Chec aromat cu tei, glazurat cu crema de branza si miere
„Flori de tei deasupra noastra/ Or sa cada randuri-randuri.”
Mihai Eminescu
Zile de vara cu parfum de tei… Ce-i drept, anul acesta avem parte de un iunie tare ploios, si ce mod mai bun sa inveselesti o zi mohorata decat cu un chec aromat? Pentru ca in fata geamului avem un tei care ne imbata vara cu mireasma sa, mi-a venit ideea sa integrez ceaiul de tei intr-un desert. Rezultatul a fost unul interesant: am obtinut un chec delicios, cu o aroma unica, subtila, completata de prospetimea unei glazuri cu crema de branza si miere.
Eu am folosit de data aceasta pliculete de ceai (e varianta cea mai simpla si la indemana oricui). Cu siguranta poti folosi si flori de tei direct din copac. S-ar putea sa fie chiar mai aromat! S-ar putea ca 7 pliculete de ceai sa ti se para tare mult pentru o cantitate atat de mica de lapte… Totusi, aroma trebuie sa fie cat mai pronuntata. Si oricum, stai fara grija, in final, aroma de tei este usor sesizabila, iar per total, checul are un gust placut, pe care nu l-am mai intalnit pana acum.
☕ O prajitura delicioasa care aminteste de o ceasca de ceai de tei cu miere si lamaie…
Nu stiu tu, dar eu cand eram mica beam des ceai de tei cu miere si lamaie. Astfel, am fost inspirata sa adaug in chec puuutiiin extract de lamaie, pentru a-mi aminti de aceasta combinatie din copilarie.
Uneori, checul poate fi inecacios si fix asta nu mi-am dorit. De aceea, am pregatit repede un sirop de tei, care sa ofere si mai multa aroma si am glazurat checul cu o crema de branza cu miere. Ce-i drept, aceste doua parti sunt optionale, caci checul este bun si fara sirop sau glazura. Daca vrei totusi ceva mai interesant, iti recomand sa nu renunti la crema de branza, merita!
Daca ai optat pentru varianta cu glazura, iti recomand sa pastrezi checul intr-un recipient inchis, la frigider. Checul simplu poate fi pastrat la temperatura camerei, tot intr-un recipient inchis, pentru a se pastra la fel de moale.
Cauti si alte retete de vara? Ce ai spune de niste cupcakes cu lamaie si afine sau de o tarta fara coacere cu lapte condensat, capsuni si busuioc?
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
160ml lapte | |
7 pliculete de ceai de tei sau flori proaspete | |
240g faina | |
1 lingurita praf de copt | |
un praf de sare | |
100g zahar | |
2 oua | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
0.5 lingurita extract / esenta de lamaie | |
125ml ulei |
Sirop + crema de branza cu miere
SIROP DE TEI |
|
250ml apa | |
200g zahar | |
10 pliculete de ceai de tei | |
CREMA DE BRANZA CU MIERE |
|
200g crema de branza | |
35g unt | |
3 linguri miere daca e miere de tei e perfect! | |
5 linguri lapte | |
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie |
Lasă un răspuns