Biscuiti cookies cu bomboane M&Ms

45 min. + 15 min. la cuptor

foarte usor

14 cookies

Esti in cautarea unui desert delicios pentru 1 iunie, de Ziua Copilului? Nu ai cum sa dai gres cu niste cookies! Sa fim seriosi, exista cineva care sa nu se bucure atunci cand musca dintr-un fursec crocant, plin de ciocolata? Aceasta reteta de biscuiti M&Ms va fi cu siguranta pe placul tuturor, fiind perfecta pentru momentele cand ti-e pofta de ceva dulce sau vrei sa il surprinzi pe piciul tau cu un desert dulce si colorat. In plus, prajituricile vor fi gata intr-un timp record, fiind extrem de usor si rapid de pregatit.

Ai nevoie doar de cateva ingrediente, pe care le ai cu siguranta deja in bucatarie. Nu uita totusi sa te aprovizionezi cu chipsuri de ciocolata si cu bomboane M&Ms, acestea nu trebuie sa lipseasca! Un ingredient-surpriza, pe care nu te-ai astepta sa il gasesti in cookies este amidonul de porumb. Il vom folosi pentru a ne asigura ca centrul biscuitilor ramane fraged, acesta oferindu-le consistenta super moale. Zaharul brun va oferi si el textura umeda fursecurile, dar si o culoare aurie frumoasa. In plus, fiind un acid, reactioneaza cu bicarbonatul, facand fursecurile mai pufoase.

Chipsurile de ciocolata sunt o aditie binevenita pe langa bomboane. Poti folosi ciocolata alba, neagra sau cu lapte si de asemenea, poti adauga nuci, alune sau orice alte bomboane iti doresti!

Ce imi place cel mai mult este ca poti face fursecurile cat de mari vrei. Tu ce preferi, biscuiti-giganti sau mai mici si mai draguti? Eu am mers pe o marime medie si am format fiecare bila din jumatate de lingura de aluat. Ai grija sa lasi spatiu intre ele pentru ca in cuptor se vor aplatiza.

De asemenea, nu te speria daca atunci cand le scoti din cuptor fursecurile sunt moi. Odata ce se vor raci, se vor intari. Nu le lasa mai mult decat trebuie in cuptor!

Pastreaza biscuiti la temperatura camerei intr-un recipient cu capac.

Gata, sigur de-abia astepti sa te apuci de treaba si intr-un final, sa savurezi acesti biscuiti M&Ms alaturi de cei dragi. Sharing is caring, nu ii tine doar pentru tine! 🤭

Reteta cookies cu bomboane M&M

🍪 Cauti si alte retete de fursecuri? Incearca biscutii cu flori comestibile, migdale si crema de lamaie sau fursecurile cu martipan si lichior Amaretto.

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
280g faina
1 lingurita amidon de porumb
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
0.5 lingurita praf de copt
un praf de sare
113g unt
80g zahar brun
50g zahar
1 ou mare
1 galbenus de ou
1 lingurita extract / esenta de vanilie
40g chipsuri de ciocolata
145g bomboane M&Ms

Pasii necesari

1.

Preincalzim cuptorul la 200°C si pregatim o tava cat mai mare cu hartie de copt.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Amestecam ingredientele uscate: faina, amidonul, bicarbonatul, praful de copt si sarea si lasam deoparte.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

In bolul unui mixer planetar, folosind paleta, batem untul cu zaharul brun si cu zaharul tos.
Adaugam oul, galbenusul si vanilia si amestecam. Dam mixerul pe viteza mica si turnam treptat ingredientele uscate, apoi chipsurile de ciocolata.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Folosind o spatula, incorporam bomboanele M&Ms.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Formam bile de dimensiune medie (eu am luat cam jumatate de lingura de aluat) si le asezam in tava. Acestea se vor mai lasa la cuptor, devenind mai plate, de aceea ai grija sa lasi suficient spatiu intre ele. Dam la cuptor 13-15 minute, pana cand se rumenesc. Lasam 5 minute la racit in tava, apoi le mutam pe un grilaj special.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita
Poti folosi chipsuri de ciocolata neagra, alba sau cu lapte si de asemenea, poti pune o cantitate mai mare, dupa gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *