Tort Oreo cu banane

2 ore

medium

6-8 portii

Iubitorule de biscuiti Oreo, acest tort este pentru tine!

Eu am pregatit cu muuuulta dragoste acest tortulet de ziua sotului meu. Pentru ca el e mare iubitor de ciocolata, aromele au fost usor de ales: blat de cacao si cafea, crema de branza cu biscuiti Oreo, rondele de banane si ganache de ciocolata deasupra. Verdict: n-am dat gres, sarbatoritul a fost foarte incantat de al sau tort Oreo!

Mie imi place foarte mult combinatia de ciocolata si banane. In plus, m-am gandit ca prin adaugarea rondelelor de banana, voi adauga o nota de prospetime. Recomand ca dupa fiecare strat de banane sa mai pui un strat subtire de crema, pentru a se lipi mai bine de blatul urmator.

Vei remarca cu siguranta cat de pufos este blatul. Asta pentru ca are atat lapte batut, cat si praf de copt si bicarbonat de sodiu, care contribuie la cresterea frumoasa a acestuia. Merita salvata aceasta reteta, poti folosi acest blat minunat si in alte torturi, poti face cupcakes sau briose!

Partea frumoasa este decorarea acestui tort. Pe piata gasesti o multime de dulciuri cu Oreo sau de sortimente de biscuiti, te poti folosi de ele. De exemplu, eu am ornat cu mini biscuiti si ciocolata Oreo, insa ai foarte multe optiuni din care sa alegi.

Gata cu vorbaria, sa trecem la treaba, tortul acesta nu se face singur! 😄

tort oreo detaliu
felie tort oreo

Daca preferi torturile cu arome mai fresh, iti recomand si aceasta reteta de tort cu aroma de turta dulce si crema de portocale, pe care il poti pregati pentru urmatoarea aniversare din familie sau din cercul tau de prieteni.

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
365 g faina
250g zahar
100 g cacao
1 lingura bicarbonat de sodiu
1.5 lingurita praf de copt
0.5 lingurita sare
3 oua
340ml lapte batut
375ml cafea calda
177ml ulei
3 lingurite extract de vanilie
1 lingurita extract de cafea optional
Crema

INTRE STRATURI

226g crema de branza
113 g unt
1 lingurita extract de vanilie
240g zahar pudra
12 biscuiti Oreo ideal sa fie Double Cream
2 banane in functie si de marimea lor

DECOR

200ml frisca lichida rece
200g ciocolata cu lapte, neagra sau alba, dupa preferinte

Pasii necesari

1.

Blat

Intr-un bol (de la mixer, daca aveti), amestecam faina, zaharul, cacaua, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea.
In alt bol batem ouale, adaugam laptele batut, cafeaua, uleiul si extractele de vanilie si cafea (daca este cazul).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Turnam amestecul cu oua in bolul mixerului si amestecam 2 minute la viteza medie.
Tapetam 2 tavi de tort (eu am folosit de 20 cm) cu hartie de copt sau ungem cu unt si turnam amestecul. Lasam la cuptorul preincalzit la 175 °C pentru 30 de minute, pana trece testul scobitorii.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Crema nr.1 (dintre straturi)

Amestecam 2-3 minute cu mixerul la viteza medie crema de branza, untul (la temperatura camerei) si extractul de vanilie. Apoi adaugam zaharul pudra, mixand la o treapta de viteza inferioara. Mutam apoi la o viteza mai mare si mai batem pentru 1 minut. C
Faramitam biscuitii, cu tot cu crema din interior, si ii adaugam in compozitia de mai sus. De data aceasta nu vom mai amesteca cu mixerul, ci cu o spatula.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Crema nr.2 (pentru decor)

Punem la topit la bain-marie ciocolata. Batem frisca lichida proaspat scoasa din frigider la viteza mare, pana se intareste. Turnam apoi ciocolata topita peste frisca batuta si mai batem pana cand se incorporeaza si devine tare. Nu trebuie nici foarte mult mixata, altfel frisca se va taia.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Montarea tortului

Dupa ce blaturile s-au racit foarte bine, curatam surplusul daca e cazul (domul din partea superioara) si le taiem in doua pe lungime. Eu am taiat unul dintre blaturi in doua si celalalt l-am lasat asa, fiind prea subtire deja. Peste fiecare blat punem un strat generos de crema, apoi rondele de banane, apoi din nou un strat subtire de crema (pentru a se lipi mai bine de cel de deasupra).
Invelim tortul in crema cu frisca si decoram dupa bunul plac. Eu am folosit mini-biscuiti Oreo, bucatele mici de ciocolata Milka cu Oreo si cateva bombonele decorative.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

* 1.5 lingurita = o lingurita jumatate
* 0.5 lingurita = jumatate de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *