Piersici prajite cu sos de vanilie
In plin sezon al piersicilor, iti propun o reteta delicioasa, gata in maximum 30 de minute, care pune in valoare aceste fructe varatice. Ai mancat vreodata piersici prajite? Daca nu, e momentul sa o faci – odata ce le incerci, cu siguranta vei vrea sa repeti reteta, ma ales ca e si atat de simplu de facut!
Gustul carnos al piersicilor se imbina perfect cu panada dulce cu biscuiti digestivi, iar aroma subtila de scortisoara adauga o nota de caldura si rafinament. In uleiul incins, feliile de piersica se rumenesc rapid, capatand o textura usor crocanta la exterior si o consistenta moale si suculenta in interior. Neaparat sa le servesti cu un sos de vanilie dulce si catifelat. Completeaza savoarea desertului si ofera un echilibru perfect intre aromele delicate si gustul usor acrisor al piersicilor.
Cu aceasta reteta simpla de piersici prajite, vei descoperi ca poti crea un desert delicios fara prea mult efort. Nu ai nevoie de multe ingrediente sau de tehnici complicate pentru a obtine un desert delicios, pe gustul oricui. Aromele naturale ale piersicilor, imbinate cu textura crocanta a panadei si dulceata subtila a sosului de vanilie, vor face din aceasta reteta un adevarat succes culinar.
Asadar, daca vrei sa te bucuri de un desert rapid si gustos, indrazneste sa pregatesti aceste piersici prajite. Reteta simpla si savuroasa iti va incanta papilele tale gustative si te va face sa te simti ca un bucatar priceput, chiar daca nu ai petrecut mult timp in bucatarie.
Sfaturi pentru piersici prajite de nota 10!
Alege o tigaie potrivita
Este important sa alegi o tigaie de dimensiune potrivita, astfel incat piersicile sa aiba suficient spatiu pentru a se praji intr-un singur strat si pentru a se rumeni uniform. De asemenea, asigura-te ca tigaia este suficient de adanca pentru a putea manevra piersicile cu usurinta, fara a risca sa le deteriorezi.
Pentru a praji piersicile, poti folosi o tigaie de teflon sau antiaderenta pentru a obtine cele mai bune rezultate si o experienta de gatit mai usoara. Si o tigaie wok e perfecta! Eu am folosit tigaia wok Primary de la Zokura, pe care o gasesti la KitchenShop.
Wok-ul este o tigaie adanca, traditionala in bucataria asiatica, care ofera avantaje in ceea ce priveste distributia uniforma a caldurii si capacitatea de a gati rapid alimentele la temperaturi inalte. Atunci cand utilizezi tigaia wok pentru a praji piersicile, asigura-te ca wok-ul este incins bine inainte de a adauga piersicile in el. Wok-ul este conceput pentru a gati rapid la temperaturi inalte, astfel incat piersicile se vor praji rapid si vor capata o textura crocanta si aurie.
Datorita formei sale adanci, wok-ul poate fi util pentru a praji piersicile in cantitati mai mari si pentru a le amesteca usor pe parcursul prajirii. De asemenea, te ajuta sa eviti stropirea cu ulei si face ca feliile de piersici sa se prajeasca uniform si sa nu se lipeasca.
Foloseste ulei vegetal… dar nu oricare
Exista o multime de optiuni, dar nici un ulei nu este bun la toate. Uleiul de masline, de exemplu, este mai sensibil la caldura, asa ca nu este potrivit pentru prajire. In plus, are si un gust specific, care va influenta aroma preparatului final. Dar mai exista ulei de arahide, ulei de cocos, ulei de rapita si clasicul ulei de floarea soarelui, pe care l-am folosit si eu.
Piersici cat mai coapte
Te sfatuiesc sa alegi piersici coapte si suculente. Acestea vor oferi o aroma si o dulceata mai pronuntata in momentul prajirii. De asemennea, pentru o gatire uniforma, taie piersicile in felii de grosime similara. Astfel, fiecare bucata se va praji in acelasi ritm.
Daca piersicile nu sunt in sezon, dar vrei sa incerci aceasta reteta, ai destule optiuni de fructe pe care le poti praji. Incearca reteta cu ananas, banane, kiwi sau mere.
Sosul de vanilie
Este minunat in combinatie cu piersicile prajite. Seamana foarte bine cu laptele condensat indulcit, asa ca daca vrei sa scurtezi reteta, cumpara o conserva de lapte condensat, varsa-l intr-un bol si gata, sosul e servit. 😉 Sigur, aroma de vanilie e mult mai pregnanta in sosul facut in casa. Iti recomand sa folosesti extract de vanilie care contine si seminte sau, si mai bine, o pastaie de vanilie.
Pe masura ce se raceste, sosul se va intari, asa ca asigura-te ca incepi pregatirea retetei cu el.
Serveste imediat
Piersicile prajite sunt cele mai bune atunci cand sunt inca calde si crocante. Asigura-te ca le servesti imediat dupa prajire, astfel incat sa te bucuri de textura crocanta si aromele delicioase.
Cum pastram piersicile prajite?
Retine ca piersicile prajite tind sa-si piarda textura crocanta si sa devina moi in timp. De aceea, este recomandat sa le consumi cat mai curand posibil pentru a te bucura de gustul si consistenta lor delicioasa.Totusi, daca doresti sa le pastrezi pentru o perioada scurta de timp, exista cateva sfaturi utile:
Lasa piersicile prajite sa se raceasca complet inainte de a le pune intr-un recipient etans. Acest lucru ajuta la prevenirea acumularii de umiditate si mentine crusta lor crocanta. Evita sa suprapui sau sa presezi piersicile prajite, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea crustei. Depoziteaza recipientul intr-un loc racoros si uscat, eventual la frigider. Evita expunerea la caldura sau umiditate excesiva, deoarece aceasta poate afecta textura si prospetimea piersicilor.
Incearca sa le consumi in decurs de 1-2 zile pentru a te bucura de calitatea optima a gustului si a texturii.
Sper ca ti-a placut aceasta reteta de piersici prajite servite cu sos de vanilie. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Aceasta postare este realizata in parteneriat cu KitchenShop Romania. Parerile si experienta cu produsul oferit de ei sunt strict personale, fara a fi influentate in niciun fel de aceasta colaborare.
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
4 piersici aprox. 300/400 g, taiate felii | |
100g biscuiti digestivi | |
50g faina | |
1 lingurita scortisoara | |
30g zahar | |
0.25 lingurita sare | |
2 oua | |
60ml lapte | |
ulei pentru prajit |
Sos de vanilie
200 ml frisca lichida | |
25g zahar | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie sau pastaie de vanilie | |
20g unt |
Lasă un răspuns