Rulouri cu capsuni si glazura

aprox. 2 ore

foarte usor

16 rulouri

Cu siguranta ai auzit de faimoasele cinnamon rolls, rulori cu scortisoara numai bune de savurat toamna sau iarna. Dar ce ne facem in sezonul cald? Parca ar merge ceva un pic mai fresh, dar neaparat sa fie la fel de gustos! Ei bine, iti propun o reteta simpla de rulouri cu capsuni, glazurate cu o crema de branza, dulce si vanilata. Un deliciu pentru intreaga familie, perfect de savurat la micul dejun!

Reteta strawberry rolls rulouri cu capsuni

Aluatul rulourilor ar trebui sa te cucereasca prin fragezimea sa si notele de unt, fiind asemanator cu cel de cozonac. Garantez ca indeplineste aceste cerinte si in plus, se face tare usor, mai ales daca ai si un mixer planetar. Practic, tot ce trebuie sa faci e sa amesteci ingredientele, iar de framantat se va ocupa mixerul. Stai fara grija, nu este totusi un echipament pe care trebuie neaparat sa il ai pentru a face aceasta reteta, ci doar salveaza niste timp si efort. Dar poti foarte bine framanta cu mana aluatul pentru rulouri.

Aluatul brioche (cum este si in cazul acestor rulouri cu capsuni) este considerat un „aluat bogat” datorita continutului mai mare de grasimi. Acesta contine unt, care ii ofera atat fragezime, cat si un gust delicat, dar si lapte.

Dar, sa recunoastem, oricat de bun ar fi aluatul, glazura cremoasa este factorul „wow” care face ca o tava cu rulouri dulci sa fie fantastica. Combinatia de aluat fraged, umplutura dulce-acrisoara de capsuni si glazura dulce, cu gust subtil de vanilie este definitia unui desert irezistibil!

Ai grija: prima muscatura s-ar putea sa te faca sa lesini de fericire! 😍🤭

Reteta rulouri cu capsuni si glazura-

Cum pastram rulourile cu capsuni?

Daca nu le mananci pe toate, rulourile pot fi pastrate mai multe zile, intr-un recipient inchis. Pot sta la temperatura camerei, dar iti recomand sa le consumi in 2 zile. Daca intentionezi sa le pastrezi mai mult de atat, pastreaza-le la frigider si consuma-le in maximum o saptamana. Cu cat stau mai mult, s-ar putea sa se usuce putin – pune-le 20-30 de secunde la microunde inainte de servire.


Sper sa incerci si sa iti placa reteta de rulouri cu capsuni si glazura de crema de branza. Spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Vezi si alte retete de pe blog! 🌸

💛💛💛

3 din 2 recenzii

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
1 lingurita drojdie instant
125ml lapte
1 ou
50g zahar
0.25 lingurita esenta de portocale
0.25 lingurita extract / esenta de vanilie
60g unt moale, la temperatura camerei
280g faina
Umplutura de capsuni & glazura de crema de branza

UMPLUTURA DE CAPSUNI

200g capsuni proaspete sau congelate
65g zahar
2.5 linguri amidon de porumb
4 linguri zeama de lamaie / apa

GLAZURA

127g crema de branza
40g unt
50g zahar pudra
0.5 lingurita extract / esenta /pasta de vanilie

Pasii necesari

1.

Incepem cu pregatirea aluatului pentru rulouri

Incalzim putin laptele, cat sa fie cald, nu fierbinte, adaugam drojdie, pe care o amestecam putin si lasam sa stea 15-20 de minute.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

In bolul mixerului planetar amestecam oul cu zaharul, apoi adaugam esenta de portocale si de vanilie, untul moale taiat cubulete, faina si praful de sare. Amestecam cu accesoriul tip paleta toate ingredientele pana cand vom obtine un aluat sfaramicios.
Schimbam paleta cu accesoriul tip carlig (pentru framantat aluat) si turnam laptele si drojdia peste compozitia deja pregatita. Lasam la framantat 3-5 minute, pana cand obtinem un aluat elastic si moale.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Lasam aluatul sa creasca

Ungem un bol incapator cu putin ulei si mutam aluatul obtinut in bol. Acoperim cu folie alimentara si/sau un prosop curat si lasam sa creasca, la temperatura camerei, pana cand isi dubleaza volumul (eu am lasat in jur de 1-2 ore).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Continuam cu pregatirea umpluturii

Cat creste aluatul, ne putem ocupa de umplutura de capsuni. Punem intr-o tigaie antiaderenta capsunile si zaharul si lasam sa fiarba la foc mediu. Cand incep sa se inmoaie, le presam cu o furculita. Intr-un bol amestecam amidonul cu zeama de lamaie (sau apa) si turnam peste capsuni, amestecand constant. Mai lasam 1-2 minute, pana incepe se se ingroase.
La final, trebuie sa obtinem o consistenta ca de gem. Lasam sa se raceasca foarte bine (umplutura se va intari si pe masura ce se raceste).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Formam rulourile

Tapetam o tava cu unt - eu am folosit o tava de tarta cu diametrul de 25 cm.
Intindem cu sucitorul aluatul si intindem uniform umplutura de capsuni. Rulam apoi aluatul cat mai strans si il ciupim la varfuri pentru a inchide capetele. Taiem bucatele de 3-4 cm, pe care le asezam in tava, lasand putin spatiu intre ele.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Lasam la dospit si dam la cuptor

Cat se preincalzeste cuptorul (la 170°C), acoperim tava cu rulouri cu un prosop si le mai lasam sa stea pana isi dubleaza, din nou, volumul (am lasat cam jumatate de ora).
Dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana cand devin aurii.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
7.

Pregatim glazura cu crema de branza

Amestecam cu mixerul untul si crema de branza - ambele trebuie sa fie moi, la temperatura camerei. Incorporam zaharul pudra si adaugam vanilia.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
8.

Glazuram rulourile

Dupa ce le-am scos din cuptor, le lasam 5-10 minute la racit si apoi le ungem cu glazura, folosind o pensula de patiserie sau o lingura.
Ideal ar fi sa le servesti cat sunt inca proaspete si calde, dar pot fi reincalzite 1-2 minute la microunde sau 5 minute la cuptor (la 140°C).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.25 lingurita = un sfert de lingurita
2.5 linguri = doua linguri si jumatate
In loc de drojdie instant poti folosi 10 g drojdie proaspata.

2 mesaje

  • Capmare Andreea

    Buna ziua! Făina de la rulourile cu căpșuni este 000 sau 650?

    • Maddy

      Buna, Andreea! In principiu, poti folosi orice fel de faina, dar intr-adevar, vor iesi mai delicioase cu faina 650 deoarece aluatul este elastic, asemanator celui de cozonac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *