Tort cu Nutella si ciocolata

aprox. 2 ore

usor

8 felii

Cine iubeste ciocolata, mana sus! 🙋‍♀️ Cine iubeste Nutella, amandoua mainile sus! 🙌 Cine are pofta de un tort care le imbina pe ambele, scroll down pentru o reteta de tort cu Nutella si ciocolata pe care o vei indragi de la prima… gustare.

Esti genul acela de persoana care ar manca Nutella la orice ora din zi si din noapte, direct din borcan, cu lingura (eu ma declar vinovata🤭)? Atunci sigur te vei indragosti iremediabil de acest tort. Iti garantez ca e fix pentru tine, ca un vis devenit realitate pentru iubitorii de ciocolata!

Si cum sa nu fie minunat? Blaturi pufoase si umede, crema fina de branza cu Nutella, cateva bomboane Ferrero Rocher pentru o textura crunchy, toate imbracate intr-o glazura delicioasa pe baza de mascarpone dar evident, cu pudra de cacao. Sa mai zic si de ganache-ul de ciocolata de deasupra? Nu doar ca adauga un extra-element de decor, dar si un plus de aroma.

tort cu ciocolata si nutella

Blaturi fragede si pline de aroma

Pentru blaturi am folosit trei tavi de 17 cm pentru a obtine un tortulet micut si inalt. Vei observa in reteta de tort cu Nutella si ciocolata ca blatul contine cafea. Chiar daca nu esti fan, stai fara grija, nu vei simti gustul ei. Principalul sau rol este a de a potenta, de a imbogati aroma de cacao. Daca nu esti totusi convins/a, o poti inlocui cu apa fierbinte. Cam cu jumatate de ora inainte sa te apuci de treaba, nu uita sa scoti untul din frigider. Pastreaza-l la temperatura camerei pentru a fi mai usor de batut cu zaharul. In rest, blatul se face foarte usor si rapid.

Crème de la crème

Crema cu Nutella este absolut senzationala si extrem de simplu de facut. E asa de fina si catifelata, cu un extra de cacao pentru o extra aroma. Este foarte potrivita si pentru o tarta fara coacere cu Nutella, pentru a umple cupcakes-urile, dar eu am ales sa o folosesc de data aceasta pentru tort.

Mi s-a parut totusi prea cremoasa pentru a inveli intreg tortul, asa ca am facut separat o glazura cu mascarpone. Prefer aceasta varianta in detrimentul cremei de unt pentru este muuult mai buna la gust, e mai light, mai fresh si are si o consistenta potrivita. Pentru imbracat avem nevoie de o crema mai solida, crema de unt fiind perfecta, insa odata ce se intareste, nu pot sa spun ca este chiar printre favoritele mele. Mi se pare un pic prea grea.

Eu am inserat si cateva bomboane Ferrero Rocher intre straturi si pentru decor. Pe cele din interiorul tortului le-am maruntit putin si le-am asezat deasupra cremei. Merg foarte bine doarece este tot o combinatie de ciocolata si alune de padure, ingredientele de baza si din Nutella.

tort cu nutella si ciocolata

Cum pastram tortul cu Nutella?

La frigider, de preferabil intr-un suport de tort cu capac. Consumam in maximum 3-4 zile.


Iata, asadar: o prajitura cu Nutella si ciocolata demna de sarbatoare, perfecta pentru o zi de nastere sau de ce nu, doar o zi obisnuita din timpul saptamanii. It’s always someone’s birthday somewhere. Apropo, eu am facut acest tort pentru ziua sotului meu, un ciocolatos convins. Initial a vrut cheesecake cu Nutella, dar l-am convins eu sa ii fac ceva mai festiv si sincer, nu cred ca i-a parut deloc rau. Tortul a fost devorat (bine, a avut ajutor si din partea mea si a catorva musafiri).

Daca incerci si tu reteta de tort cu Nutella, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

tort cu ciocolata si nutella
Cauti si alte retete cu ciocolata? S-ar putea sa iti placa si…
🍫 Tort Bounty cu nuca de cocos si ciocolata
🍫 Cupcakes cu ciocolata
🍫 Choux au craquelin cu Nutella

💛💛💛

3.5 din 5 recenzii

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
350g faina
100g cacao
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
130g zahar
227g unt moale, la temperatura camerei
60ml ulei
3 oua
2 lingurite extract / esenta de vanilie
375ml cafea calda
Crema cu Nutella + glazura de mascarpone si cacao

CREMA CU NUTELLA

400g crema de branza
220g Nutella
2 linguri cacao
1 lingurita extract / esenta de vanilie

GLAZURA DE MASCARPONE

250g mascarpone
20g cacao
80g zahar pudra
200g frisca batuta

OPTIONAL

bomboane Ferrero Rocher
ganache de ciocolata

Pasii necesari

1.

Pregatim cele necesare

Preincalzim cuptorul la 160°C si tapetam cu unt 3 tavi de 17 cm. Facem cafeaua pe care o vom pune in blat (375 ml).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Incepem cu prepararea blatului

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Lasam deoparte.
Intr-un alt bol batem cu mixerul zaharul cu untul moale (la temperatura camerei), apoi adaugam uleiul si vanilia si mixam. La final, adaugam treptat ouale si batem cat sa le incorporam.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Turnam ingredientele uscate peste cele umede, amestecand tot cu mixerul, iar la final adaugam cafeaua lichida. Amestecam cu mixerul la viteza mica pana cand se omogenizeaza. Turnam in tavi si lasam la cuptor aproximativ 28 de minute (verificam sa fie copt in centru cu o scobitoare).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Pregatim crema cu Nutella...

Batem cu mixerul crema de branza, apoi adaugam Nutella, pudra de cacao si vanilia si amestecam pana se omogenizeaza.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

... si glazura cu mascarpone

Incepem pregatirea cremei pentru glazura cu frisca lichida, pe care o batem pana se intareste.
Intr-un alt bol batem cu mixerul (accesoriu tip tel) branza mascarpone, apoi adaugam pudra de cacao si zaharul pudra. Amestecam cu o spatula frisca, adaugand cate putin si amestecand dupa fiecare "transa" pana se incorporeaza.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Asamblam tortul

Dupa ce s-au racit foarte bine blaturile le nivelam cu un cutit (daca este nevoie). Punem un strat de crema de Nutella, peste care putem presara bomboane Ferrero Rocher pe care le-am taiat in prealabil in bucatele mai mici. Invelim tortul in crema cu Mascarpone si decoram dupa bunul plac (recomand, din nou, bomboanele Ferrero).
Pentru ciocolata topita de deasupra (cu efect de dripping), avem nevoie de 60 g ciocolata si 60 ml frisca lichida. Incalzim frisca lichida si o turnam peste ciocolata maruntita, lasam sa stea cateva minute si apoi amestecam pana obtinem o crema de ciocolata. Ciocolata nu trebuie sa fie nici prea curgatoare, nici prea tare. Cu o lingura, punem putina ciocolata pe marginea tortului, tragand oarecum in exterior, astfel incat sa picure. Dupa ce am facut tot modelul, turnam restul de ganache deasupra tortului si folosim o spatula sau o lingura pentru a intinde si uniformiza.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

5 mesaje

  • Ana

    Bună Maddy
    Tortul arata minunat!
    As dori sa incerc și eu rețeta ta, pentru aniversarea băiețelului meu.
    Întrebarea mea este: câte porții trebuie sa selectez dacă vreau sa obțin un tort pt 25 persoane?
    Mulțumesc mult!

    • Maddy

      Buna, Ana, multumesc pentru comentariu! Hmm, in functie si de marimea feliilor, din acest tort eu am obtinut in jur de 8-10 portii. Cred ca cel mai sigur ar fi sa inmultesti reteta cu 2.5 sau 3, dar depinde si de marimea tavii pe care o ai si daca vrei sa pastrezi cele 3 blaturi (poti face si doar doua, de exemplu, intr-o tava mai mare).

  • Ana

    Mulțumesc! 😊

  • Georgiana

    Bună ziua doresc și eu să realizez acest tort,însă vreau să știu dacă pentru cremă cu nutella ,cremă de brânză și nutella trebuie să fie reci și la glazură daca mascarponele trebuie să fie tot reci
    Vă mulțumesc

    • Maddy

      Bună, Georgiana! Nutella nu e nevoie să fie rece, la temperatura camerei e perfect. Crema de brânză o scot din frigider cam cu 15-20 de minute înainte să o folosesc, cât să fie mai ușor de bătut cu mixerul. Cu mascarpone poți proceda la fel sau îl poți folosi direct de la frigider, dar smântâna pentru frișcă să fie neapărat rece. Dacă te mai pot ajuta și cu altceva, let me know. 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *