Briose cu zmeura, ciocolata ruby si iaurt

aprox. 1 ora

usor

15 briose

Desi briosele sunt considerate, in primul rand, potrivite pentru micul dejun, nu exista absolut niciun motiv pentru care sa nu poata fi savurate si in alte momente ale zilei. Perfecte pentru o gustare, aceste briose cu zmeura sunt pufoase, aromate si umplute cu o crema cu gust dulce-acrisor de iaurt grecesc.

Briose cu zmeura, ciocolata ruby si iaurt

Pentru ca se fac tare rapid si usor, briosele sunt o varianta nemaipomenita de desert atunci cand nu ai mult timp la indemana. Si nici nu necesita super-ingrediete, cu siguranta le ai deja pe majoritatea in casa. Mai ai nevoie doar de zmeura. Eu am folosit proaspata, dar cu siguranta poti folosi si congelata sau chiar zmeura liofilizata. Cat despre ciocolata ruby, stai fara grija, o poti inlocui si cu ciocolata alba. Desi ciocolata ruby are, intr-adevar, un gust mai deosebit, nu se simte la fel de puternic dupa ce briosele sunt coapte.

Din cantitatea de zahar recomandata in reteta vei obtine niste briose moderat de dulci, zic eu, echilibrate. Mai ales ca daca le pudrezi cu zahar pudra, isi vor lua si de acolo „dulceata”. Daca iti plac deserturile si mai dulci si nu ai nicio problema cu zaharul, poti sa cresti cantitatea.

Cum pastram briosele cu zmeura?

Pentru ca umplutura contine lactate, cel mai bine ar fi sa le pastrezi la frigider, intr-un recipient inchis. Consuma-le in maximum 3-4 zile. Inainte de servire, lasa-le cateva minute la temperatura camerei sau incalzeste-le putin la cuptorul cu microunde.


Sper sa fie pe gustul tau aceasta reteta de briose cu zmeura, ciocolata ruby si iaurt. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit! Nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Cauti si alte delicii? Arunca un ochi si pe retetele de mai jos! Sunt perfecte pentru mic dejun! ☕

3 din 2 recenzii

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
250g faina
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita cardamom
1 ou
80g zahar
300ml lapte batut
80ml ulei
1 lingurita extract / esenta de vanilie
100g chipsuri ciocolata ruby
125g zmeura
Crema de iaurt
200g crema de branza
55g unt la temperatura camerei
150g iaurt grecesc
75g zahar pudra
1 lingurita extract / esenta de vanilie

Pasii necesari

1.

Pregatim cele necesare

Preincalzim cuptorul la 160°C si pregatim tava/formele (de hartie sau silicon) pentru briose.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Amestecam ingredientele uscate

Intr-un bol incapator amestecam faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul si cardamomul. Lasam deoparte.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Amestecam ingredientele umede

Intr-un alt bol batem oul cu zaharul, apoi adaugam laptele batut, uleiul si vanilia, amestecand dupa fiecare.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Incorporam ingredientele umede in cele uscate

Turnam amestecul cu oua peste cel cu faina si amestecam.
Punem si chipsurile de ciocolata ruby si zmeura si amestecam usor cu o spatula, avand grija sa nu sfaramam prea tare zmeura.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Turnam in forme

Impartim in mod egal compozitia in formele pentru briose (le umplem pe jumatate).
Dam la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Verificam cu scobitoarea daca sunt coapte in interior. Lasam sa sa raceasca pe un grilaj de racire.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Pregatim crema de iaurt

Folosim ingredientele la temperatura camerei. Amestecam cu mixerul crema de branza cu untul, apoi adaugam iaurtul, zaharul pudra si vanilia si mai mixam 1-2 minute, pana cand obtinem o textura cremoasa.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
7.

Umplem briosele

Cu ajutorul unui dui ascutit, umplem fiecare briosa cu crema, iar in zona unde am facut orificiul acoperim cu o zmeura proaspata. Putem servi briosele asa sau putem sa le si pudram cu putin zahar pudra.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

2 mesaje

  • Bianca

    Buna! Primul ingredient nu este scris, ci doar 300 ml- Este corecta reteta asa și acei ml au fost puși din greseala?
    Mulțumesc pt răspuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *