Tort cu Nutella si ciocolata
Cine iubeste ciocolata, mana sus! 🙋♀️ Cine iubeste Nutella, amandoua mainile sus! 🙌 Cine are pofta de un tort care le imbina pe ambele, scroll down pentru o reteta de tort cu Nutella si ciocolata pe care o vei indragi de la prima… gustare.
Esti genul acela de persoana care ar manca Nutella la orice ora din zi si din noapte, direct din borcan, cu lingura (eu ma declar vinovata🤭)? Atunci sigur te vei indragosti iremediabil de acest tort. Iti garantez ca e fix pentru tine, ca un vis devenit realitate pentru iubitorii de ciocolata!
Si cum sa nu fie minunat? Blaturi pufoase si umede, crema fina de branza cu Nutella, cateva bomboane Ferrero Rocher pentru o textura crunchy, toate imbracate intr-o glazura delicioasa pe baza de mascarpone dar evident, cu pudra de cacao. Sa mai zic si de ganache-ul de ciocolata de deasupra? Nu doar ca adauga un extra-element de decor, dar si un plus de aroma.
Blaturi fragede si pline de aroma
Pentru blaturi am folosit trei tavi de 17 cm pentru a obtine un tortulet micut si inalt. Vei observa in reteta de tort cu Nutella si ciocolata ca blatul contine cafea. Chiar daca nu esti fan, stai fara grija, nu vei simti gustul ei. Principalul sau rol este a de a potenta, de a imbogati aroma de cacao. Daca nu esti totusi convins/a, o poti inlocui cu apa fierbinte. Cam cu jumatate de ora inainte sa te apuci de treaba, nu uita sa scoti untul din frigider. Pastreaza-l la temperatura camerei pentru a fi mai usor de batut cu zaharul. In rest, blatul se face foarte usor si rapid.
Crème de la crème
Crema cu Nutella este absolut senzationala si extrem de simplu de facut. E asa de fina si catifelata, cu un extra de cacao pentru o extra aroma. Este foarte potrivita si pentru o tarta fara coacere cu Nutella, pentru a umple cupcakes-urile, dar eu am ales sa o folosesc de data aceasta pentru tort.
Mi s-a parut totusi prea cremoasa pentru a inveli intreg tortul, asa ca am facut separat o glazura cu mascarpone. Prefer aceasta varianta in detrimentul cremei de unt pentru este muuult mai buna la gust, e mai light, mai fresh si are si o consistenta potrivita. Pentru imbracat avem nevoie de o crema mai solida, crema de unt fiind perfecta, insa odata ce se intareste, nu pot sa spun ca este chiar printre favoritele mele. Mi se pare un pic prea grea.
Eu am inserat si cateva bomboane Ferrero Rocher intre straturi si pentru decor. Pe cele din interiorul tortului le-am maruntit putin si le-am asezat deasupra cremei. Merg foarte bine doarece este tot o combinatie de ciocolata si alune de padure, ingredientele de baza si din Nutella.
Cum pastram tortul cu Nutella?
La frigider, de preferabil intr-un suport de tort cu capac. Consumam in maximum 3-4 zile.
Iata, asadar: o prajitura cu Nutella si ciocolata demna de sarbatoare, perfecta pentru o zi de nastere sau de ce nu, doar o zi obisnuita din timpul saptamanii. It’s always someone’s birthday somewhere. Apropo, eu am facut acest tort pentru ziua sotului meu, un ciocolatos convins. Initial a vrut cheesecake cu Nutella, dar l-am convins eu sa ii fac ceva mai festiv si sincer, nu cred ca i-a parut deloc rau. Tortul a fost devorat (bine, a avut ajutor si din partea mea si a catorva musafiri).
Daca incerci si tu reteta de tort cu Nutella, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Cauti si alte retete cu ciocolata? S-ar putea sa iti placa si…
🍫 Tort Bounty cu nuca de cocos si ciocolata
🍫 Cupcakes cu ciocolata
🍫 Choux au craquelin cu Nutella
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
350g faina | |
100g cacao | |
2 lingurite praf de copt | |
1 lingurita bicarbonat de sodiu | |
un praf de sare | |
130g zahar | |
227g unt moale, la temperatura camerei | |
60ml ulei | |
3 oua | |
2 lingurite extract / esenta de vanilie | |
375ml cafea calda |
Crema cu Nutella + glazura de mascarpone si cacao
CREMA CU NUTELLA |
|
400g crema de branza | |
220g Nutella | |
2 linguri cacao | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
GLAZURA DE MASCARPONE |
|
250g mascarpone | |
20g cacao | |
80g zahar pudra | |
200g frisca batuta | |
OPTIONAL |
|
bomboane Ferrero Rocher | |
ganache de ciocolata |
Pasii necesari
Pregatim cele necesare
Incepem cu prepararea blatului
Pregatim crema cu Nutella...
... si glazura cu mascarpone
Asamblam tortul
5 mesaje
-
-
Ana
Mulțumesc! 😊
-
Georgiana
Bună ziua doresc și eu să realizez acest tort,însă vreau să știu dacă pentru cremă cu nutella ,cremă de brânză și nutella trebuie să fie reci și la glazură daca mascarponele trebuie să fie tot reci
Vă mulțumesc
Bună Maddy
Tortul arata minunat!
As dori sa incerc și eu rețeta ta, pentru aniversarea băiețelului meu.
Întrebarea mea este: câte porții trebuie sa selectez dacă vreau sa obțin un tort pt 25 persoane?
Mulțumesc mult!