Fursecuri de Valentine’s Day: inimioare cu migdale & trandafiri

aprox. 2 ore

usor

16 fursecuri

Vrei sa ajungi la inima ei/lui? Mergi pe calea dulce! Fursecurile aromate, in forma de inima, sunt modalitatea perfecta de a spune „Te iubesc” de Ziua indragostitilor sau in orice zi a anului. Nu doar ca aceste fursecuri de Valentine’s Day sunt extrem de dragalase, dar sunt si foarte delicioase. Se topesc in gura de cat de fragede sunt, iar combinatia dintre aroma delicata de trandafir si cea de migdale este tare reusita.

Bineinteles, pot fi si o idee minunata de cadou gourmet pentru ocazii speciale. Impacheteaza-le frumos intr-o cutiuta legata cu funda si ofera-le celor dragi. In acest caz, fiind in forma de inima, sunt ideale pentru Valentine’s Day sau Dragobete, dar poti adapta formele si culorile dupa sarbatoare. Spre exemplu, pentru a veni in intampinarea primaverii, poti folosi colorant roz si decupatoare in forma de floare. Totodata, pot fi si idei simpatice de prajituri de 1 Martie – combinatia alb-rosu e perfecta! 🤍❤️ Le poti impacheta precum aceste trufe red-velvet, legate cu un fir de Martisor.

Reteta fursecuri de Valentine's Day cu migdale si trandafiri

De ce ai nevoie pentru fursecuri?

Practic, aceste fursecuri de Valentine’s Day sunt formate din doua aluaturi de tipul pâte sablée, dintre care unul este colorat. Aluatul pâte sablée este cel mai fin si fraged, folosit adesea la tarte. Se pregateste prin amestecarea untului rece cu faina (migdale, uneori) si zaharul, obtinand un aluat nisipos inainte de adaugarea oului.

Daca erai in cautarea unei retete de prajituri pentru Valentine’s Day, cu siguranta vor fi pe placul tau aceste fursecuri! Avantajul? Se fac usor si nu ai nevoie de multe ingrediente. 👍 Trebuie doar sa ai putina rabdare sa decupezi si sa imbini cele doua aluaturi. Aluatul se va inmuia destul de repede la caldura, devenind greu de lucrat cu el, de aceea nu ezita sa il pui in frigider ori de cate ori simti nevoia.

De asemenea, inainte sa te apuci de reteta, asigura-te ca ai decupatoarele necesare, unul mai mic si unul mai mare. Eu am folosit un decupator de 2 cm pentru a realiza modelul cu inimioare, apoi unul de 6 cm pentru a da forma finala fursecurilor. In ceea ce priveste colorantul, daca nu ai sau nu vrei sa folosesti, il poti inlocui cu 1-2 linguri de cacao.

Cum pastram fursecurile?

Pastreaza fursecurile de Valentine’s Day intr-un recipient inchis. La temperatura camerei vor rezista in jur de o saptamana, iar la frigider 10 zile. Le poti pastra si la congelator pentru maximum 3 luni. Decongeleaza-le inainte de servire.


Sper sa incerci si sa iti placa aceasta reteta de fursecuri pentru Valentine’s Day. Spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

💕 Daca esti in cautarea si altor retete de prajituri pentru Valentine’s Day, te invit sa rasfoiesti pagina dedicata seriei Delicii indragostite. De asemenea, iti recomand si retetele pentru…

💛💛💛

3 din 1 Review

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
175g faina
50g zahar
50g migdale macinate
150g unt rece
0.25 lingurita esenta de trandafiri
0.25 lingurita esenta de migdale
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie
1 galbenus
colorant gel rosu

Pasii necesari

1.

Intr-un bol, amestecam faina cernuta cu zaharul si migdalele macinate cat mai fin.
Adaugam untul taiat cubulete si fie il incorporam cu mana, fie mixam toate ingredientele intr-un robot de bucatarie (asta e metoda mea preferata).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Intr-un alt bol, batem galbenusul cu esenta de trandafiri, migdale si vanilia. Punem galbenusul peste compozitia cu faina si framantam un aluat omogen, pe care il impartim in doua bucati egale si formam doua discuri.
Pe una dintre bucati o lasam in bol si ii adaugam colorantul rosu - cantitatea difera in functie de brandul utilizat, eu am pus cam o lingurita de colorant gel de la Wilton. Framantam di nou pana cand se omogenizeaza culoarea, apoi invelim cele doua discuri de aluat in folie alimentara (separat) si lasam la frigider pentru 30 de minute.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Dupa ce s-au racit, intindem fiecare aluat cu sucitorul intre doua foi de hartie de copt (nu se va lipi). Ideal ar fi ca foile obtinute sa aiba cel putin 5 mm. Punem la frigider 10 minute, sa se intareasca putin.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Cu ajutorul unui decupator mic (am folosit unul de 2 cm), in forma de inima, vom taia inimioare mai intai in aluatul rosu, apoi vom face acelasi lucru si cu aluatul fara colorant. Trebuie sa ne miscam destul de repede, deoarece acest tip de aluat se inmoaie la caldura si devine greu de lucrat cu el. Eu am pus aluatul la frigider de mai multe ori in timpul procesului de lucru.
Asezam inimioarele rosii in spatiile goale ale aluatului fara colorant. Pentru a le fixa bine, putem trece inca o data, usor, cu sucitorul. Daca aluatul e moale, il poti intinde si cu degetele, cat sa intre perfect in forma. Dam la frigider si repetam procesul si pentru aluatul celelalt (inimile albe in aluatul rosu).
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Luam un decupator cu o dimensiune mai mare (am folosit unul de 6 cm) si taiem inimi din fiecare aluat, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 10-12 minute, pana cand incep sa devina aurii. Nu iti fa griji daca fursecurile sunt inca moi cand le scoti din cuptor, se vor intari pe masura ce se racesc.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

1 mesaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *