Desert la pahar Raffaello cu cocos

1 ora +

foarte usor

5 pahare

Cu Sarbatorile si petrecerea de Anul Nou la orizont, ne dorim cu totii sa ii surprindem pe cei dragi cu fel de fel de bunatati spectaculoase si delicioase. In acest spirit festiv, te invit sa descoperi o reteta usoara si eleganta, care va fi apreciata de toti, mai cu seama de fanii bomboanelor Raffaello. Vorbim de un desert la pahar, care combina notele exotice ale cremei fine si aerate de cocos si ciocolata alba cu textura crocanta a migdalelor si a napolitanelor cu vanilie.

Acest desert de sarbatoare este alegerea ideala pentru orice ocazie festiva. Indiferent daca il servesti la masa de Craciun, in cadrul unei petreceri de Revelion plina de stralucire sau la orice alt eveniment special, desertul la pahar Raffaello va satisface cu siguranta gusturile tuturor invitatilor. Cu preparare simpla si rapida si ingrediente usor de gasit, acest desert va deveni rapid favoritul tau atunci cand vrei sa impresionezi fara prea mult efort.

Desert la pahar Raffaello cu cocos, migdale si napolitane

Desertul la pahar Raffaello, un deliciu rafinat

Aromele imbietoare ale desertului la pahar Raffaello vor starni pofta oricarui iubitor de dulciuri fine. Crema de cocos adauga un element exotico-delicios, oferind o textura catifelata si arome tropicale ce te transporta direct sub soarele calduros al unei insule paradisiace. Gustul dulce si usor vanilat al ciocolatei albe se imbina perfect cu aroma de cocos, oferind o dulceata subtila si o cremozitate irezistibila. Urmeaza apoi bucatelele savuroase de napolitane cu vanilie, care se topesc in gura. Si, nu in ultimul rand, migdalele usor rumenite contribuie cu textura lor crocanta si o nota subtila de aroma, completand armonios profilul aromatic.

Impreuna, aceste ingrediente transforma desertul nostru Raffaello intr-un deliciu de neuitat, capabil sa trezeasca pofta si sa incante simturile intr-un mod cu totul magic. O singura lingurita te va teleporta intr-un paradis dulce, iar fiecare inghititura devine o calatorie epica printre arome divine si texturi perfect echilibrate. Este cu adevarat un festin pentru simturi, pregatit sa satisfaca chiar si cele mai pretentioase gusturi!

Sfaturi pentru un desert reusit

Foloseste lapte de migdale. Pe langa laptele de cocos la conserva, vom avea nevoie si de lapte. Poti folosi orice tip de lapte doresti (integral sau vegetal), dar eu chiar iti recomand sa alegi lapte de migdale, pentru ca va da si o aroma mai puternica desertului.

Amesteca amidonul. Asa cum scrie si in reteta, nu adauga toata cantitatea de lapte in cratita. Salveaza aprox. 100 ml pentru a „dizolva” amidonul inainte de a-l amesteca cu ingredientele incalzite. Astfel, nu se vor forma cocoloase.

Extract de vanilie sau pastaie de vanilie. Daca folosesti extract de vanilie, adauga-l la final, dupa ce ai oprit focul. La temperaturi inalte, acesta isi pierde din aroma. De asemenea, poti folosi si pastaie de vanilie. Pe aceasta o adaugi inca de la inceput, cand incalzesti amestecul de lapte de cocos, zahar si lapte. Nu uita sa scoti pastaia pe parcursul gatirii, lasand doar semintele.

Cand facem budinca? Ideal ar fi sa pregatesti cat mai din timp budinca din cocos, pentru a avea timp sa se raceasca cat mai bine. Daca budinca e calda atunci cand o adaugi in frisca batuta, aceasta se va lasa si compozitia va fi prea curgatoare.

Ce fel de pahare folosim? De care ai la indemana. Poti folosi pahare cu picior, pahare simple sau chiar borcane. Daca au si capac, si mai bine, caci il poti transforma intr-un desert „to go”. In functie de marimea paharelor, poti dubla sau chiar tripla straturile, alternand napolitanele si migdalele cu crema de cocos.

Desert la pahar Raffaello cu cocos, migdale si napolitane

Cum pastram desertul la pahar Raffaello?

Desi poti pastra desertul in frigider pentru cateva zile, este recomandat sa-l consumi in termen de 2-3 zile pentru a te bucura de prospetimea maxima si de toate aromele sale bogate.

Foloseste folie alimentara sau un capac pentru a acoperi cu grija recipientele in care pastrezi desertul. Acest lucru va ajuta la protejarea aromei si la prevenirea absorbtiei mirosurilor din frigider.

De obicei, deserturile cu texturi delicate, precum cele cu creme, nu raspund bine la congelare. Este recomandat sa eviti congelarea acestui desert, deoarece poate afecta consistenta si aromele.

Desert la pahar Raffaello cu cocos, migdale si napolitane

Sper sa incerci si sa iti placa reteta de desert la pahar Raffaello cu cocos, napolitane si migdale. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Pe blog mai gasesti si alte retete pentru iubitorii de cocos, dar si multe alte delicii de Sarbatori!

🥥 Tort Bounty cu nuca de cocos si ciocolata

🥥 Gogosi la cuptor cu gris, ciocolata alba si cocos

🥥 Prajitura cu cocos si ciocolata, rapida si delicioasa

🥥 Prajitura cu piscoturi, cocos si ananas – fara coacere

🥥 Tort cu ciocolata, lamaie si cocos

🥥 Prajitura Alba ca Zapada cu lamaie si cocos

Mai multe retete festive → 

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
200ml lapte de cocos din conserva
350ml lapte preferabil lapte de migdale, pentru aroma
3 linguri amidon de porumb
4 linguri zahar
extract de vanilie
30g ciocolata alba
10g unt
250ml smantana lichida
napolitane cu vanilie 5-10 napolitane, dupa preferinte
3 linguri fulgi de migdale sau migdale tocate
4 linguri fulgi de cocos

Pasii necesari

1.

Pregatim budinca de cocos

Intr-o cratita, amestecam laptele de cocos (din conserva), zaharul, 200 ml din cantitatea totala de lapte (preferabil sa folosesti lapte de migdale, pentru gust mai asemanator cu Raffaello). Punem acest amestec pe foc mic si dam in clocot.
Separat, amestecam amidonul cu restul de lapte. Cand amestecul cu lapte de cocos de mai sus fierbe, adaugam compozitia cu amidon si, lasand pe foc mic, amestecam constant pana cand incepe sa se ingroase. Oprim focul, adaugam vanilia si incorporam, pe rand, ciocolata alba rasa si o bucatica de unt. Daca vrei o crema cat mai fina, poti da acest amestec printr-o sita. Acoperim cu folie alimentara (lipita de suprafata cremei) si lasam sa se raceasca complet.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Batem frisca

Dupa ce budinca de cocos s-a racit bine, batem cu mixerul frisca. Cu o spatula, incorporam budinca de cocos in frisca, folosind miscari de jos in sus.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Asamblam desertul

Taiem bucatele napolitanele. Rumenim putin fulgii de migdale, pentru o aroma mai puternica. Asezam pe fundul paharului cateva bucatele de napolitana, presaram migdale, apoi venim cu un strat generos de crema. In functie de marimea paharului, poti repeta procesul. Deasupra, pudram cu fulgi de cocos. Servim imediat sau lasam la frigider pentru cateva ore.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *