Cheesecake cu iaurt grecesc, miere si nuci

40 min. + timp de coacere

foarte usor

12-15 prajituri

Ce ai zice de o reteta de prajituri super usor de facut, delicioase si aromate? Iti prezint prajiturile cheesecake fara branza de vaci sau crema de branza, ci cu iaurt grecesc. Cu o baza crocanta de biscuiti graham si ovaz, crema fina de iaurt grecesc si acoperite cu miere, nuci, afine si granola, aceste mini-cheesecakes vor fi pe gustul tuturor iubitorilor de tort cheesecake.

Ce le face atat de interesante? Aroma fina de lamaie completeaza gustul acrisor al iaurtului, dar este echilibrata de crusta de biscuiti graham. Acest blat de cheesecake contine si fulgi de ovaz pentru o textura mai crunchy si zahar brun, ce imbogateste compozitia cu o aroma subtila de caramel. Este raportul perfect intre cremos si crocant!

cheesecake cu iaurt grecesc, miere si nuci

Aceste prajituri sunt perfecte pentru a incheia o masa copioasa, ca desert, dar sunt ideale si pentru micul-dejun. Trebuie sa iti fi inceput cel putin o data dimineata cu iaurt cu cereale si miere! Ei bine, aceste mini-cheesecakes sunt o versiune mai dulce si mai savuroasa a acestui tip de mic-dejun. Ingredientele sigur le ai deja in casa, mai ai nevoie doar de o tava de briose sau forme din silicon. Se fac mai rapid si mai usor decat un tort cheesecake (fara coacere pe baie de apa), dar necesita putina rabdare pentru a se raci la frigider. Dar hey, asta trebuie sa faci si in cazul unui cheesecake fara coacere si vorba aia, cu rabdarea treci si marea… si ajungi sa-ti iei gustarea! 🤭

Ingrediente de calitate pentru o reteta reusita!

Bineinteles, este foarte important sa folosesti cele mai bune ingrediente pentru a pregati aceste mini-cheesecakes. Iaurtul fiind ingredientul-cheie al acestei retete, iti recomand sa folosesti unul cat mai gras, ideal fiind cel cu 10% grasime.

iaurt grecesc Mica Ferma din Flamanzi

Pentru ca incerc mereu sa sustin producatorii locali si sa aleg ingrediente cat mai proaspete si naturale, eu am ales sa folosesc unt si iaurt grecesc de la Mica Ferma din Flamanzi. Acestea sunt produse in judetul Botosani si sunt obtinute din lapte integral de la vacutele Jersey. Acestea se bucura de viata linistita din jurul Botoshanilor, iesind la pascut pe pasuni necontaminate. Fiind asa de relaxate, vacutele de la ferma produc un lapte superior, mai usor de digerat si fara bazaconii (pesticide, erbicide, fungicide, hormoni, antibiotice, conservanti etc.).

Astfel, toate produsele lactate din portofoliul celor de la Mica Ferma din Flamanzi sunt 100% naturale, facute cu pricepere si grija si pot fi consumate atat de cei mari, cat si de cei mici.

Sunt foarte bune la gust, untul este usor sarat, dar deloc deranjant. In fond, si in prajituri se pune sare. Culoarea naturala galbena este data de beta-carotenul din iarba pe care o mananca vacile – how cool (and natural) is that?

iaurt grecesc mica ferma din flamanzi unt elly food

Cum pastram mini-prajiturile cheesecake cu iaurt grecesc?

Hmmm, nu cred ca vor rezista prea mult odata ce sunt gata si vor fi devorate repede-repede. Totusi, daca ai facut o cantitate mai mare sau le salvezi pentru vizita unor musafiri, iti recomand sa le pastrezi la frigider, intr-un recipient inchis sau acoperite cu folie alimentara/de aluminiu. Consuma-le in maximum 5 zile.


Sper sa fie pe gustul tau aceste mini-cheesecakes delicioase, dar si produsele Mica Ferma din Flamanzi. Daca incerci reteta, spune-mi in comentarii cum a iesit, iar daca urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, nu uita sa imi dai tag @madelicii.

Iti recomand sa vezi si reteta de cheesecake cu lamaie, menta si sos de afine sau tarta cu lapte batut si topping de caramel si nuci pecan. Ambele sunt asemanatoare acestor mini-cheesecake cu iaurt grecesc, dar propriul lor farmec!

Aceasta postare este sponsorizata de brand-ul de lactate Mica Ferma din Flamanzi. Parerile si experienta cu produsele sunt strict personale, fara a fi influentate in niciun fel de acest parteneriat.

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
120 g biscuiti graham
40g zahar brun
20g fulgi de ovaz
0.5 ligurita scortisoara
100g unt Mica Ferma din Flamanzi topit
Crema de iaurt grecesc
500g iaurt grecesc Mica Ferma din Flamanzi 10% grasime
70g zahar
2g amidon
1 ou
1 lingurita coaja de lamaie
50ml zeama de lamaie proaspat stoarsa
1 lingurita extract / esenta de vanilie
Pentru decor: miere, nuci, afine & granola

Pasii necesari

1.

Pregatim crusta de biscuiti graham

Maruntim biscuitii graham la blender si topim untul. Intr-un bol amestecam biscuitii, zaharul brun, fulgii de ovaz, scortisoara si untul topit.
Pregatim o tava pentru briose in care asezam forme de hartie sau folosim forme din silicon. Presam bine cu degetele (sau cu fundul unui pahar mic) in fiecare forma aproximativ jumatate de lingura din compozitia cu biscuiti. Lasam la cuptorul preincalzit la 170°C aprox. 8 minute, pana obtinem o crusta aurie. Lasam sa se raceasca 10 minute la temperatura camerei pana sa turnam crema cu iaurt grecesc.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Crema cu iaurt grecesc

Intr-un bol incapator, amestecam cu mixerul de mana sau planetar iaurtul grecesc (eu am folosit iaurt grecesc cu 10% grasime de la Mica Ferma din Flamanzi), zaharul si amidonul de porumb.
Adaugam oul, coaja si zeama de lamaie si extractul / esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Turnam compozitia cu iaurt grecesc peste crusta de biscuiti (aprox. 2 linguri in fiecare forma). Dam la cuptorul preincalzit la 160°C timp de 35-40 minute.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Scoatem prajiturile din cuptor, le transferam pe un grilaj de racire si le lasam la racit la temperatura camerei aprox. 1-2 ore, dupa care le mutam la frigider si le lasam sa se "aseze" minimum 3 ore (ideal peste noapte).
Dupa ce s-au racit, le scoatem cu grija din formele de silicon/hartie. Sugestia mea este sa le decorezi cu miere, nuci, afine si granola pentru un plus de aroma si textura.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita
Daca ai pus un strat mai gros de crusta, s-ar putea sa ramai cu putina compozitie cu iaurt grecesc. Suplimenteaza cantitatea de ingrediente pentru crusta de biscuiti cu 45 g biscuiti graham, 10 g de ovaz, 10 g de zahar brun si 30 g unt. Vei mai obtine inca 3 prajiturele.
Aceasta postare este sponsorizata de brand-ul de lactate Mica Ferma din Flamanzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *