Placinta cu visine, cirese si Amaretto
Avem toata vara in fata, magazinele sunt pline de fructe iar pofta de ceva dulce… Ei bine, sa recunoastem, intotdeauna e binevenit un desert, nu-i asa? Nu lasa sa treaca sezonul cireselor fara sa pregatesti aceasta placinta delicioasa, usor de facut… si de mancat! Cu un gust dulce-acrisor, note subtile de migdale si un aluat super fraged, garantez ca merita sa pornesti cuptorul pentru a face aceasta placinta cu visine si cirese. Practic, aceasta placinta are tot ce-i mai bun: un aluat de patiserie in care poti simti aroma de unt, fructe de vara si un strop de alcool parfumat.
Lasa placinta sa se raceasca la temperatura camerei si acopera fiecare felie cu o cupa de inghetata de vanilie. Combinatia este divina si perfecta pentru vara!
Orice placinta buna incepe cu un aluat bun!
Sigur, poti sa folosesti pentru aceasta placinta cu visine si cirese si aluat de tarta congelat, pe care il gasesti la orice supermarket. Insa acesta nu este la fel de fraged si de aromat precum cel facut in casa. Nu iti ia mult timp, dar trebuie sa ai in vedere ca trebuie sa stea la racit minimum o ora inainte de a fi folosit. Secretul din spatele unui aluat reusit este sa nu faci prea mult efort! Adica sa nu il framanti, altfel ar putea fi prea tare si nu isi va mai pastra textura sfaramicioasa.
Pentru modelul de deasupra placintei iti recomand sa urmaresti acest video, care iti prezinta pas cu pas ce trebuie sa faci. Trebuie sa recunosc, am fost atat de concentrata sa iasa bine, incat am uitat sa fac propriile mele fotografii explicative. Ups, ramane pe data viitoare! 😬
Umplutura de visine si cirese… sau doar visine… sau doar cirese
Bineinteles, reteta poate fi adaptata si nu este neaparat nevoie sa folosesti ambele tipuri de fructe. Trebuie totusi sa iei considerare cat de acre sunt. Astfel, va trebui sa modifici putin cantitatea de zahar (poate fi chiar dublata) si de zeama de lamaie (adauga doar o lingura). De asemenea, poti folosi cirese sau visine atat proaspete, cat si congelate, dar fara samburi. Asigura-te ca sunt doar bine decongelate, altfel ar putea lasa cam multa apa. Clateste-le putin si lasa-le sa stea intr-o strecuratoare, apoi le poti folosi fara probleme!
Combinatia dulce-acrisoara de cirese si visine intr-o umplutura catifelata cu aroma de migdale este fericire absoluta. Lichiorul Amaretto ofera un gust fin si transforma o placinta clasica de cirese intr-un desert rafinat si mai bogat in arome.
Iti doresc mult spor in pregatirea placintei, iar tu si cei dragi sa va bucurati de ea! Daca ti-a placut aceasta reteta, iti recomand sa incerci si pliculetele cu gem de capsuni, care au la baza tot un aluat fraged de placinta.
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
370g cirese fara samburi | |
370g visine fara samburi | |
150g zahar | |
5 linguri amidon de porumb | |
3 linguri zeama de lamaie | |
5 linguri lichior Amaretto |
Aluat pentru placinta
350g faina | |
0.5 lingura zahar | |
un praf de sare | |
0.5 lingurita extract / esenta de migdale | |
226g unt rece, taiat cubulete | |
7 linguri apa rece | |
1 ou + putin lapte pentru uns |
Lasă un răspuns