Tarta cu lapte batut si topping de caramel si nuci pecan

90 de minute

foarte usor

9-10 portii

Dulce, cu nuci si total irezistibila, această reteta de tarta cu lapte batut, nuci pecan, caramel si scortisoara este desertul perfect pentru orice anotimp, dar mai ales pentru lunile mai reci, de toamna si de iarna. Cu fiecare lingurita pe care o savurezi parca ti se incalzeste sufletul.

In plus, odata ce gusti din aceasta tarta esti purtat undeva in copilarie… Aromele calde si gustul dulce iti rasfata papilele gustative si te poarta pe valurile catifelate ale nostalgiei.

Mi se pare ca gustul acestei tarte aduce cu budinca facuta de mama cand eram mica. Doar ca e o varianta mai moderna, mai fina si mai aromata. De asemenea, cred ca foarte interesant gustul oferit de laptele batut. Acesta adauga o usoara nota de acru, insa nu e deloc deranjant si se imbina de minune cu restul ingredientelor folosite.

Eu am presarat si putina sare deasupra topping-ului de caramel si crede-ma, nu vei regreta, este divina combinatia de dulce-sarat. Sigur, acest pas nu e obligatoriu, insa as zice sa incerci, nu cred ca vei regreta. Vara, poti adauga si o cupa de inghetata de vanilie sau caramel peste felia de tarta. Astfel, vei tranforma tarta intr-un desert mai racoritor, dar in continuare, la fel de delicios!

Daca esti in cautarea unui desert usor de facut, dar plin de arome, atunci trebuie sa incerci reteta aceasta de tarta!

tarta cu lapte batut si nuci pecan
tarta cu lapte batut si nuci pecan

Daca ti-a placut aceasta tarta, atunci s-ar putea sa fie pe gustul tau si reteta de Tarta cu lapte si scortisoara, pe care o poti incerca data viitoare cand vrei sa pregatesti un desert gustos si rapid.

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
113g unt
65g zahar pudra
1 ou mare
0.5 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
245g faina
Crema + Topping

CREMA

3oua mari
30 g zahar
70g miere
170ml lapte batut
2 lingurite extract de vanilie
0.5 lingurita sare
0.5 lingurita scortisoara

TOPPING

40g zahar brun
1 lingura miere
60ml frisca lichida
14g unt
2 lingurite extract de vanilie
0.5 lingurita sare
60g jumatati nuci pecan aprox. jumatate de cana
1 lingurita scortisoara

Pasii necesari

1.

Crusta pentru tarta

In bolul unui mixer electric amestecam untul si zaharul pudra pana se omogenizeaza bine. Adaugam oul, amestecam, apoi punem sarea si extractul de vanilie. Adaugam toata cantitatea de faina si amestecam la viteza mica, pana se formeaza un aluat. Imbracam aluatul in folie si lasam la frigider minimum 30 de minute, pana se raceste.
Intre timp, preincalzim cuptorul la 180°C si pregatim o tava de tarta (eu am folosit una cu diametru de 25 cm). Dupa ce s-a racit aluatul, il intindem uniform cu sucitorul si il asezam in tava, indepartand excesul. Il intepam cu o furculita in unele locuri si lasam la copt aproximativ 15 minute (pana cand marginile devin aurii). Poti pune deasupra fasole sau orez pentru a fi sigur ca nu se umfla.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Crema

Intr-un castron suficient de mare batem bine ouale timp de 1 minut. Adaugam zaharul, mierea si amestecam din nou. Adaugam laptele batut, vanilia, sarea si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam acest amestec in aluatul pregatit mai devreme si lasam la cuptor aproximativ 45 minute, pana cand mijlocul devine solid si nu mai “tremura”.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Topping

Intr-o cratita combinam zaharul brun, mierea, frisca lichida si untul. Dam in clocot si mai lasam sa fiarba timp de 3-4 minute. Luam de pe foc si adaugam nucile pecan, vanilia, sarea, scortisoara, apoi turnam cu o lingurita peste tarta. Presaram deasupra putina sare.
Eu am pus doar pe margini acest sos, daca doresti sa pui peste toata tarta atunci ti-as recomanda sa dublezi cantitatile.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

* 0.5 lingurita = jumatate de lingurita
Daca iti ramane aluat in plus, il poti taia in diferite forme, pe care sa le utilizezi mai apoi pentru decorarea tartei sau pentru a face niste biscuiti deliciosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *