Tarta cu lapte si scortisoara
Tarta cu lapte si scortisoara este gustoasa si delicata, fiind ideala pentru zilele ploioase de toamna. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a face aceasta tarta, fiind un desert rapid si usor de facut. Sigur, cel mai greu va fi sa astepti sa se raceasca si sa se „aseze”… Dar iti garantez ca merita asteptarea!
Cu o crusta sfaramicioasa si acoperita cu un praf generos de scortisoara, aceasta tarta este extrem de cremoasa si iti va incalzi sufletul.
Tarta cu lapte este un desert traditional din Africa de Sud (unde se numeste Melktert) ce are la baza o crusta de tarta si o crema fina din lapte, oua si vanilie (in engleza, denumirea este custard).
Africanii au mai multe moduri de a pregati aceasta tarta si o servesc atat rece, cat si calda, dar intotdeauna pudrata cu scortisoara. De asemenea, in unele retete, ei pun un bat de scortisoara pentru a infuza laptele si pentru a oferi un plus de aroma.
Cred ca e un un desert fin si aromat pe care il poti adapta usor dupa bunul plac. Eu am mers pe varianta unui decor simpatic realizat cu resturile de aluat si am pudrat deasupra scortisoara. Cu siguranta este delicioasa si cu un strat de caramel crocant, nuci sau de ce nu, poate chiar putina dulceata.
Mie imi place foarte mult combinatia aceasta de lapte si scortisoara, mi se pare ca te invaluie parca in caldura si imi aminteste de copilarie, de clasicul orez cu lapte.
Cateva sfaturi extra:
- Daca esti in criza de timp, poti folosi si aluat pentru tarte gata facut. Il gasesti la orice supermarket, la raionul de congelate.
- Joaca-te cu aromele si condimentele. Poti adauga pe langa scortisoara si nucsoara, ghimbir, cuisoare. De asemenea, poti adauga si in blat diverse ierburi aromatice (rozmarin, lavanda).
Concluzia: pur si simplu ador aceasta reteta si de-abia astept sa o fac din nou! Sper sa te bucuri si tu de aceasta reteta si sa iti placa la fel de mult cum imi place mie.
Ce mai astepti? Happy baking!
Daca ti-a placut aceasta tarta, iti recomand sa incerci si reteta de tarta cu lapte batut si topping de caramel cu nuci pecan. Cele doua sunt destul de asemanatoare la gust, au scortisoara si sunt la fel de delicioase!
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
250g faina | |
50 g zahar pudra | |
125g unt | |
1 ou |
Crema
600 ml lapte | |
1 pastaie vanilie sau 2 linguri extract de vanilie | |
15g unt aproximativ 1 cub | |
2 oua | |
2 linguri amidon de porumb | |
1.5 lingura faina | |
80g zahar brun |
Lasă un răspuns