Creme brulee cu ciocolata si capsuni
Iti place textura crunchy si gustul caramelizat al creme brulee-ului si esti si fan ciocolata? Atunci neaparat trebuie sa incerci reteta aceasta! Sigur nu vei putea refuza un creme brulee cu ciocolata neagra, care are la baza un gem acrisor de capsuni si partea superioara acoperita de un strat crocant de zahar caramelizat. Ei, deja parca iti ploua in gura, am dreptate? 🤤
Capsuni pentru un gust dulce-acrisor
Un desert decadent, potrivit pentru a fi servit in orice anotimp, dar mai ales vara, cand e sezonul capsunilor. Bineinteles, poti folosi un gem de capsuni pe care il ai deja, dar cel mai bine ar fi sa pregatesti acest gem pe loc, special pentru reteta. De ce? Pentru ca gemul clasic s-ar putea sa fie prea dulce. Si tocmai asta e ideea, sa avem un strat usor acrisor, care sa contrasteze cu dulceata cremei cu ciocolata si zaharul caramelizat.
Nu-i deloc greu de facut si in niciun caz nu ia la fel de mult timp precum gemul clasic, ala de il fac bunicile noastre. In cateva minute e gata! In plus, din cantitatea de ingrediente prezentata vei obtine fix cat ai nevoie! Ah, si nu iti recomand sa folosesti capsuni proaspete asezate direct in vasul ramekin. Ele oricum sunt apoase, dar la cuptor vor deveni si mai si.
Creme brulee with a (chocolate) twist
Cat despre creme brulee, mie mi se pare unul dintre cele mai simple deserturi, dar si destul de capricioase. Un pic daca sta prea mult la cuptor si gata, nu mai e crema aia fina, ci se branzeste si, desi gustul nu e afectat, nu arata prea bine, asta-i clar.
Aceasta reteta de creme brulee este si mai deosebita pentru ca intra in scena ciocolata. Ideal ar fi sa folosesti ciocolata neagra, pentru ca cea cu lapte ar putea fi prea dulce. Si vrem sa simtim din plin aromele, nu sa ni se lipeasca dintii de cat de dulce este desertul. Va rezulta o crema bogata, luxurianta si cat se poate de delicioasa. Stii ca eu nu-s mare fan deserturi cu ciocolata, dar asta chiar e ce trebuie!
Ingredientele pentru aceasta reteta de creme brulee cu ciocolata si capsuni sunt putine, iar timpul de preparare e destul de scurt. Trebuie sa ai rabdare sa stea totusi cateva ore la frigider inainte de a le servi. Si, de asemenea, asigura-te ca ai vase ramekin si o mini-torta de bucatarie. Fara ea, nu vei putea carameliza zaharul de deasupra si crede-ma, ar fi mare pacat sa renunti la el.
Cum pastram cat mai fresh acest minunat creme brulee cu ciocolata?
Creme brulee poate fi facut in avans; rezista foarte bine la frigider aproximativ 4 zile. E important insa sa nu pastrezi mult timp la frigider creme brulee-ul odata ce ai pus si stratul de zahar caramelizat, deoarece se va inmuia rapid. Asadar, daca pregatesti desertul cu cateva zile inainte, pentru un eveniment sau vizita unor musafiri, inveleste vasul cu crema in folie alimentara, dar fara crusta. Presara si arde zaharul doar inainte de servire.
Sper sa incerci si sa iti placa reteta de creme brulee cu ciocolata si capsuni. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
👉 Te invit sa arunci un ochi si pe reteta clasica de creme brulee.
Tot acolo gasesti si o mica povestioara despre cum si unde a aparut acest desert si care e diferenta dintre creme brulee si crema de zahar ars pe care o face bunica.
De asemenea, ti-am pregatit si cateva sfaturi pentru un creme brulee de nota 10, care se aplica si in cazul acestei retete de creme brulee cu ciocolata.
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
250ml frisca lichida | |
un praf de sare | |
90g ciocolata neagra | |
3 galbenusuri | |
50g zahar | |
6 linguri gem de capsuni cumparat sau facut |
Gem de capsuni
200g capsuni | |
60g zahar | |
1 lingura zeama de lamaie |
Lasă un răspuns