Briose cu zmeura, ciocolata ruby si iaurt
Desi briosele sunt considerate, in primul rand, potrivite pentru micul dejun, nu exista absolut niciun motiv pentru care sa nu poata fi savurate si in alte momente ale zilei. Perfecte pentru o gustare, aceste briose cu zmeura sunt pufoase, aromate si umplute cu o crema cu gust dulce-acrisor de iaurt grecesc.
Pentru ca se fac tare rapid si usor, briosele sunt o varianta nemaipomenita de desert atunci cand nu ai mult timp la indemana. Si nici nu necesita super-ingrediete, cu siguranta le ai deja pe majoritatea in casa. Mai ai nevoie doar de zmeura. Eu am folosit proaspata, dar cu siguranta poti folosi si congelata sau chiar zmeura liofilizata. Cat despre ciocolata ruby, stai fara grija, o poti inlocui si cu ciocolata alba. Desi ciocolata ruby are, intr-adevar, un gust mai deosebit, nu se simte la fel de puternic dupa ce briosele sunt coapte.
Din cantitatea de zahar recomandata in reteta vei obtine niste briose moderat de dulci, zic eu, echilibrate. Mai ales ca daca le pudrezi cu zahar pudra, isi vor lua si de acolo „dulceata”. Daca iti plac deserturile si mai dulci si nu ai nicio problema cu zaharul, poti sa cresti cantitatea.
Cum pastram briosele cu zmeura?
Pentru ca umplutura contine lactate, cel mai bine ar fi sa le pastrezi la frigider, intr-un recipient inchis. Consuma-le in maximum 3-4 zile. Inainte de servire, lasa-le cateva minute la temperatura camerei sau incalzeste-le putin la cuptorul cu microunde.
Sper sa fie pe gustul tau aceasta reteta de briose cu zmeura, ciocolata ruby si iaurt. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit! Nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Cauti si alte delicii? Arunca un ochi si pe retetele de mai jos! Sunt perfecte pentru mic dejun! ☕
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
250g faina | |
2 lingurite praf de copt | |
1 lingurita bicarbonat de sodiu | |
1 lingurita cardamom | |
1 ou | |
80g zahar | |
300ml lapte batut | |
80ml ulei | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
100g chipsuri ciocolata ruby | |
125g zmeura |
Crema de iaurt
200g crema de branza | |
55g unt la temperatura camerei | |
150g iaurt grecesc | |
75g zahar pudra | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie |
Buna! Primul ingredient nu este scris, ci doar 300 ml- Este corecta reteta asa și acei ml au fost puși din greseala?
Mulțumesc pt răspuns!