Briose red-velvet cu crema de cocos si glazura cu trandafiri
Love is in the air! 💕 O alta propunere din seria deliciilor indragostite (adica cele mai faine prajituri pentru Valentine’s Day) este o reteta de briose red-velvet cu umplutura de cocos. Un deliciu ce descrie o poveste de iubire intre gustul de cacao, aroma delicata a cocosului si textura catifelata a cremei de branza parfumata cu esenta de trandafir. Doar e Valentine’s Day – trandafirii sunt pretutindeni, atat in vaza cat si in farfurie!
Am gandit aceste cupcakes ca fiind desertul perfect ce incheie o cina romantica. Ele merg de minune savurate alaturi de un pahar de vin sau sampanie rosé si bineinteles, impartite cu perechea ta.
De ce sunt asa speciale aceste cupcakes red-velvet?
In primul rand, aroma. Blatul de cacao invaluie inima dulce de cocos, iar crema de branza cu trandafiri ofera o nota florala, de prospetime.
Apoi, aceste briose red-velvet impresioneaza si prin culoare. Ziua Indragostitilor e despre nuantele de rosu si roz, si, sincer, parca si viata e mai roz atunci cand iubesti, nu-i asa?
Sa nu mai vorbim de textura catifelata, pufoasa si umeda a blatului. El contine bicarbonat de sodiu si otet care reactioneaza, avand efectul unui agent de crestere, facand blatul foarte aerat. Stiai ca acest truc a devenit popular in timpul marii crize economice din 1929-1933, cand ingrediente precum ouale, laptele si untul erau foarte rare si scumpe? Atunci, oamenii au fost nevoiti sa gaseasca o varianta mai accesibila pentru a putea obtine un aluat cat mai calitativ.
Revenind la minunatele noastre cupcakes, as mai adauga si ca sunt potrivite pentru orice ocazie. Decorul este cel care le transforma in deserturi tematice, transformandu-le din niste prajituri pentru Valentine’s Day intr-un desert perfect pentru Craciun, spre exemplu. Combinatia de rosu si alb este perfecta pentru aceasta sarbatoare, cand poti inlocui aroma de trandafir cu cea de portocala sau poti condimenta glazura cu putin ghimbir sau scortisoara. Crede-ma, aceste combinatii sunt de vis!
Sper sa iti placa si tie aceasta reteta de briose pentru Valentine’s Day si sa te bucuri de ele impreuna cu persoanele dragi tie!
Let’s celebrate love – today, tomorrow and everyday!
Vrei mai multe idei de prajituri pentru Valentine’s Day? Din seria deliciilor indragostite fac parte si retetele de mini-tarte cu biscuiti, grapefruit si miere sau pliculetele cu gem de capsuni. Te invit sa le incerci si pe acestea!
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
186g faina | |
2 linguri cacao | |
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu | |
170g unt | |
175g zahar | |
2 oua mari | |
2 linguri colorant rosu | |
2 lingurite extract de vanilie | |
125ml lapte | |
1 lingurita otet alb |
Crema + glazura
CREMA |
|
125ml lapte | |
25g gris | |
1 lingura extract de vanilie | |
40g zahar pudra | |
50g unt la temperatura camerei | |
50g cocos | |
GLAZURA |
|
180g unt | |
330g crema de branza | |
2 lingurite extract de vanilie | |
un praf de sare | |
100g zahar pudra | |
3 lingurite esenta de trandafiri sau dupa gust | |
2 lingurite sirop de trandafiri optional |
Lasă un răspuns