Tort cu dovleac si crema de branza
Forever an autumn girl. Sunt hotarata: toamna e anotimpul meu preferat. Nu doar pentru ca sunt nascuta toamna, pentru ca mi-am cunoscut sotul toamna, ci si pentru ca ador culorile pe care le imbraca natura. Imi plac zilele insorite, cand ma plimb printre frunzele uscate, dar si cele ploioase, in care savurez un ceai la lumina lumanarilor parfumate (bineinteles, si ele tot cu arome tomnatice).
Deja de pe la jumatatea lunii august incep sa tanjesc dupa venirea acestui anotimp. Si pentru ca vreau sa il intampin cum se cuvine, incep sa fac tot mai multe deserturi reprezentative si combinatii de arome specifice. Mere si scortisoara, caramel, prajituri cu condimente si dovleac … ahhhh. As putea continua la nesfarsit…
Oricum, nu cred ca exista mod mai bun de a sarbatori venirea toamnei decat un tort aromat cu dovleac, ingredientul vedeta in acest sezon.
Fiecare felie din acest tort iti ofera un adevarat rasfat al papilelor gustative. Este amestecul perfect de mirodenii si dovleac, este fraged si aromat, umed, iar crema de branza completeaza intreaga experienta! Nu mai vorbim de culoarea superba pe care o are!
Aceasta reteta este una dintre preferatele mele si iti garantez ca vei fi si tu cucerit/a de aroma speciala a acestui tort cu dovleac si crema de branza. Daca erai in cautarea unei minunate retete de tort de casa aromat, eu cred ca aceasta este THE ONE!
Gata de treaba? Hai sa pregatim impreuna cel mai bun tort cu dovleac!
Te invit sa consulti si celelalte propuneri de retete de toamna, poate iti face una dintre cu ochiul!
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
4 oua | |
272g faina | |
1 lingurita scortisoara | |
0.5 lingurita nucsoara | |
0.5 lingurita ghimbir | |
1 pliculet praf de copt | |
un praf sare | |
200 g zahar brun | |
1 lingurita extract vanilie | |
125ml ulei | |
250ml piure dovleac neindulcit | |
125ml lapte |
Crema de branza
340 g unt la temperatura camerei | |
300 g crema de branza | |
2 lingurite scortisoara | |
0.5 lingurita nucsoara | |
500g zahar pudra sau mai mult, pana se obtine consistenta dorita | |
1 lingurita extract de vanilie se poate adauga o cantitate mai mare, dupa gust |
Lasă un răspuns