Prajituri-martisor: Trufe red-velvet cu ciocolata

2 ore

medium

20+

Am pregatit pentru cei dragi niste prajituri martisor sub forma unor trufe red velvet acoperite cu ciocolata alba. Asta nu e tot! In interiorul lor asteapta o surpriza: o bucatica de ciocolata kinder. Aceste martisoare dulci vestesc primavara nu doar prin culorile specifice, ci si prin aroma lor florala de trandafir si usor fructata de zmeura, completata de cea de fulgi de migdale si cocos.

O primavara dulce incepe cu un „madelicisor”! 💌

Aceste prajituri martisor au o textura aparte: centrul este foarte cremos, se topeste in gura, dar este echilibrat de inima de ciocolata kinder si mai ales, de ciocolata super crunchy de deasupra.

Desi sunt relativ usor se pregatit, necesita destul de multa rabdare, mai ales ca trebuie sa asteptati sa se intareasca atat aluatul, cat si ciocolata.

Prajituri? Bomboane? Trufe?

Cate putin din fiecare! Baza acestora prajituri martisor este facuta dintr-un pandispan red-velvet pe care il faramitam si il amestecam cu crema de branza si unt. Datorita formei si a faptului ca le acoperim cu ciocolata alba, acestea pot fi considerate si bomboane, de ce nu?

Martisoare comestibile, facute cu dragoste

Ingredientele si pasii pentru a prepara pandispanul le gasesti mai jos, la finalul articolului. Partea mai interesanta este pregatirea acestor bilute pentru a fi gata de daruit. Esti pregatit/a? Hai, sa trecem la treaba joaca! 😜

Avem pregatit bolul cu compozitia red-velvet. Luam putin aluat si formam cu mainile cate o biluta. O aplatizam, punem in mijloc o bucatica de ciocolata Kinder, pe care o „invelim” in aluat, formand din nou o bila. Lasam la frigider cateva ore pentru a se intari si pentru a se raci cat mai bine.

prajituri martisor pasul 1

Tavalim bilele prin ciocolata alba topita si le asezam cu atentie pe o tava sau un suport pentru racire acoperit cu hartie de copt. Presaram cateva bombonele decorative. Trebuie sa ne miscam repede, pentru ca ciocolata se va intari foarte repede, iar decoratiunile de zahar nu se vor mai prinde de ea. Daca vrei ceva mai putin dulce, o varianta minunata este sa tavalesti bilele in cocos. Vei pastra aspectul de rosu-alb (cocosul va prelua chiar putin din nuanta colorantului), iar trufele vor fi la fel de delicioase.

prajituri martisor pasul 2 ciocolata alba

Propunerea mea pentru prajituri martisor de oferit cadou

Nu avem nevoie decat de un carton ceva mai gros, celofan si bineinteles, snur de martisor. Taiem o bucata de celofan (cam de 20 x 20 cm) si decupam din carton un cerc care va avea rolul de suport pentru bomboane. Astfel, vor avea mai multa stabilitate, vor fi mai usor de impachetat si de transportat. Eu am vrut sa fac niste pachetele mici, de cate 3 bombonele, insa tu poti pune cate bucati doresti. Prindem colturile celofanului, le ridicam si legam cu un snur de martisor.

Pentru ca detaliile fac diferenta, am adaugat si un sticker cu o buburuza. Nu doar ca vestesc primavara, dar stiai ca buburuzele sunt considerate aducatoare de noroc? Martisorul acesta nu doar ca ii va indulci pe cei dragi, dar le va purta si noroc la inceput de primavara.

prajituri martisor buburuza

✨ Ta-daaaa! Martisoarele tale sunt gata de oferit! ✨

prajituri martisor ambalaj

Nu strica niciodata putina inspiratie, nu-i asa? Am ales cateva fotografii in care poti descoperi si alte moduri de a decora aceste prajituri-martisor. Sper sa iti fie de ajutor si astept sa imi spui pe care varianta ai ales-o!

O primavara frumoasa si dulce sa ai! 🌞

PS: Daca esti fan red-velvet, s-ar putea sa iti placa si aceste cupcakes cu umplutura de cocos si glazura cu trandafir.

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
140g faina
75g zahar
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
17.5g cacao
125ml ulei
125ml lapte batut
1 ou mare sau 2 oua mai mici
2 linguri colorant alimentar rosu
1 lingurita otet
1 lingurita extract de vanilie
2 lingurite esenta trandafir
Crema de branza
113g unt la temperatura camerei
200g crema de branza
60g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
2 lingurite esenta de trandafir
20g migdale maruntite
20g cocos
2 linguri gem de zmeura optional

Pasii necesari

1.

Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, bicarbonatul, sarea si pudra de cacao.
Intr-un alt bol (cel de la mixer, daca aveti) amestecam ouale, uleiul, otetul, laptele batut, aromele si colorantul. Turnam apoi ingredientele uscate peste compozitia lichida si amestecam pana se omogenizeaza.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Turnam compozitia intr-o tava de 20 cm si lasam la cuptorul preincalzit la 175°C pentru 30-35 minute.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Dupa ce se raceste bine aluatul, il sfaramam cu mana in firimituri cat mai marunte. Batem cu mixerul untul, crema de branza, zaharul pudra si aromele si amestecam cu firimiturile de aluat. Dupa ce am maruntit bine migdalele, le punem putin intr-o tigaie pe foc, alaturi de cocos, pentru a avea un gust mai puternic. Le amestecam si pe ele in compozitie. Optional, putem adauga putin gem de zmeura - eu aveam un rest de la cel folosit pentru tortul confetti. Daca ti se pare prea inchisa la culoare compozitia, mai adauga treptat putin colorant si amesteca bine (eventual cu mana) pentru a se incorpora.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *