Prajitura cu cocos si ciocolata, rapida si delicioasa

40 de minute

foarte usor

Delicioasa prajitura cu cocos este visul oricarui iubitor al combinatiei de ciocolata si cocos. Mie imi place sa spun ca prajitura are trei straturi de fericire: baza o reprezinta o crusta crocanta cu biscuiti digestivi, apoi urmeaza o umplutura dulce cu nuca de cocos si lapte condensat, acoperita de ganache de ciocolata neagra. Este atat de usor sa o pregatesti! Taiema apoi prajitura in patratele si avem asigurat un deliciu dulce pentru fiecare zi a saptamanii!

Aceasta reteta de prajitura cu cocos si ciocolata este extrem de rapida si usor de facut. In aproximativ o ora este gata! Mai trebuie sa o lasi la frigider inca o ora, cat sa se intareasca stratul de ciocolata, iar apoi te poti bucura de ea. In plus, prajitura necesita doar cateva ingrediente, pe care s-ar putea sa le ai deja in camara si in frigider.

Daca iti place ciocolata Bounty, atunci neaparat trebuie sa incerci prajitura acceasta! Eu zic ca e chiar mai buna! Si daca tot vorbim despre faimoasul baton de ciocolata, te invit sa vezi si reteta de tort Bounty. E una dintre cele mai populare retete de pe blog si cred ca va fi si pe gustul tau.

prajitura cu cocos, biscuiti si ciocolata

De ce sa incerci reteta de prajitura cu cocos si ciocolata

Poate fi pregatita dinainte – Anumite elemente ale acestei prajituri pot fi facute din timp, cum ar fi crusta de biscuiti digestivi. Ea trebuie coapta si racita inainte de a adauga crema de cocos, deci o poti pregati si cu o seara inainte de momentul in care vrei sa servesti prajitura.

Ai nevoie de doar 8 ingrediente – majoritatea le ai probabil deja prin casa. Ingredientele cheie cu biscuiti digestivi, nuca de cocos razuita, lapte condensat si ciocolata (preferabil neagra)

O poti savura tot timpul anului – spre deosebire de o prajitura cu fructe, ingredientele acestei prajituri le gasesti la magazin in tot timpul anului, indiferent de sezon

prajitura cu cocos, biscuiti si ciocolata

Cum pastram prajitura?

Prajitura poate fi pastrata pana la 4-5 zile la frigider, intr-un recipient ermetic sau acoperita cu folie alimentara. Rezista bine si la congelator, pentru o perioada de pana la 3 luni.

Sper ca ti-a placut si ca vei incerca aceasta reteta de prajitura cu crema de cocos si ciocolata. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog, s-ar putea sa iti placa si…

🍰 Brownies cu cirese si lapte condensat

🍰 Tarta cu lapte condensat, ciocolata alba, capsuni & busuioc

🍰 Tort cu banane, caramel si mascarpone

🍰 Prajitura cu piscoturi, cocos si ananas – fara coacere

🍰 Mini-tarte cu mango si cocos (reteta vegana)

🍰 Gogosi la cuptor cu gris, ciocolata alba si cocos

🍰 Prajitura de post cu mere, unt de arahide si crema de vanilie

🍰 Cheesecake cu lamaie, menta si sos de afine

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
240g biscuiti digestivi
120g unt topit
25g zahar brun optional
380ml lapte condensat
100g cocos razuit
2 lingurite extract / esenta de vanilie
200g ciocolata neagra
6 linguri frisca lichida

Pasii necesari

1.

Blatul de biscuiti

Sfaramam biscuitii digestivi cu ajutorul unui chopper/robot de bucatarie. Amestecam cu unt topit si, optional, cu zahar brun (daca iti plac prajiturile mai dulci).
Presam compozitia intr-o tava de 28 x 23 cm (sau cat mai apropiata ca dimensiuni) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor 10 minute la 160°C.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Stratul de cocos

Intr-un castron amestecam laptele condensat cu fulgii de cocos si vanilia. Trebuie sa obtinem o compozitie usor curgatoare si "cleioasa".
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Punem in tava si coacem

Scoatem blatul de biscuiti de la cuptor si il lasam putin sa se raceasca, apoi intindem uniform stratul de cocos deasupra.
Dam la cuptor inca 15-20 de minute, pana cand suprafata incepe sa se rumeneasca.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Stratul de ciocolata

Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca, dar nu neaparat complet. Intr-un vas incapator incalzim frisca, apoi punem ciocolata neagra (taiata marunt sau folosim chipsuri) si lasam 2-3 minute pana incepe sa se topeasca. Amestecam pana cand se omogenizeaza si obtinem o textura fina.
Turnam ciocolata deasupra, lasam prajitura la racit la temperatura camerei, apoi o transferam in frigider unde va sta cel putin o ora, pana se intareste ciocolata. Taiem folosind un cutit cu lama incalzita, pentru a evita craparea stratului de ciocolata.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *