Briose de Valentine’s Day cu visine si lamaie
Cupidon aproba: acestea sunt, fara indoiala, cele mai deosebite briose de Valentine’s Day! Si cum sa nu fie, cand sunt si gustoase, si frumoase? Blatul pufos si roz, ca un norisor ce pluteste deasupra indragostitilor, alaturi de umplutura dulce-acrisoara de visine si glazura aerata cu mascarpone si lamaie formeaza un trio excelent!
Pot fi o idee de cadou de Valentine’s Day minunata si nu trebuie sa fii un profesionist pentru a le face. Indiferent ca sarbatoresti Valentine’s Day, Dragobetele sau pur si simplu, vrei sa te rasfeti pe tine si pe cei dragi cu un desert delicios, aceste briose vor aduce cu siguranta un zambet pe buze si iti vor face papilele gustative sa danseze.
Blat roz + visine + mascarpone & lamaie = LOVE
Secretul pentru un blat pufos sta intr-unul dintre ingredientele-cheie > laptele batut. Acesta aduce un gust placut, adaugand in acelasi timp foarte putina grasime. La fel ca iaurtul si smantana, acest ingredient acid reactioneaza cu bicarbonatul de sodiu, oferind o textura frageda produselor de panificatie.
Pentru ca vorbim de niste cupcakes pentru Ziua indragostitilor, eu m-am gandit sa le fac intr-o nuanta frumoasa de roz. Pentru ca, nu-i asa, atunci cand iubesti, parca vezi viata prin niste ochelari cu lentile roz. Aceste tipuri de briose mai sunt cunoscute si ca Pink Velvet si pot fi colorate natural (capsuni, sfecla) sau un ajutorul colorantului alimentar pudra sau gel. Sau, bineinteles, nu le poti colora deloc, vor fi la fel de bune!
Daca esti fan al placintei cu cirese, atunci sigur iti vor placea si aceste cupcakes. Umplutura fina de visine este cu siguranta vedeta acestor cupcakes! Este super usor de facut si poate fi facuta chiar si cu cateva zile inainte. In plus, o poti face cu ce ai la dispozitie: visine proaspete sau congelate, dar si cirese.
Despre frostingul cu mascarpone pot spune ca a devenit preferatul meu. Se face mult mai usor decat crema de unt si este si mai fresh, mai light. Iti poti da seama cat de aerat este, din moment ce are in compozitie frisca batuta. I-am adaugat zeama de lamaie pentru o nota usor acrisoara, dar si extract de lamaie pentru un plus de aroma.
Cum pastram briosele?
Cantitatile de ingrediente prezentate in reteta sunt pentru 12 cupcakes, care, impartite si cu cei dragi, nu cred ca vor rezista prea mult pe farfurie. 🤭 Dar, daca totusi raman, pastreaza-le intr-un recipient inchis, la frigider si consuma-le in maximum 3 zile.
Sper ca ti-a placut aceasta reteta de briose de Valentine’s Day si ca le vei incerca si tu. Spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
De asemenea, daca esti in cautarea si altor retete de prajituri pentru Valentine’s Day, te invit sa rasfoiesti pagina dedicata seriei Delicii indragostite. De asemenea, iti recomand si retetele pentru…
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
175g faina | |
1 lingurita praf de copt | |
0.5 lingurita bicarbonat de sodiu | |
0.25 lingurita sare | |
113g unt | |
100g zahar | |
2 oua | |
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie | |
0.25 lingurita extract / esenta de lamaie | |
colorant roz | |
125ml lapte batut |
Umplutura de visine + glazura de mascarpone
UMPLUTURA DE VISINE |
|
160g visine proaspete sau congelate | |
50g zahar | |
2 linguri amidon de porumb | |
2 linguri zeama de lamaie | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
GLAZURA CU MASCARPONE |
|
250g mascarpone | |
2 linguri zeama de lamaie | |
160ml frisca lichida | |
50g zahar pudra | |
0.25 lingurita extract / esenta de lamaie |
Lasă un răspuns