Briose red-velvet cu crema de cocos si glazura cu trandafiri

Love is in the air! 💕 O alta propunere din seria deliciilor indragostite (adica cele mai faine prajituri pentru Valentine’s Day) este o reteta de briose red-velvet cu umplutura de cocos. Un deliciu ce descrie o poveste de iubire intre gustul de cacao, aroma delicata a cocosului si textura catifelata a cremei de branza parfumata cu esenta de trandafir. Doar e Valentine’s Day – trandafirii sunt pretutindeni, atat in vaza cat si in farfurie!

Am gandit aceste cupcakes ca fiind desertul perfect ce incheie o cina romantica. Ele merg de minune savurate alaturi de un pahar de vin sau sampanie rosé si bineinteles, impartite cu perechea ta.

De ce sunt asa speciale aceste cupcakes red-velvet?

In primul rand, aroma. Blatul de cacao invaluie inima dulce de cocos, iar crema de branza cu trandafiri ofera o nota florala, de prospetime.

Apoi, aceste briose red-velvet impresioneaza si prin culoare. Ziua Indragostitilor e despre nuantele de rosu si roz, si, sincer, parca si viata e mai roz atunci cand iubesti, nu-i asa?

Sa nu mai vorbim de textura catifelata, pufoasa si umeda a blatului. El contine bicarbonat de sodiu si otet care reactioneaza, avand efectul unui agent de crestere, facand blatul foarte aerat. Stiai ca acest truc a devenit popular in timpul marii crize economice din 1929-1933, cand ingrediente precum ouale, laptele si untul erau foarte rare si scumpe? Atunci, oamenii au fost nevoiti sa gaseasca o varianta mai accesibila pentru a putea obtine un aluat cat mai calitativ.

Revenind la minunatele noastre cupcakes, as mai adauga si ca sunt potrivite pentru orice ocazie. Decorul este cel care le transforma in deserturi tematice, transformandu-le din niste prajituri pentru Valentine’s Day intr-un desert perfect pentru Craciun, spre exemplu. Combinatia de rosu si alb este perfecta pentru aceasta sarbatoare, cand poti inlocui aroma de trandafir cu cea de portocala sau poti condimenta glazura cu putin ghimbir sau scortisoara. Crede-ma, aceste combinatii sunt de vis!

Sper sa iti placa si tie aceasta reteta de briose pentru Valentine’s Day si sa te bucuri de ele impreuna cu persoanele dragi tie!

Let’s celebrate love – today, tomorrow and everyday!

Cupcakes red velvet cocos trandafiri capsuni
Cupcakes red velvet detaliu
Cupcake red velvet cu crema de cocos si glazura de trandafiri

Vrei mai multe idei de prajituri pentru Valentine’s Day? Din seria deliciilor indragostite fac parte si retetele de mini-tarte cu biscuiti, grapefruit si miere sau pliculetele cu gem de capsuni. Te invit sa le incerci si pe acestea!

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
186g faina
2 linguri cacao
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
170g unt
175g zahar
2 oua mari
2 linguri colorant rosu
2 lingurite extract de vanilie
125ml lapte
1 lingurita otet alb
Crema + glazura

CREMA

125ml lapte
25g gris
1 lingura extract de vanilie
40g zahar pudra
50g unt la temperatura camerei
50g cocos

GLAZURA

180g unt
330g crema de branza
2 lingurite extract de vanilie
un praf de sare
100g zahar pudra
3 lingurite esenta de trandafiri sau dupa gust
2 lingurite sirop de trandafiri optional

Pasii necesari

1.

Pregatiri

Incalzim cuptorul la 175°C, pregatim o tave speciala si hartiutele pentru briose. Masuram ingredientele si le lasam la indemana.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Blatul red-velvet

Intr-un bol amestecam faina + cacaua + bicarbonatul.
In bolul mixerului batem la viteza medie untul cu zaharul, 3-4 minute. Adaugam pe rand cate un ou, amestecand dupa fiecare, apoi colorantul si extractul de vanilie. In cana in care am masurat laptele turnam o lingurita de otet.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Adaugam laptele si faina in compozitia cu unt, alternand – jumatate din cantitatea de faina, jumatate din cea de lapte.
Turnam amestecul in forme si lasam la copt 20 minute.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Crema de cocos

Amestecam intr-o cratita laptele, grisul si extractul de vanilie si fierbem un gris moale. Lasam sa se raceasca complet.
Amestecam untul cu zaharul, adaugam treptat grisul iar la final, cocosul. Amestecam pana se incorporeaza.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Glazura

Batem untul 3-4 minute, dupa care adaugam crema de branza. Adaugam zaharul pudra, amestecand la o viteza medie. Turnam extractul de vanilie, esenta si siropul de trandafiri si mai amestecam 1 minut.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Asamblarea tuturor elementelor

Dupa ce s-au racit bine-bine cupcakes-urile gaurim centrul acestora. Apoi, eu le-am si insiropat putin cu un sirop cald format din 80 ml sirop de trandafiri si 100 ml apa. Umplem centrul cu cat mai multa crema de cocos (puteti folosi un pos pentru decorat sau capatul unei lingurite). Glazuram cu crema de branza si ornam dupa bunul plac.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

* 0.5 lingurita = jumatate de lingurita
Eu am folosit colorant gel Wilton, insa poti folosi de care doresti. Atentie! Cantitatea de colorant s-ar putea sa difere de la un brand la altul, in functie de cat de concentrat este.
Insiroparea nu este obligatorie, dar face blatul putin mai umed si ii ofera o aroma subtila de trandafir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *