Cupcakes cu menta si cafea
Astazi iti propun o reteta de cupcakes super aromate, cremoase si fragede! Avem asa: pandispan super pufos de cacao, umplutura cu crema de cafea si frosting cu menta. Suna bine, nu?
Combinatia de menta si ciocolata este una divina (avem fani ai ciocolatelelor After Eight pe aici?). Mai mult, aroma de cafea tempereaza din dulceata frosting-ului si ofera o nota de prospetime.
Aceste cupcakes sunt atat de moi, de cremoase si de fine, incat garantez ca nu te vei satura doar cu una singura. Ceea ce face aceste cupcakes cu menta si cafea atat de pufoase este faptul ca folosim in blat ingrediente care vor oferi o textura moale si vor pastra prajiturile proaspete cat mai mult timp – ulei, oua, bicarbonat de sodiu (pe langa praful de copt) si lapte batut.
Cupcakes cu umplutura???
Mie imi plac orice fel de cupcakes. Insa pur si simplu le ador pe cele care au si umplutura! Sunt mult mai aromate, mai matasoase, iar crema ofera o completare frumoasa blatului. De asemenea, am grija intotdeauna ca umplutura sa se echilibreaze cu frosting-ul (glazura), care de cele mai multe ori este destul de dulce. Aceasta crema de cafea este fix ceea ce aveau nevoie aceste cupcakes! In plus, este foarte usor de facut si poate fi utilizata si pentru alte deserturi (torturi, tarte, croissante etc.).
Glazura este adaptata dintr-o crema clasica de unt cu vanilie si crema de branza. Eu am mai adaugat extractul de menta si cateva picaturi de colorant alimentar. Sfatul meu este sa pui cate putin extractul de menta si sa gusti de fiecare data pana cand obtii gustul dorit, dupa preferinte. Atentie sa nu adaugi prea multa menta pentru ca glazura va ajunge sa aiba gust de pasta de dinti si… nu vrei asta, nu-i asa?
Iti mai impartasesc un secret: in spatele acestor arome senzationale sunt extractele super parfumate de la Cloud Nine Factory. Imi place ca sunt foarte concentrate si necesita doar o cantitate mica de produs pentru a oferi aroma dorita prajiturilor.
Te invit sa incerci si tu aceasta reteta de cupcakes cu menta si cafea, sper sa iti placa!
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
140 g faina | |
65g cacao | |
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu | |
1 lingurita praf de copt | |
0.25 lingurita sare | |
125ml ulei | |
225g zahar | |
3 oua | |
2 lingurite extract de vanilie | |
225ml lapte batut |
Crema de cafea + glazura cu menta
CREMA DE CAFEA |
|
90ml lapte | |
90ml frisca lichida | |
2 linguri extract de cafea | |
13g faina 3 linguri jumatate | |
55g zahar | |
GLAZURA |
|
180 g unt | |
100g crema de branza | |
50g zahar pudra | |
60ml frisca lichida | |
0.25 lingurita extract de menta | |
colorant alimentar verde + albastru sau turcoaz | |
50 ml cafea tare | |
2 galbenusuri |
Lasă un răspuns