Bună! Sunt Maddy de la madelicii.ro!
Draga vizitatorule, bine ai venit in coltisorul meu cu delicii!
Numele meu este Madalina, insa cei apropiati imi spun Maddy. M-am nascut in 1994 intr-o zi frumoasa de septembrie, la Iasi, oras in care locuiesc si acum alaturi de sotul meu, Vlad si de iepurasul nostru, Bonnie.
Cand eram mica, faceam adesea prajituri impreuna cu bunica, pe care apoi le duceam parintilor. Ma distram teribil, ma lasa sa fac tot felul de forme din aluat, iar cand nu avea ingredientele necesare, inventam impreuna retete, mai mult sau mai putin reusite (cele mai faimoase erau torturile darapanate cu biscuiti si diverse creme facute din ce gaseam prin frigider ). Poate de aceea si acum, cand simt miros de gogosi sau de coaja de portocala imi amintesc de acele momente frumoase si ma teleportez in bucataria calda a bunicii.
Apoi, am crescut si bineinteles ca gatitul nu a mai reprezentat o activitate interesanta. Sigur, mai faceam cate un experiment pe ici, pe colo, insa nimic serios. Insa mi-am descoperit o noua pasiune, si anume fotografia, absolvind astfel si o facultate in domeniu (Universitatea Nationala de Arte George Enescu din Iasi, specializarea Fotografie – videoprocesarea computerizata a imaginii). Nu doar aceste cursuri m-au ajutat sa descifrez tainele fotografiei si sa ma dezvolt din punct de vedere creativ, ci si sotul meu, pe care l-am cunoscut tot la facultate, fiind si el pasionat de acest domeniu.
Anii au trecut, am facut si un master in Publicitate si m-am lasat absorbita de job si de activitatile cotidiene. Sigur stii si tu cum e! Am ignorat ceea ce conta cu adevarat: fericirea sufletului meu. Odata cu pandemia, am avut mai mult timp la dispozitie si am redescoperit farmecul de a pregati bunatati pentru cei dragi. A contat enorm si faptul ca parintii m-au sustinut intotdeauna, incurajandu-ma sa fac mereu ceea ce imi place, ce imi aduce fericire si implinire.
Ceea ce a inceput ca o joaca, s-a transformat treptat intr-un hobby: am inceput sa experimentez tot mai multe retete, sa incerc diferite combinatii de arome, fiind dornica sa invat din ce in ce mai multe. Totodata, pe aceasta cale, mi s-a trezit si apetitul de a face fotografii. Recunosc, dupa terminarea facultatii am abandonat putin aparatul foto, insa noua pasiune m-a facut sa il sterg de praf si sa il folosesc tot mai des.
Aveam nevoie de un loc unde sa imi pot aduna ideile si unde sa le pot impartasi cu tine, iubitorule de delicii!
Astfel, a luat nastere madelicii.ro, caietul meu virtual cu retete de suflet, pe care te invit cu drag sa il rasfoiesti si sa aduci deliciile in bucataria ta. Daca esti in cautarea unor retete simple, rapide, dar care sa iti ofere o experienta culinara desavarsita si sa ii impresioneze chiar si pe cei mai pretentiosi musafiri, cu siguranta vei gasi ceva potrivit printre deliciile pe care ti le propun. De asemenea, sper sa gasesti utile sfaturile despre fotografia culinara si sa descoperi informatii care sa te ajute sa surprinzi bunatatile pregatite de tine in cea mai buna lumina (atat la propriu, cat si la figurat).
Si nu uita… ingredientul secret e intotdeauna dragostea! Happy baking!
Fun Facts despre mine:
- Nu-mi plac stafidele, deci evit sa le folosesc in prajituri.
- Iubesc bucataria italiana. In Italia am mancat cele mai bune paste si cea mai buna pizza, nu mai spun de inghetata!
- Am indragit dintotdeauna prajiturile cupcakes: ca forma, ca aroma, ca decor. Mi se pare ca sunt unele dintre cele mai creative tipuri de desert, pentru ca ai atat de multe variante in ce priveste modul de prezentare si combinarea aromelor.
- Cel mai mult imi place sa pregatesc tarte, fie ele dulci sau sarate.
- Imi place ciocolata, insa prefer mai mult prajiturile cu vanilie sau arome mai fresh (iaurt, lamaie, cocos, mere, banane).
- Condimentul meu preferat este scortisoara. Ador atat mirosul, cat si gustul ei si o folosesc cam in orice: cafea, prajituri, la micul dejun in iaurtul cu cereale sau in porridge.
Ultimele delicii
Brownie cu fistic
9 septembrie 2024
Tarta cu dovlecei zucchini
28 august 2024
Mini-tarte cu mascarpone, miere, nuci si smochine
20 august 2024