Apple Pie Cupcakes cu mere, crema de branza si nuci caramelizate

50 de minute

medium

16 portii

Iti place placinta cu mere, dar vrei ceva mai… fancy? Atunci trebuie sa incerci aceste cupcakes parfumate! O simfonie de toamna, direct la tine in farfurie.

Retetele de toamna sunt preferatele mele. De ce? Pentru ca pot pune scortisoara, condimentul meu preferat, in orice, iar merele si dovleacul sunt la putere!

Daca ai facut deja alte tarte sau placinte, aceste cupcakes vor aduce o schimbare binevenita in meniul familiei tale. Gustul lor este identic cu cel al placintei cu mere, insa forma de cupcake, usor de mancat, le transforma intr-un desert ideal pentru petreceri sau daca primesti musafiri. Nu mai vorbim de aspectul lor, care va incanta pe toata lumea.

Avem un aluat pufos, condimentat cu scortisoara si nucsoara, care se imbina de minune cu umplutura cremoasa cu mere. Pentru a echilibra gustul, venim deasupra cu o glazura fresh, usor acrisoara, de crema de branza, peste care presaram nuci caramelizate, ce vor oferi o textura crunchy.

Vor necesita putin timp in bucatarie, insa rezultatele sunt pe masura. Mai mult, reprezinta oportunitatea perfecta de a gati impreuna cu familia. Astfel, sarcinile vor fi distribuite, iar cupcakes-urile vor fi gata mai repede.

Hai sa facem cele mai bune cupcakes cu mere pe care le-ai mancat vreodata!

apple pie cupcakes
apple pie cupcakes detaliu
apple pie cupcakes nuci caramelizate

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
150g zahar
120g unt
2 oua
200g faina
140ml lapte batut
1pliculet praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
un praf de sare
Umplutura + Glazura

UMPLUTURA

200g mere aprox. 2 mere medii, taiate cubulete cat mai marunt
50g zahar brun
1 lingurita amidon de porumb
100ml apa
200ml suc de lamaie
0.5 lingurita scortisoara
0.5 lingurita extract de vanilie

GLAZURA

115g unt la temperatura camerei
200g crema de branza
2 lingurite extract de vanilie
un praf de sare
100g zahar pudra

NUCI CARAMELIZATE

20g nuci taiate marunt
1.5 lingura zahar

Pasii necesari

1.

Incepem cu pregatirea aluatului

Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina + praful de copt + scortisoara + nucsoara + sare).
In bolul unui mixer electric batem untul cu zaharul si extractul de vanilie. Adaugam treptat cate un ou, amestecand dupa fiecare.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Adaugam jumatate din compozia cu ingrediente uscate, apoi laptele batut, amestecam, apoi incorporam si restul de faina.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Punem amestecul in formele speciale, turnand aproximativ o lingura in fiecare spatiu. Lasam la cuptor 15-17 minute, pana cand trec testul scobitorii.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Continuam cu umplutura de mere...

Curatam merele de coaja si le taiem cubulete cat mai mici. Amestecam merele + zahar + suc de lamaie + scortisoara + 20 ml din cantitatea totala de apa.
Fierbem acest amestec la foc mediu aproximativ 3-4 minute, pana merele devin moi.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Amestecam amidonul cu restul de apa si turnam peste amestecul de pe foc si mai lasam sa fiarba maximum 1 minut (pana cand va avea o textura cremoasa, ca de dulceata).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

E timpul sa pregatim glazura!

Batem untul la temperatura camerei timp de cateva minute, pana cand devine mai moale, mai cremos si isi dubleaza volumul. Adaugam crema de branza si amestecam pana se incorporeaza.
Adaugam jumatate din cantitatea de zahar pudra, amestecand la viteza mica. Turnam apoi si restul cantitatii de zahar.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
7.

Folosim o spatula pentru a curata peretii bolului, adaugam extractul de vanilie si mai amestecam 1 minut, pana compozitia capata o textura aerata.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
8.

Repede, repede caramelizam nucile

Punem nucile si zaharul intr-o cratita si le lasam pe foc aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
9.

Asamblam toate elementele si savuram!

Dupa ce s-au racit foarte bine briosele le gaurim in mijloc si punem cu o lingurita umplutura de mere. Folosind un pos pentru ornat, acoperim fiecare briosa cu glazura de crema de branza. Deasupra, presaram cateva nuci caramelizate.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

* 0.5 lingurita = jumatate de lingurita
* 1.5 lingurita = o lingurita jumatate
Eu am folosit si putin pure de dovleac in blat, aproximativ 1 cana, pe care l-am adaugat alaturi de ingredientele lichide, dupa ce am pus ouale. Acest pas nu este obligatoriu, dar va oferi o aroma extra.
Poti renunta la nuci, daca nu iti plac sau ai alergie, sau le poti inlocui cu alte fructe cu coaja lemnoasa (alune, alune de padure, nuci pecan etc.)
Care sunt cele mai potrivite mere pentru umplutura? Eu am folosit mere Pink Lady, insa sunt bune si merele verzi (Granny Smith).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *