Cheesecake Bounty cu cocos si ciocolata

foarte usor

Desertul perfect pentru vara asta? Un cheesecake Bounty cu cocos si ciocolata – fara coacere, super aromat si atat de usor de facut incat iti vine sa-l repeti din nou si din nou. Daca iti plac deserturile cu cocos si ciocolata, daca ai pofta de ceva fresh, dar care sa arate spectaculos si sa aduca aminte de celebra ciocolata Bounty, atunci ai ajuns exact unde trebuie.

Cheesecake-ul asta e cremos, catifelat, are o crusta crocanta cu biscuiti cu cacao si un strat lucios de ganache de ciocolata, totul intr-un desert care poate inlocui cu succes orice tort festiv, dar care merge de minune si intr-o zi obisnuita, de rasfat.

Desert fara coacere cu crema de branza, cocos si ganache de ciocolata

Cheesecake fara coacere cu cocos si ciocolata – cremos, usor si de-a dreptul irezistibil

Combinatia de arome din acest cheesecake cu cocos si ciocolata este inspirata de indragita ciocolata Bounty: baza crocanta de biscuiti cu cacao, crema fina cu branza, lapte condensat si cocos, iar deasupra – un ganache lucios de ciocolata. Fara coacere, fara prea mult efort, doar ingrediente simple si rezultate spectaculoase.

Este un desert ideal pentru zilele calduroase, pentru ca nu necesita cuptor si se face fara bataie de cap. Iti recomand sa il pregatesti cu o seara inainte, pentru a avea timp sa stea si la rece. A doua zi e numai bun de servit alaturi de cei dragi. E genul de cheesecake care impresioneaza, desi se face usor. Si nimeni nu va banui cat de simplu a fost, de fapt, sa il faci

De ce sa incerci acest cheesecake Bounty cu cocos si ciocolata

✅ Este un cheesecake fara coacere, deci perfect pentru vara, cand n-ai chef sa pornesti cuptorul, dar vrei, totusi, ceva dulce.

✅ Are un gust echilibrat de cocos si ciocolata, exact ca o ciocolata Bounty.

✅ Se prepara usor, fara tehnici complicate – il poti face chiar daca esti incepator intr-ale prajituritului.

✅ Este un desert potrivit pentru ocazii speciale, dar si pentru cand ai pofta de ceva bun.

Cheesecake Bounty cu cocos si ciocolata, fara coacere, decorat cu fulgi de cocos

Ce face diferenta la aceasta reteta de cheesecake Bounty cu cocos

Crusta cu biscuiti cu cacao 👉 Alege biscuiti cu gust intens de ciocolata, cum sun, Petit Beurre cu cacao sau biscuiti digestivi cu ciocolata. Macinati fin si amestecati cu unt topit, vor forma o baza crocanta si delicioasa care contrasteaza perfect cu crema fina.

Crema cu branza si cocos 👉 Secretul gustului autentic de Bounty sta in folosirea laptelui de cocos, adica partea groasa dintr-o conserva de lapte de cocos lasata la frigider peste noapte. Poti, folosi, de asemenea, si crema de cocos. In ceea ce priveste crema de branza, eu folosesc de fiecare data fie Philadelphia, fie Hochland. Adaugam si un strop de lapte condensat pentru dulceata si aroma deosebita, dar si si fulgi fini de cocos, care dar gust si textura. Gelatina este esentiala in cheesecake-urile fara coacere pentru a oferi stabilitate si fermitate cremei, ajutand desertul sa-si pastreze forma frumoasa la taiere. In plus, folosita corect, gelatina nu afecteaza textura finala – cheesecake-ul ramane cremos si catifelat.

Ganache de ciocolata echilibrat 👉 Pentru un strat fin, dar ferm de ciocolata, foloseste o combinatie de ciocolata neagra si cu lapte, iar smantana lichida (minimum 30% grasime) trebuie incalzita bine, fara sa fiarba. Dupa ce torni ganache-ul peste cheesecake-ul deja intarit, lasa totul la frigider cateva ore pentru un strat lucios si stabil.

Felie de cheesecake cu cocos si ciocolata

Cum se pastreaza cheesecake-ul Bounty

Poti pastra cheesecake-ul la frigider, acoperit, timp de 3-4 zile. Se feliaza cel mai bine dupa ce a stat minim 6 ore la rece (ideal, peste noapte). Daca vrei sa il transporti sau sa il pregatesti pentru un eveniment, poti turna ganache-ul cu o zi inainte, iar decorul (fulgi de cocos, bucati de Bounty sau ciocolata rasa) sa il adaugi in ziua servirii.

Nu e recomandat sa congelezi cheesecake-ul Bounty cu cocos, mai ales din cauza texturii sensibile a cremei.

Cheesecake-ul Bounty cu cocos este genul de desert care te cucereste din prima. E simplu, dar cu un efect wow. Are gust de vara, gust de vacanta, gust de „azi am chef sa ma rasfat”. Si e imposibil sa nu il indragesti daca iubesti combinatia de cocos si ciocolata. Il poti pregati pentru ziua cuiva drag sau pur si simplu ca sa-ti faci o zi mai frumoasa. Daca incerci reteta, nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii!

Arunca un ochi si pe alte retete de prajituri cu cocos, s-ar putea sa iti placa si…

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
150g biscuiti cu cacao
100g unt topit
8g gelatina hidratata in 4 linguri apa rece
480g crema de branza
45g zahar pudra
100g lapte condensat
60ml smantana lichida
80ml lapte de cocos partea cremoasa dintr-o conserva, lasata la rece peste noapte
1 lingurita extract / esenta de vanilie
1 lingurita aroma de cocos optional
100g fulgi de cocos
Ganache de ciocolata
120g ciocolata
80ml smantana lichida
5g unt
ciocolatele Bounty pentru decor

Pasii necesari

1.

Crusta pentru cheesecake

Pregatim o tava rotunda, cu peretii detasabili si cat mai inalta (am folosit una cu diametrul de 17 cm). Tapetam peretii cu folie alimentara, hartie de copt sau, si mai bine, folie de acetat.
Maruntim biscuitii (ideal sa folosesti un chopper). Topim untul, il turnam peste biscuiti si amestecam. Presam blatul obtinut in tava si dam la rece pana e gata compozitia pentru cheesecake.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Hidratam gelatina

Hidratam gelatina in apa rece (5-10 min). Intre timp, pregatim restul compozitiei.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Crema de branza + zahar

Bate crema de branza cu zaharul pudra pana cand devine o compozitie cremoasa.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Lapte condensat + smantana lichida + lapte de cocos + arome

Adaugam laptele condensat, apoi frisca lichida si crema de cocos, mixand usor pana la omogenizare.
Adaugam la final aromele - vanilia si optional, aroma de cocos.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Fulgii de cocos

Incorporam cocosul ras si amestecam cu o spatula.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Topim gelatina si o adaugam in compozitie

Topim gelatina la microunde sau bain-marie (nu o fierbe!), lasam sa se racoreasca putin, apoi o adaugam in compozitie, mixand bine cu mixerul la viteza mica.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
7.

Turnam peste crusta si lasam la rece

Turnam amestecul pentru cheesecake peste crusta si lasam la rece minim 6 ore sau peste noapte.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
8.

Decoram cu ganache

Incalzim smantana lichida pana aproape de punctul de fierbere si o tunram peste ciocolata taiata marunt (sau chipsuri), lasam 1 minut, apoi amestecam usor pana devine omogena. Adauga untul si amestecam din nou. Lasam ganache-ul 10–15 minute la temperatura camerei sa se racoreasca si sa se ingroase usor si il turnam peste cheesecake-ul bine racit. Intindeml cu o spatula, apoi dam totul la frigider pentru 1-2 ore sa se aseze frumos.
Presaram deasupra fulgi de cocos si bucatele de ciocolata Bounty.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

Foloseste doar partea cremoasa dintr-o conserva de lapte de cocos lasata la rece peste noapte, nu si lichidul.
Pentru crusta eu am folosit biscuiti Belvita cu cacao.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *