Tort Bounty cu nuca de cocos si ciocolata
Nu se poate sa nu stii ciocolata Bounty. Ei bine, acest tort este o reproducere cat mai fidela a acesteia. Un desert exotic, de vara, care ii va incanta pe toti iubitorii de cocos si ciocolata.
Cu un blat umed plin de cacao si straturi generoase de crema de cocos, tortul Bounty te va cuceri de la prima bucatica gustata.
Spune si tu, nu ca arata super apetisant? Ti se topeste in gura, pe cuvant! Nu doar gustul e bun, ci si aspectul impresioneaza. In ceea ce priveste decorul, posibilitatile sunt nelimitate. Eu am ales sa imbrac tortul intr-o crema de unt clasica si tapetat peretii cu fulgi de nuca de cocos. Pentru un plus de ciocolata si aspect mai interesant, am realizat un model de dripping chocolate si am adaugat dulciuri tematice – ciocolata Bounty, bomboane Raffaello si Rum-Kokos.
Va intrebati probabil ce-i cu inimioara aceea galbena de pe tort. Acesta a fost pregatit pentru o ocazie speciala, cand eu si sotul meu am implinit 1 an de la cununia civila. Tortuletul are chiar si o poveste in spate. Cand am iesit la prima intalnire cu Vlad am impartit o ciocolata Bounty. Asa ca inspiratia a venit imediat atunci cand ma gandeam ce tort sa pregatesc pentru aniversare. El e iubitor de ciocolata, eu de orice contine cocos, avem si amintiri frumoase legate de Bounty, zis si facut, m-am pus pe treaba. A iesit un tort delicios si asa de fruuumos, exact ca ziua noastra de suflet, 3 iulie!
Sper sa incerci si tu aceasta reteta de tort Bounty si sa te bucuri de gustul sau divin! Nu uita sa postezi o fotografie si sa imi dai un tag pe Instagram (@madelicii), m-ar bucura enorm!
Cum pastram tortul Bounty?
Iti recomand sa pastrezi tortul intr-un recipient inchis, neaparat la frigider. Consuma-l in maximum 4 zile.
Cauti si alte retete de vara? Ce deliciu iti face cu ochiul?
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
365g faina | |
150 g zahar | |
100g cacao | |
1 lingura bicarbonat de sodiu | |
1.5 lingura praf de copt | |
0.5 lingurita sare | |
3 oua | |
340ml lapte batut | |
375ml cafea calda | |
177ml ulei | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie |
Crema de cocos, frosting & ganache de ciocolata
CREMA DE COCOS |
|
30g unt | |
500ml lapte | |
4 linguri gris (aprox. 50 g) | |
200g fulgi de cocos | |
120g zahar pudra | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
FROSTING - CREMA DE UNT |
|
200g unt | |
200g zahar pudra | |
1 lingura extract / esenta de vanilie | |
GANACHE DE CIOCOLATA |
|
60g ciocolata (min. 50% cacao) | |
60 g frisca lichida |
M-am apucat sa fac reteta. Am început cu crema, care, după mine, nu e completa. A ieșit ca o mamaliga, care, după răcire musai sa adaug ceva gras( unt, mascarpone) pentru ca nu are consistenta de crema! Apoi blatul, zici ca l-ai copt in forma de 17 cm. Eu l-am copt în doua forme de 21 cm. și pot sa- l tai în doua ca sa- mi iasă foi numai bune( nici groase, nici subtiri). În concluzie, pentru cineva care nu are cunoștințe minime de prajiturit, se va încurca rău!