolata - dripping chocolate

Daca vrei sa faci acel model cu ciocolata scursa, trebuie in primul rand sa te asiguri ca tortul este bine racit. Punem intr-un bol ciocolata faramatitata si frisca lichida si lasam 10 secunde la cuptorul cu microunde. Scoatem, amestecam, astfel incat sa topim ciocolata (trasam cu o lingura sau cu spatula cercuri in mijlocul bolului). Daca ciocolata nu e topita complet, mai lasam 10 secunde la cuptorul cu microunde.
Ciocolata nu trebuie sa fie nici prea curgatoare, nici prea tare. Cu o lingura, punem putina ciocolata pe marginea tortului, tragand oarecum in exterior, astfel incat sa picure. Extra sfat: daca e prima data cand faci acest model, poti exersa pe un pahar - intoarce-l cu fundul in sus si va semana cu suprafata unui tort. 😉 Dupa ce am facut tot modelul, turnam restul de ganache deasupra tortului si folosim o spatula sau o lingura pentru a intinde si uniformiza. Decoram dupa bunul plac (eu am folosit ciocolata Bounty, bomboane Raffaello si Rum-Kokos de la Casali).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

1.5 lingura = o lingura jumatate
0.5 lingurita = jumatate de lingurita

2 mesaje

  • Magdalena

    M-am apucat sa fac reteta. Am început cu crema, care, după mine, nu e completa. A ieșit ca o mamaliga, care, după răcire musai sa adaug ceva gras( unt, mascarpone) pentru ca nu are consistenta de crema! Apoi blatul, zici ca l-ai copt in forma de 17 cm. Eu l-am copt în doua forme de 21 cm. și pot sa- l tai în doua ca sa- mi iasă foi numai bune( nici groase, nici subtiri). În concluzie, pentru cineva care nu are cunoștințe minime de prajiturit, se va încurca rău!

    • Maddy

      Bună, Magdalena! Îți mulțumesc pentru comentariu, orice feedback contează enorm.

      Pentru blaturi, așa este, se pot folosi și două tăvi de 20 cm (sau 21 cm, în cazul tău), fiecare folosește ce are la îndemână. ☺️

      În ceea ce privește crema, îmi pare rău că ai avut peripeții cu ea și nu a ieșit cum te așteptai. Într-adevăr, nu va fi foarte cremoasă (ca în cazul unui mousse, de exemplu, înainte să se întărească), dar pentru mine a fost îndeajuns de moale cât să o pot întinde ușor pe tort și să completeze bine blaturile tortului. O cauză posibilă ar fi că poate crema a fiert puțin prea mult? Grișul oricum mai absoarbe din lichid, iar dacă compoziția fierbe prea mult, lichidul se va evapora în exces și crema se va îngroșa mult prea tare.

      Bineînțeles, vorbim de prajituri, care sunt mai capricioase și orice mică schimbare în modul de pregătire poate afecta rezultatul final. Mi s-a întâmplat și mie să pregătesc o rețetă exact la fel, după aceleași ingrediente, urmărind aceeași pași și să nu iasă la fel ca prima dată.

      Sper ca data viitoare să fii mai încântată de rezultat și să nu mai întâmpini probleme în pregătirea rețetelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *