Tarta cu lapte batut si topping de caramel si nuci pecan
Dulce, cu nuci si total irezistibila, această reteta de tarta cu lapte batut, nuci pecan, caramel si scortisoara este desertul perfect pentru orice anotimp, dar mai ales pentru lunile mai reci, de toamna si de iarna. Cu fiecare lingurita pe care o savurezi parca ti se incalzeste sufletul.
In plus, odata ce gusti din aceasta tarta esti purtat undeva in copilarie… Aromele calde si gustul dulce iti rasfata papilele gustative si te poarta pe valurile catifelate ale nostalgiei.
Mi se pare ca gustul acestei tarte aduce cu budinca facuta de mama cand eram mica. Doar ca e o varianta mai moderna, mai fina si mai aromata. De asemenea, cred ca foarte interesant gustul oferit de laptele batut. Acesta adauga o usoara nota de acru, insa nu e deloc deranjant si se imbina de minune cu restul ingredientelor folosite.
Eu am presarat si putina sare deasupra topping-ului de caramel si crede-ma, nu vei regreta, este divina combinatia de dulce-sarat. Sigur, acest pas nu e obligatoriu, insa as zice sa incerci, nu cred ca vei regreta. Vara, poti adauga si o cupa de inghetata de vanilie sau caramel peste felia de tarta. Astfel, vei tranforma tarta intr-un desert mai racoritor, dar in continuare, la fel de delicios!
Daca esti in cautarea unui desert usor de facut, dar plin de arome, atunci trebuie sa incerci reteta aceasta de tarta!


Daca ti-a placut aceasta tarta, atunci s-ar putea sa fie pe gustul tau si reteta de Tarta cu lapte si scortisoara, pe care o poti incerca data viitoare cand vrei sa pregatesti un desert gustos si rapid.
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
113g unt | |
65g zahar pudra | |
1 ou mare | |
0.5 lingurita sare | |
1 lingurita extract de vanilie | |
245g faina |
Crema + Topping
CREMA |
|
3oua mari | |
30 g zahar | |
70g miere | |
170ml lapte batut | |
2 lingurite extract de vanilie | |
0.5 lingurita sare | |
0.5 lingurita scortisoara | |
TOPPING |
|
40g zahar brun | |
1 lingura miere | |
60ml frisca lichida | |
14g unt | |
2 lingurite extract de vanilie | |
0.5 lingurita sare | |
60g jumatati nuci pecan aprox. jumatate de cana | |
1 lingurita scortisoara |
Lasă un răspuns