Foitaje cu frisca si capsuni in forma de iepurasi
Daca ar fi sa aleg un singur desert care sa exprime primavara intr-un mod simplu, fresh si delicios, atunci cu siguranta as merge pe aceste foitaje cu frisca si capsuni in forma de iepurasi. Sunt pufoase, usor crocante la exterior, umplute cu frisca aerata si capsuni proaspete, iar combinatia de arome te duce cu gandul la o dimineata insorita de aprilie. Sau, ca sa fiu sincera, la un norisor dulce care ti se topeste in gura.

Desertul ideal pentru Paste sau orice zi festiva
Fara indoiala, reteta aceasta de foitaje cu frisca si capsuni este perfecta pentru masa de Paste. Iepurasii pufosi rata spectaculos, iar reteta e gata in doar cateva minute, cu doar cateva ingrediente simple. Sigur, poti alege si alte forme pentru foitajele tale, cum ar fi fluturasi, oua sau floricele. Toate sunt perfecte pentru a sarbatori primavara!
Dar sa stii ca nu trebuie sa astepti Pastele ca sa le faci. Sunt ideale si pentru o zi obisnuita in care ai pofta de ceva dulce si usor, pentru un brunch de weekend, o aniversare in familie sau o petrecere in aer liber. Le poti face chiar si cu cei mici – vor adora sa decupeze iepurasii din aluat si sa-i umple cu frisca si capsuni.
Ce face aceste foitaje atat de irezistibile? Raspunsul e simplu: contrastul dintre aluatul foitaj, usor crocant si auriu, frisca vanilata, pufoasa ca o adiere de primavara, si capsunile proaspete, aromate si usor acrisoare. E genul de desert light, dar iti ofera toata satisfactia de care ai nevoie dupa o masa festiva sau intr-o dupa-amiaza relaxata.

Foitaje coapte si servite pe platoul Emile Henry din colectia Madeleine
Pentru servire (si coacere!), am folosit platoul din ceramica Emile Henry din colectia Madeleine, primit cu bucurie de la KitchenShop. Ce-mi place cel mai mult la el este ca, desigur, designul elegant. Dar sa stii ca este si practic! Fabricat din ceramica de inalta calitate, rezistanta la zgarieturi, face fata temperaturilor extreme, ceea ce il face ideal pentru coacerea directa in cuptor. Totodata, merge de minune si in congelator, cuptorul cu microunde sau masina de spalat vase. Suprafata sa neteda si glazurata asigura o curatare usoara, iar designul sau rafinat il transforma intr-un element de decor perfect pentru orice masa festiva.
Daca esti fan al deserturilor delicate, iti recomand si babka cu crema de branza, afine si lamaie, pe care am copt-o tot intr-un vas din aceeasi gama – tava de cozonac Emile Henry, din colectia Madeleine. E o reteta perfecta pentru primavara, iar combinatia de arome e de vis.



Alte idei delicioase cu foitaj, frisca si fructe
Daca ai chef sa experimentezi sau sa adaptezi reteta in functie de ce ai prin casa, vestea buna e ca aceste foitaje cu frisca si capsuni sunt usor de personalizat.
👉 In loc de capsuni, poti folosi zmeura, afine, mure sau chiar felii subtiri de kiwi ori piersici. Pentru un gust mai exotic, adauga putina coaja de lamaie, portocala sau lime sau cateva frunze de menta tocate.
👉 Umplutura poate fi si ea adaptata: poti amesteca frisca batuta cu mascarpone pentru o textura mai ferma si un gust mai bogat. De asemenea, poti folosi iaurt grecesc pentru o varianta mai usoara, sau chiar crema de branza pentru o nota usor acrisoara. Daca vrei un plus de aroma, poti incorpora in frisca siropuri, gemuri sau apa de trandafiri.
👉 Foitajele pot deveni un mini-millefeuille de primavara, asezand doua straturi de aluat crocant si un strat generos de crema si fructe intre ele. Posibilitatile sunt infinite, iar desertul ramane la fel de rapid si delicios.

Cum pastrezi foitajele cu frisca si capsuni
Trebuie sa stii ca e recomandat sa pregatesti si sa servesti foitajele in aceeasi zi, pentru ca aluatul va absorbi umezeala. Daca totusi vrei sa le pregatesti din timp, iti recomand sa coci foitajele si sa le pastrezi neumplute intr-un recipient inchis ermetic, la temperatura camerei, pentru maximum 2 zile.
Umple-le cu frisca si capsuni chiar inainte de servire, pentru ca frisca sa ramana proaspata si sa nu inmoaie aluatul. Daca iti raman si dupa ce le-ai umplut, pastreaza-le in frigider si consuma-le in decurs de 24 de ore.

Daca vrei un desert care sa aduca atmosfera de sarbatoare fara sa petreci ore in bucatarie, aceste foitaje cu frisca si capsuni sunt alegerea perfecta. Se pregatesc usor, arata spectaculos si au acel gust de „inca una si gata”. Salveaza reteta pentru Paste, dar nu te sfii sa o repeti oricand simti nevoia de un desert fresh si lejer.
Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum ti-a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog! S-ar putea sa iti placa si…
🍰 Inimioare din aluat foitaj si Nutella
🍰 Fursecuri de Paste cu morcov si ciocolata alba
🍰 Placinta cu spanac Torta Pasqualina

🐰 MAI MULTE RETETE PENTRU PASTE →
Aceasta postare este realizata in parteneriat cu KitchenShop Romania. Parerile si experienta cu produsul oferit de ei sunt strict personale, fara a fi influentate in niciun fel de aceasta colaborare.
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
1 foaie aluat foitaj | |
1 ou batut | |
70g smantana lichida | |
20g zahar pudra | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
100g capsuni | |
zahar pudra pentru decorat |
Lasă un răspuns