Cupcakes cu menta si cafea

2 ore

usor

18-20 portii

Astazi iti propun o reteta de cupcakes super aromate, cremoase si fragede! Avem asa: pandispan super pufos de cacao, umplutura cu crema de cafea si frosting cu menta. Suna bine, nu?

Combinatia de menta si ciocolata este una divina (avem fani ai ciocolatelelor After Eight pe aici?). Mai mult, aroma de cafea tempereaza din dulceata frosting-ului si ofera o nota de prospetime.

Aceste cupcakes sunt atat de moi, de cremoase si de fine, incat garantez ca nu te vei satura doar cu una singura. Ceea ce face aceste cupcakes cu menta si cafea atat de pufoase este faptul ca folosim in blat ingrediente care vor oferi o textura moale si vor pastra prajiturile proaspete cat mai mult timp – ulei, oua, bicarbonat de sodiu (pe langa praful de copt) si lapte batut.

Cupcakes cu umplutura???

Mie imi plac orice fel de cupcakes. Insa pur si simplu le ador pe cele care au si umplutura! Sunt mult mai aromate, mai matasoase, iar crema ofera o completare frumoasa blatului. De asemenea, am grija intotdeauna ca umplutura sa se echilibreaze cu frosting-ul (glazura), care de cele mai multe ori este destul de dulce. Aceasta crema de cafea este fix ceea ce aveau nevoie aceste cupcakes! In plus, este foarte usor de facut si poate fi utilizata si pentru alte deserturi (torturi, tarte, croissante etc.).

Glazura este adaptata dintr-o crema clasica de unt cu vanilie si crema de branza. Eu am mai adaugat extractul de menta si cateva picaturi de colorant alimentar. Sfatul meu este sa pui cate putin extractul de menta si sa gusti de fiecare data pana cand obtii gustul dorit, dupa preferinte. Atentie sa nu adaugi prea multa menta pentru ca glazura va ajunge sa aiba gust de pasta de dinti si… nu vrei asta, nu-i asa?

Iti mai impartasesc un secret: in spatele acestor arome senzationale sunt extractele super parfumate de la Cloud Nine Factory. Imi place ca sunt foarte concentrate si necesita doar o cantitate mica de produs pentru a oferi aroma dorita prajiturilor.

Te invit sa incerci si tu aceasta reteta de cupcakes cu menta si cafea, sper sa iti placa!

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
140 g faina
65g cacao
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
0.25 lingurita sare
125ml ulei
225g zahar
3 oua
2 lingurite extract de vanilie
225ml lapte batut
Crema de cafea + glazura cu menta

CREMA DE CAFEA

90ml lapte
90ml frisca lichida
2 linguri extract de cafea
13g faina 3 linguri jumatate
55g zahar

GLAZURA

180 g unt
100g crema de branza
50g zahar pudra
60ml frisca lichida
0.25 lingurita extract de menta
colorant alimentar verde + albastru sau turcoaz
50 ml cafea tare
2 galbenusuri

Pasii necesari

1.

Incepem cu prepararea cremei de cafea

Amestecam si incalzim (nu fierbem!) laptele, frisca, cafeaua si extractul de cafea. Intr-un bol, amestecam ouale cu zaharul, adaugam faina si amestecul cald de mai sus si lasam pe foc mic, amestecand continuu pana cand observam ca se ingroasa (aprox. 10-15 minute).
Turnam intr-un bol (cel mai bine e sa trecem compozitia printr-o strecuratoare pentru a deveni cat mai fina), acoperim cu folie si lasam la racit 2-3 ore.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Cat se raceste crema pregatim blatul pentru cupcakes

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare. Intr-un alt bol (cel de la mixer, daca aveti) combinam uleiul, zaharul, ouale si extractul de vanilie si mixam la viteza mica. Turnam apoi jumatate din amestecul de faina, alternand cu jumatate din laptele batut. Mixam si punem si restul de faina si lapte batut.
Turnam in formele speciale si lasam la cuptor aprox. 15-17 minute.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Glazura cu menta

Batem cu mixerul untul si crema de branza la viteza medie, apoi setam o viteza mai mica si turnam treptat zaharul pudra, continuand sa mixam. Punem cate o lingura de frisca, extractul de menta si colorantul verde si albastru pana cand obtinem nuanta dorita. Dam mixerul pe o viteza mare si batem pentru aproximativ 10 secunde. La final, textura trebuie sa fie cremoasa, aerata, dar indeajuns de tare pentru a putea orna cupcakes-urile.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Asamblam si savuram!

Dupa ce s-au racit bine, gaurim cupcakes-urile in mijloc si, utilizand o punga pentru ornat, umplem cu crema de cafea. Apoi, le decoram cu frosting-ul cu menta si ornam dupa bunul plac.
Gata, e timpul sa le savuram si sa ne lasam purtati in ,,al noualea cer”!
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

* 0.5 lingurita = jumatate de lingurita
* 0.25 lingurita = un sfert de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *