Rulouri cu capsuni si glazura
Cu siguranta ai auzit de faimoasele cinnamon rolls, rulori cu scortisoara numai bune de savurat toamna sau iarna. Dar ce ne facem in sezonul cald? Parca ar merge ceva un pic mai fresh, dar neaparat sa fie la fel de gustos! Ei bine, iti propun o reteta simpla de rulouri cu capsuni, glazurate cu o crema de branza, dulce si vanilata. Un deliciu pentru intreaga familie, perfect de savurat la micul dejun!
Aluatul rulourilor ar trebui sa te cucereasca prin fragezimea sa si notele de unt, fiind asemanator cu cel de cozonac. Garantez ca indeplineste aceste cerinte si in plus, se face tare usor, mai ales daca ai si un mixer planetar. Practic, tot ce trebuie sa faci e sa amesteci ingredientele, iar de framantat se va ocupa mixerul. Stai fara grija, nu este totusi un echipament pe care trebuie neaparat sa il ai pentru a face aceasta reteta, ci doar salveaza niste timp si efort. Dar poti foarte bine framanta cu mana aluatul pentru rulouri.
Aluatul brioche (cum este si in cazul acestor rulouri cu capsuni) este considerat un „aluat bogat” datorita continutului mai mare de grasimi. Acesta contine unt, care ii ofera atat fragezime, cat si un gust delicat, dar si lapte.
Dar, sa recunoastem, oricat de bun ar fi aluatul, glazura cremoasa este factorul „wow” care face ca o tava cu rulouri dulci sa fie fantastica. Combinatia de aluat fraged, umplutura dulce-acrisoara de capsuni si glazura dulce, cu gust subtil de vanilie este definitia unui desert irezistibil!
Ai grija: prima muscatura s-ar putea sa te faca sa lesini de fericire! 😍🤭
Cum pastram rulourile cu capsuni?
Daca nu le mananci pe toate, rulourile pot fi pastrate mai multe zile, intr-un recipient inchis. Pot sta la temperatura camerei, dar iti recomand sa le consumi in 2 zile. Daca intentionezi sa le pastrezi mai mult de atat, pastreaza-le la frigider si consuma-le in maximum o saptamana. Cu cat stau mai mult, s-ar putea sa se usuce putin – pune-le 20-30 de secunde la microunde inainte de servire.
Sper sa incerci si sa iti placa reteta de rulouri cu capsuni si glazura de crema de branza. Spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Vezi si alte retete de pe blog! 🌸
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
1 lingurita drojdie instant | |
125ml lapte | |
1 ou | |
50g zahar | |
0.25 lingurita esenta de portocale | |
0.25 lingurita extract / esenta de vanilie | |
60g unt moale, la temperatura camerei | |
280g faina |
Umplutura de capsuni & glazura de crema de branza
UMPLUTURA DE CAPSUNI |
|
200g capsuni proaspete sau congelate | |
65g zahar | |
2.5 linguri amidon de porumb | |
4 linguri zeama de lamaie / apa | |
GLAZURA |
|
127g crema de branza | |
40g unt | |
50g zahar pudra | |
0.5 lingurita extract / esenta /pasta de vanilie |
Buna ziua! Făina de la rulourile cu căpșuni este 000 sau 650?