Briose de Halloween cu ciocolata si portocale

1 ora

usor

12 portii

Chiar daca la noi Halloween-ul nu este o sarbatoare la fel de populara ca in afara, pe mine m-a incantat intotdeauna. Mie imi place sa vad mai mult latura „draguta” a acestei sarbatori, mai putin cea „de groaza”. Imi plac tare tare mult toate decoratiunile cu dovleci, fantomite simpatice, paianjezi si lilieci prietenosi. Nu ma dau in vant dupa chestiile insangerate, zombies, dracusori, monstrii sau mai stiu eu ce alte lucruri sinistre.

Trick or treat… la noi acasa!

Cred ca stiti deja ca americanii merg in ziua de Halloween la colindat (trick-or-treating), fiind imbracati in personajele preferate, in costume amuzante, dragute sau spooky. Casele sunt impodobite, care mai de care mai pompos, iar locuitorii acestora ofera copiilor bomboane si dulciuri. Mi se pare o traditie frumoasa, mai ales ca de cele mai multe ori copiii merg insotiti de parinti, costumandu-se cu totii. Imi pare rau ca la noi nu exista acest obicei. Mai mult, cel al colindului de Craciun se stinge si el cu fiecare noua generatie.

Asadar, daca la colindat nu mergem, macar sa facem ceva special de Halloween. Pentru ca nu suntem adeptii petrecerilor aglomerate, eu si sotul meu sarbatorim acasa. Sculptam dovleci, ne uitam la un film de groaza si pregatim o masa cu tot felul de bunatati tematice. Si bineinteles, plina de dulciuri: ciocolata, prajituri cu dovleac, bomboane…

O idee minunata sunt aceste cupcakes de Halloween. Au din belsug ciocolata, aroma fina de portocale, biscuiti Oreo si un strop de magie! Pandispanul pufos cu cacao, ciocolata neagra, aromat cu portocale si imbogatit cu chipsuri de ciocolata alba este acoperit de o glazura cu crema de branza, pe care o coloram dupa bunul plac.

cupcakes de halloween cu ciocolata si portocale

Eu am mers pe o varianta de rosu, care ar fi trebuit sa iasa mai spre portocaliu, dar pana la urma, tot raul spre bine. Sunt convinsa ca vor arata minunat cu o glazura portocalie, asemenea dovleacului, sau in culori trasnite precum albastru sau verde.

Cum decoram aceste briose de Halloween?

Alege cu grija hartia pentru briose! Ar fi ideal sa se potriveasca culorii glazurii sau poti merge pe o varianta clasica de negru sau alte culori inchise. De asemenea, poti alege ceva tematic, cu un model de Halloween.

Pentru decorarea cupcakes-urilor ai nevoie doar de imaginatie! Eu am avut noroc ca am gasit biscuiti Oreo ce au o panza de paianjen pe ei, s-ar putea sa fie la magazin in perioada Halloween-ului. Tu poti sa fii si mai creativ. Realizeaza o panza de paianjen comestibila sau foloseste-te de un biscuite Oreo obisnuit si de putina ciocolata topita pentru a crea un paianjen sau un liliac. Un simplu search pe Pinterest te va umple de inspiratie!

cupcakes de halloween servire
cupcakes de halloween interior

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
250g faina
90g cacao
1 pliculet praf de copt
un praf de sare
250g unt la temperatura camerei
200g zahar
4 oua
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita extract de portocale
0.5lingurita coaja de portocala
150ml lapte
100g ciocolata neagra maruntita
chipsuri de ciocolata alba dupa gust
Glazura
110g unt la temperatura camerei
200g crema de branza
un praf de sare
60g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita extract de portocale
colorant alimentar in functie de culoarea dorita si intensitatea acesteia
biscuiti Oreo de Halloween optional, pentru decor

Pasii necesari

1.

Blatul

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina, cacaua, praful de copt, sarea.
Intr-un alt bol, mixam untul cu zaharul. Adaugam cate un ou pe rand, amestecand dupa fiecare, coaja de portocala, extractele de vanilie si portocala si laptele si omogenizam compozitia.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Adaugam ingredientele uscate peste compozitia cu unt si amestecam. Apoi, incorporam si ciocolata neagra folosind o spatula. La final, adaugam si chipsurile de ciocolata alba si amestecam.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Punem compozitia in formele speciale si lasam la cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 15-20 de minute.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Glazura

Batem untul la temperatura camerei timp de cateva minute, pana cand devine mai moale, mai cremos si isi dubleaza volumul. Adaugam crema de branza si amestecam pana se incorporeaza. Amestecand la viteza mica, adaugam si zaharul pudra si praful de sare.
Folosim o spatula pentru a curata peretii bolului, adaugam extractul de vanilie, cel de portocale si colorantul alimentar si mai amestecam 1 minut, pana compozitia capata o textura aerata, iar culoarea se uniformizeaza. Eu am folosit o combinatie de colorant alimentar galben si rosu, insa tu poti folosi ce culoare preferi (portocaliu, verde, albastru), adaugand treptat pana cand obtii intensitatea dorita. Cantitatea difera foarte mult si in functie de tipul si brandul colorantului utilizat.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Asamblarea

Dupa ce s-au racit foarte bine briosele le acoperim cu glazura de crema de branza. Ornam dupa cum dorim. Eu am gasit biscuiti Oreo tematici, de Halloween, cu o panza de paianjen pe ei si am asezat cate o jumatate deasupra cremei. Am presarat cateva bombonele cu ciocolata pentru a completa aspectul.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *