Brownies cu cirese si lapte condensat

≅ 1 ora

foarte usor

16 bucati

Fani ciocolata de pretutindeni, reteta aceasta e pentru voi! 🍫 Daca ai chef de ceva dulce si extra delicios, dar nu vrei sa pierzi mult timp in bucatarie, iti propun o reteta simpla de brownie cu cirese si lapte condensat. Sunt dense, umede si lipicioase la interior si usor crocante la exterior, acoperite cu un strat de cirese dulci-acrisoare si cu o aroma subtila de caramel, oferita de laptele condensat. As zice ca gustul aduce putin cu cel al ciocolatei de casa. Atat de yummy!

Feeling downie? Eat a brownie!

Brownies cu cirese

Cum se face negresa cu ciocolata?

Stii care e partea cea mai faina la aceasta reteta de brownie cremoasa? Ca se fac cat ai zice „cioco”! Nu ai nevoie nici de multe ingrediente, nici de echipamente, vase sau ustensile complicate. Tot ce ai de facut este sa topesti untul in laptele condensat si sa amesteci treptat restul ingredientelor. Varsa compozitia intr-o tava (ideal una de 28×23 cm sau o dimensiune cat mai apropiata) si apoi asaza frumos ciresele. O dai cateva minute la cuptor si gata, o poti savura simpla sau cu o cupa de inghetata!

Sa fim seriosi, cui nu ii place laptele condensat? L-as putea manca direct din conserva. Acesta confera acestor brownies americane o textura uimitoare, chewy si o aroma deosebita.

De data aceasta, am mers pe varianta cu cirese, dar te poti juca dupa preferintele tale cu aceasta reteta de brownies americane. Poti adauga extra chipsuri de ciocolata (cu lapte sau alba), diferite feluri de nuci si alune, unt de arahide, caramel, zmeura, capsuni. Ce sa mai, ai de unde alege!

Reteta negrese cu cirese

Cum se pastreaza brownies?

Aceste prajituri nu necesita sa fie pastrate la frigider, asa ca le poti lasa si la temperatura camerei. Pune-le intr-un recipient inchis sau inveleste-le in folie de aluminiu sau alimentara. Acest lucru va ajuta sa isi pastreze textura si sa nu se usuce. Vor rezista 3-4 zile la temperatura camerei si pana la o saptamana daca le pastrezi, totusi, la frigider. Brownies-urile vor rezista pana la 3 luni in congelator, dar daca raman congelate pentru o perioada prelungita de timp, gustul si calitatea lor vor incepe sa se deterioreze.

Sper sa incerci si sa iti placa reteta de brownies cu ciocolata si cirese. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

S-ar putea sa iti placa si urmatoarele retete:

Creme brulee cu ciocolata si capsuni

Cheesecake cu ciocolata si branza, in doua culori

Tarta cu ciocolata si biscuiti

Gogosi la cuptor cu ciocolata, unt de arahide si covrigei

Vezi si alte retete de prajituri cu ciocolata →

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
2 conserve lapte condensat 600 ml
220g unt
1 lingurita extract de vanilie
47,5g cacao
240g faina
1.5 lingurite praf de copt
1 lingurita scortisoara
200g cirese sau mai mult, dupa preferinte

Pasii necesari

1.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 28 x 23 cm (sau cat mai apropiata ca dimensiuni). Preincalzim cuptorul la 175°C.
Intr-o cratita incapatoare punem la topit untul si adaugam laptele condensat. Amestecam din cand in cand, pana cand untul este topit complet.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Luam de pe foc si adaugam extractul de vanilie, apoi pudra de cacao, faina cernuta, praful de copt si scortisoara, amestecand dupa fiecare. Faina o amestecam doar cat sa se incorporeze, nu mai mult.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Intindem uniform in tava, asezam ciresele curatate de samburi si inmuiate putin in faina si dam la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *