Negrese cu dovleac si ciocolata

1 ora

foarte usor

9 portii

Cand e sezonul dovlecilor incerc sa ii includ in cat mai multe retete. Astfel, in unele weekend-urile ne rasfatam cu aceste negrese cu dovleac si ciocolata, niste prajituri parfumate si bogate in arome. Usor de facut, si mai usor (si rapid!) de savurat! 🤭 Va garantez ca dispare imediat din farfurie! Recomandarea mea: e delicioasa cu putin zahar pudra deasupra sau de ce nu, alaturi de o cupa de inghetata.

Dovleac + ciocolata + mirodenii de toamna = Raiul pe pamant (sau de fapt, in farfurie).

Imi place mult cum toate aceste arome de toamna se completeaza de minune cu diferitele texturi date de blatul cu dovleac, de nuci si de chipsurile de ciocolata.

Nu doar ca te vei bucura de un desert minunat, ci iti vei umple si casa de un miros divin atunci cand pregatesti aceasta reteta de negrese cu dovleac. In plus, sunt niste prajituri ideale pentru petrecerile de Halloween sau pentru a le oferi cuiva drag sub forma unui cadou dulce.

Pregateste-te sa faci cele mai gustoase brownies de toamna pe care le-ai gustat vreodata!

negrese cu dovleac si ciocolata, brownies cu dovleac
Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
105 g faina
0.5 lingurita praf de copt
0.5 lingurita sare
170g unt topit
230 g zahar cantitatea poate varia, dupa gust
1 lingurita extract de vanilie
3 oua
25g cacao
75 g chipsuri de ciocolata
250g piure de dovleac
60g nuci maruntite
0.5 lingurita scortisoara
0.5 lingurita nucsoara

Pasii necesari

1.

Preincalzim cuptorul la 175°C si tapetam cu unt sau foaie de copt o tava de 20 x 20 cm.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Intr-un bol, amestecam faina, praful de copt si sarea.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Intr-un alt castron, amestecam untul topit, zaharul si extractul de vanilie. Adaugam fiecare ou pe rand, apoi incorporam treptat si amestecul cu faina. Impartim aceasta compozitie in doua boluri separate.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Intr-unul dintre bolurile cu compozitia formata mai sus amestecam cacaua si chipsurile de ciocolata. In celalalt, adaugam piureul de dovleac, nucile si condimentele.
In celalalt, adaugam piureul de dovleac, nucile si condimentele.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Turnam in tava jumatate din cantitatea de aluat cu ciocolata, apoi jumatate din cel cu dovleac. Deasupra, turnam stropi din fiecare tip de aluat si, folosind un cutit, facem acel efect de marmorare.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Coacem la 175°C pentru aproximativ 45 de minute.
Inainte de servire, putem presara si putin zahar pudra.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

* 0.5 lingurita = jumatate de lingurita
Nu este obligatoriu sa folosesti nuci. Daca esti alergic sau pur si simplu, nu iti plac, le poti omite. De asemenea, poti folosi si alte fructe cu coaja lemnoasa - alune de padure, nuci pecan, migdale sau chiar fistic.
Eu am ales chipsuri de ciocolata cu lapte, insa tu poti folosi si ciocolata neagra, alba sau chiar bucati de caramel.
Pentru ca au piure de dovleac, iti recomand sa pastrezi prajiturile la frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *