Gogosi la cuptor (cu drojdie)

aprox. 2 ore

foarte usor

12 gogosi

Aceasta reteta de gogosi la cuptor va ajunge, cu siguranta, in lista ta de retete preferate. Extrem de usor de facut, pufoase si aerate, umplute cu Nutella, gem sau crema ta preferata, sunt atat de moi si de delicioase ca se topesc in gura.

Exista (sau cel putin, eu pe acestea le stiu), doua tipuri de gogosi la cuptor pe care le poti face.

🍩 pot avea un blat asemanator brioselor, turnat intr-o tava speciala pentru gogosi. Iti recomand sa incerci aceste gogosi la cuptor cu ciocolata, glazurate cu unt de arahide si covrigei

🍩 sau pot fi facute dintr-un aluat cu drojdie asemanator gogosilor clasice, doar ca nu e scufundat intr-o baie de ulei

Gogosi la cuptor, fara ulei, alternativa mai sanatoasa

Gogosile coapte la cuptor sunt o optiune un pic mai sanatoasa in comparatie cu gogosile traditionale, prajite. Dar chiar si asa, isi pastreaza aroma specifica a gogosilor clasice. Si in plus, parca nu te simti asa de vinovat/a cand le mananci. 🤭 Asta nu inseamna sa le mananci pe toate de unul singur. Sunt totusi carborhidrati, sunt acoperite din plin cu zahar, iar umplutura… nu e nici ea prea prietenoasa cu silueta. Mananca responsabil si imparte cu cei dragi!

reteta gogosi la cuptor cu drojdie

Gogosi umplute, cu surpriza

Daca tot vorbeam mai sus de umplutura, pentru cele pregatite de mine am folosit Nutella. Tu poti folosi ceea ce iti place. Vor fi minunate cu orice fel de gem sau dulceata, creme tartinabile (cu biscuiti Speculoos, de exemplu), crema de vanilie sau caramel. Trebuie doar sa te asiguri de doua lucruri. Umplutura nu trebuie sa fie prea curgatoare, altfel se va scurge din gogoasa, si sa fie destul de fina, pentru a evita infundare duiului. Hmmm, mie deja imi vine sa mai fac o tura de gogosi la cuptor si sa testez toate aceste umpluturi!


Sper ca aceasta sa devina reteta ta preferata de gogosi la cuptor! Sunt irezistibil de moi si, sa recunoastem, nimic nu se compara cu gogosile calde, facute in casa. Daca le incerci, spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Alte delicii care s-ar putea iti placa…

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
350 g faina
50g zahar
un praf de sare
7g drojdie uscata
155ml lapte cald
65g unt topit
2 galbenusuri
1 lingurita extract / esenta de vanilie
1 lingurita scortisoara
In plus...
zahar pentru a tavali gogosile
Nutella sau gem pentru umplutura

Pasii necesari

1.

Intr-un bol incapator amestecam ingredientele uscate: o parte din cantitatea totala de faina (140 g), zaharul, drojdia instant si sarea.
Incalzim laptele cat sa fie caldut, nu fierbinte. Topim cam 40 g de unt (restul il vom folosi cand sunt gata gogosile, vei vedea mai jos). Separam ouale.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Peste ingredientele uscate turnam laptele cald, untul topit, galbenusurile si vanilia si amestecam pana se incorporeaza. Acoperim bolul cu folie alimentara si lasam sa stea 10-20 de minute la temperatura camerei, pana observam ca s-au format bule la suprafata.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Adaugam apoi si restul fainii si framantam cam 5 minute, cat sa se incorporeze. Acoperim bolul cu folie sau un prosop curat si lasam sa creasca la temperatura camerei cam o ora, o ora si jumatate, pana isi dubleaza volumul.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Cand a crescut aluatul, tapetam o tava cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 175°C.
Intindem cu sucitorul aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si taiem cu ajutorul unei decupator rotund (sau cu un pahar) cercuri cu o grosime de aprox. 2 cm, pe care le asezam in tava, lasand putin spatiu intre ele. Repetam procesul pana se termina toata cantitatea de aluat. Dam la cuptor aproximativ 10-12 minute, pana cand devin aurii.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Imediat ce le scoatem din cuptor le ungem cu putin unt topit (aproximativ 25 g din cantitatea totala prezentata in lista ingredientelor) si le tavalim prin zahar. Taiem o fanta adanca in lateralul fiecarei gogosi si, folosind un pos, le umplem cu Nutella, gem sau orice alta crema tartinabila.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

Numarul de gogosi obtinute poate fi diferit, in functie de diametrul decupatorului sau al paharului.
In loc de drojdie uscata poti folosi 25 g de drojdie proaspata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *