Fursecuri de Craciun: Bastonase cu menta

aprox. 2 ore

usor

30 de fursecuri

Aceste fursecuri-bastonas trebuie sa fie pe lista ta de fursecuri de Craciun de anul acesta! Exista atatea feluri de biscuiti festivi, dar cred ca acestia sunt printre preferatii mei. Cred ca esti de acord cu mine cand zic ca aceste fursecuri sunt atat de dragalase! Si nu doar ca arata foarte simpatic, dar au si un gust tare bun, de vanilie de menta. Exact ca bomboanele candy cane, populare in preajma Sarbatorilor. Sunt la fel de gustoase de mancat pe cat sunt de frumoase, se topesc pur si simplu in gura!

Bineinteles, daca nu esti neaparat un fan al aromei de menta, o poti inlocui cu cea de migdale, portocale sau chiar lamaie. Se fac destul de simplu, dar trebuie sa ai putina rabdare sa te joci cu aluatul si sa realizezi formele de bastonas. Dar hey, e o activitate numai buna de facut alaturi de familie sau prieteni, nu mai spun ca cei mici vor fi foarte incantati sa iti sara in ajutor. E ca si cum te-ai juca cu plastilina! 😉

Fiind atat de frumoase, sunt niste fursecuri potrivite pentru a fi integrate intr-un cookie box sau daca doresti sa oferi cadouri dulci pentru cei dragi. In plus, pot fi facute in avans, pentru a evita sa te aglomerezi inainte de Sarbatori. Se pastreaza numai bine intr-un recipient inchis pana la 2 saptamani. Ba chiar devin si mai bune pe masura ce stau!

Fursecuri bastonase fursecuri craciun

Sper ca ti-a placut aceasta reteta de fursecuri de Craciun in forma de bastonas si ca le vei incerca si tu. Spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Cauti si alte delicii dulci pentru masa de Sarbatori? Iti recomand si…

🎄 Vezi si alte retete de Craciun! 

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
226g unt moale, la temperatura camerei
120g zahar pudra
1ou
1 lingurita extract / esenta de vanilie
1 lingurita extract / esenta de menta
420g faina
un praf de sare
0.5 lingurita colorant rosu

Pasii necesari

1.

Batem untul si zaharul cu mixerul planetar sau cu cel obisnuit. Folosind o spatula, curatam si peretii bolului, apoi adaugam oul, vanilia si menta. Cu mixerul la viteza mica, adaugam faina si sarea si amestecam pana se incorporeaza.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Impartim aluatul in jumatate si dam la o parte una dintre jumatati. In cealalta (cea ramasa in bol) adaugam jumatate de lingurita de colorant alimentar rosu si incorporam cu mana sau cu mixerul la viteza mica. Daca mai este necesar, mai adaugam colorant - trebuie sa obtinem o nuanta frumoasa de rosu intens.
Formam un disc din fiecare aluat, infasuram in folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin o ora.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Cand suntem gata sa coacem fursecurile, preincalzim cuptorul la 170 °C si tapetam doua tavi cu hartie de copt.
Luam din fiecare aluat o cantitate cat mai egala, aproximativ o lingura. Rulam fiecare bucatica intr-o fasie mai grosuta si le unim la varf, apoi le rasucim (ca si cum am impleti o codita). Indoim varful pentru a crea forma de bastonas. Repetam pasii cu aluatul ramas. Daca aluatul devine prea moale, mai lasa-l la frigider 15 minute. Transferam bastonasele in tava si dam la cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana cand marginile si varful incep sa devina aurii. Ideal ar fi sa le supraveghezi, sa fii sigur/a ca nu se ard. Lasam sa se raceasca, apoi le pastram intr-un recipient inchis. Rezista foarte bine pana la aproximativ 2 saptamani.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita
Cantitatea de colorant depinde foarte mult si de tipul colorantului ales sau de calitatea acestuia.
Poti inlocui esenta de menta cu cea de migdale, portocale sau lamaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *