Cheesecake Bounty cu cocos si ciocolata
Desertul perfect pentru vara asta? Un cheesecake Bounty cu cocos si ciocolata – fara coacere, super aromat si atat de usor de facut incat iti vine sa-l repeti din nou si din nou. Daca iti plac deserturile cu cocos si ciocolata, daca ai pofta de ceva fresh, dar care sa arate spectaculos si sa aduca aminte de celebra ciocolata Bounty, atunci ai ajuns exact unde trebuie.
Cheesecake-ul asta e cremos, catifelat, are o crusta crocanta cu biscuiti cu cacao si un strat lucios de ganache de ciocolata, totul intr-un desert care poate inlocui cu succes orice tort festiv, dar care merge de minune si intr-o zi obisnuita, de rasfat.

Cheesecake fara coacere cu cocos si ciocolata – cremos, usor si de-a dreptul irezistibil

Combinatia de arome din acest cheesecake cu cocos si ciocolata este inspirata de indragita ciocolata Bounty: baza crocanta de biscuiti cu cacao, crema fina cu branza, lapte condensat si cocos, iar deasupra – un ganache lucios de ciocolata. Fara coacere, fara prea mult efort, doar ingrediente simple si rezultate spectaculoase.
Este un desert ideal pentru zilele calduroase, pentru ca nu necesita cuptor si se face fara bataie de cap. Iti recomand sa il pregatesti cu o seara inainte, pentru a avea timp sa stea si la rece. A doua zi e numai bun de servit alaturi de cei dragi. E genul de cheesecake care impresioneaza, desi se face usor. Si nimeni nu va banui cat de simplu a fost, de fapt, sa il faci
De ce sa incerci acest cheesecake Bounty cu cocos si ciocolata
✅ Este un cheesecake fara coacere, deci perfect pentru vara, cand n-ai chef sa pornesti cuptorul, dar vrei, totusi, ceva dulce.
✅ Are un gust echilibrat de cocos si ciocolata, exact ca o ciocolata Bounty.
✅ Se prepara usor, fara tehnici complicate – il poti face chiar daca esti incepator intr-ale prajituritului.
✅ Este un desert potrivit pentru ocazii speciale, dar si pentru cand ai pofta de ceva bun.

Ce face diferenta la aceasta reteta de cheesecake Bounty cu cocos
Crusta cu biscuiti cu cacao 👉 Alege biscuiti cu gust intens de ciocolata, cum sun, Petit Beurre cu cacao sau biscuiti digestivi cu ciocolata. Macinati fin si amestecati cu unt topit, vor forma o baza crocanta si delicioasa care contrasteaza perfect cu crema fina.
Crema cu branza si cocos 👉 Secretul gustului autentic de Bounty sta in folosirea laptelui de cocos, adica partea groasa dintr-o conserva de lapte de cocos lasata la frigider peste noapte. Poti, folosi, de asemenea, si crema de cocos. In ceea ce priveste crema de branza, eu folosesc de fiecare data fie Philadelphia, fie Hochland. Adaugam si un strop de lapte condensat pentru dulceata si aroma deosebita, dar si si fulgi fini de cocos, care dar gust si textura. Gelatina este esentiala in cheesecake-urile fara coacere pentru a oferi stabilitate si fermitate cremei, ajutand desertul sa-si pastreze forma frumoasa la taiere. In plus, folosita corect, gelatina nu afecteaza textura finala – cheesecake-ul ramane cremos si catifelat.
Ganache de ciocolata echilibrat 👉 Pentru un strat fin, dar ferm de ciocolata, foloseste o combinatie de ciocolata neagra si cu lapte, iar smantana lichida (minimum 30% grasime) trebuie incalzita bine, fara sa fiarba. Dupa ce torni ganache-ul peste cheesecake-ul deja intarit, lasa totul la frigider cateva ore pentru un strat lucios si stabil.

Cum se pastreaza cheesecake-ul Bounty
Poti pastra cheesecake-ul la frigider, acoperit, timp de 3-4 zile. Se feliaza cel mai bine dupa ce a stat minim 6 ore la rece (ideal, peste noapte). Daca vrei sa il transporti sau sa il pregatesti pentru un eveniment, poti turna ganache-ul cu o zi inainte, iar decorul (fulgi de cocos, bucati de Bounty sau ciocolata rasa) sa il adaugi in ziua servirii.
Nu e recomandat sa congelezi cheesecake-ul Bounty cu cocos, mai ales din cauza texturii sensibile a cremei.

Cheesecake-ul Bounty cu cocos este genul de desert care te cucereste din prima. E simplu, dar cu un efect wow. Are gust de vara, gust de vacanta, gust de „azi am chef sa ma rasfat”. Si e imposibil sa nu il indragesti daca iubesti combinatia de cocos si ciocolata. Il poti pregati pentru ziua cuiva drag sau pur si simplu ca sa-ti faci o zi mai frumoasa. Daca incerci reteta, nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii!
Arunca un ochi si pe alte retete de prajituri cu cocos, s-ar putea sa iti placa si…






💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
150g biscuiti cu cacao | |
100g unt topit | |
8g gelatina hidratata in 4 linguri apa rece | |
480g crema de branza | |
45g zahar pudra | |
100g lapte condensat | |
60ml smantana lichida | |
80ml lapte de cocos partea cremoasa dintr-o conserva, lasata la rece peste noapte | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
1 lingurita aroma de cocos optional | |
100g fulgi de cocos |
Ganache de ciocolata
120g ciocolata | |
80ml smantana lichida | |
5g unt | |
ciocolatele Bounty pentru decor |
Lasă un răspuns