Briose de Valentine’s Day cu visine si lamaie

aprox. 2 ore

usor

12 briose

Cupidon aproba: acestea sunt, fara indoiala, cele mai deosebite briose de Valentine’s Day! Si cum sa nu fie, cand sunt si gustoase, si frumoase? Blatul pufos si roz, ca un norisor ce pluteste deasupra indragostitilor, alaturi de umplutura dulce-acrisoara de visine si glazura aerata cu mascarpone si lamaie formeaza un trio excelent!

Pot fi o idee de cadou de Valentine’s Day minunata si nu trebuie sa fii un profesionist pentru a le face. Indiferent ca sarbatoresti Valentine’s Day, Dragobetele sau pur si simplu, vrei sa te rasfeti pe tine si pe cei dragi cu un desert delicios, aceste briose vor aduce cu siguranta un zambet pe buze si iti vor face papilele gustative sa danseze.

Briose de Valentine's Day cu visine si lamaie

Blat roz + visine + mascarpone & lamaie = LOVE

Secretul pentru un blat pufos sta intr-unul dintre ingredientele-cheie > laptele batut. Acesta aduce un gust placut, adaugand in acelasi timp foarte putina grasime. La fel ca iaurtul si smantana, acest ingredient acid reactioneaza cu bicarbonatul de sodiu, oferind o textura frageda produselor de panificatie.

Pentru ca vorbim de niste cupcakes pentru Ziua indragostitilor, eu m-am gandit sa le fac intr-o nuanta frumoasa de roz. Pentru ca, nu-i asa, atunci cand iubesti, parca vezi viata prin niste ochelari cu lentile roz. Aceste tipuri de briose mai sunt cunoscute si ca Pink Velvet si pot fi colorate natural (capsuni, sfecla) sau un ajutorul colorantului alimentar pudra sau gel. Sau, bineinteles, nu le poti colora deloc, vor fi la fel de bune!

Daca esti fan al placintei cu cirese, atunci sigur iti vor placea si aceste cupcakes. Umplutura fina de visine este cu siguranta vedeta acestor cupcakes! Este super usor de facut si poate fi facuta chiar si cu cateva zile inainte. In plus, o poti face cu ce ai la dispozitie: visine proaspete sau congelate, dar si cirese.

Despre frostingul cu mascarpone pot spune ca a devenit preferatul meu. Se face mult mai usor decat crema de unt si este si mai fresh, mai light. Iti poti da seama cat de aerat este, din moment ce are in compozitie frisca batuta. I-am adaugat zeama de lamaie pentru o nota usor acrisoara, dar si extract de lamaie pentru un plus de aroma.

Briose de Valentine's Day cu visine si lamaie

Cum pastram briosele?

Cantitatile de ingrediente prezentate in reteta sunt pentru 12 cupcakes, care, impartite si cu cei dragi, nu cred ca vor rezista prea mult pe farfurie. 🤭 Dar, daca totusi raman, pastreaza-le intr-un recipient inchis, la frigider si consuma-le in maximum 3 zile.


Sper ca ti-a placut aceasta reteta de briose de Valentine’s Day si ca le vei incerca si tu. Spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

De asemenea, daca esti in cautarea si altor retete de prajituri pentru Valentine’s Day, te invit sa rasfoiesti pagina dedicata seriei Delicii indragostite. De asemenea, iti recomand si retetele pentru…


💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
175g faina
1 lingurita praf de copt
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
0.25 lingurita sare
113g unt
100g zahar
2 oua
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie
0.25 lingurita extract / esenta de lamaie
colorant roz
125ml lapte batut
Umplutura de visine + glazura de mascarpone

UMPLUTURA DE VISINE

160g visine proaspete sau congelate
50g zahar
2 linguri amidon de porumb
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita extract / esenta de vanilie

GLAZURA CU MASCARPONE

250g mascarpone
2 linguri zeama de lamaie
160ml frisca lichida
50g zahar pudra
0.25 lingurita extract / esenta de lamaie

Pasii necesari

1.

Incepem cu pregatirea aluatului

Asezam formele de hartie sau de silicon in tava pentru briose si preincalzim cuptorul la 160°C.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate: faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Daca vei folosi colorant pudra, adauga-l tot aici.
Intr-un bol incapator (de la mixerul planetar, spre exemplu) batem bine untul cu zaharul pana cand devine cremos si se deschide la culoare. Adaugam, pe rand, ouale, curatand cu o spatula si peretii vasului. Adaugam aromele de vanilie si lamaie.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Turnam ingredientele uscate peste cele umede, alternand cu laptele batut: punem 1/3 din compozitia uscata, 1/3 din cantitatea de lapte batut si tot asa pana le terminam. Daca folosesti colorant gel, adauga-l la final, avand grija sa mixezi cat sa se incorporeze si sa se uniformizeze culoarea, nu mai mult.
Umplem 2/3 din fiecare forma de briosa si dam la cuptor aproximativ 25 de minute (incearca sa vezi daca sunt coapte cu ajutorul unei scobitori). Cand sunt gata, scoate-le din tava si asaza-le pe un grilaj de racire.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Umplutura de visine

Cat se racesc briosele, putem pregati umplutura. Intr-o tigaie antiaderenta punem visinele si zaharul. Intr-un pahar amestecam amidonul cu doua linguri de zeama de lamaie si turnam in tigaie, peste visine.
Lasam sa fiarba pe foc mediu timp de cateva minute, pana cand incepe sa se ingroase. Sfaramam cu ajutorul unei spatule visinile. La final, oprim focul si adaugam vanilia. Lasam sa se raceasca.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Glazura de mascarpone si lamaie

Intr-un bol, batem bine frisca cu zaharul pudra pana cand se intareste.
Intr-un alt bol (al mixerului planetar) batem putin branza mascarpone cu accesoriul tip paleta. Adaugam zeama de lamaie si mai mixam cateva secunde. Schimbam paleta cu accesoriul tip tel si incorporam frisca batuta, impreuna cu extractul / esenta de lamaie. Dam la frigider pana cand ornam briosele.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Asamblam cupcakes-urile

Dupa ce s-au racit complet, gaurim cupcakes-urile in mijloc si, utilizand un pos pentru ornat, inseram umplutura cu visine . Apoi, le decoram cu glazura mascarpone si ornam dupa bunul plac. Pentru glazura am folosit duiul 336.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.25 lingurita = un sfert de lingurita
0.5 lingurita = jumatate de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *