Inimioare din aluat foitaj si Nutella

30 minute

foarte usor

6 inimioare

Ai nevoie de doar doua ingrediente pentru a face un desert care sa fure inimile tuturor – la propriu! Iar cand vine vorba de deserturi rapide si impresionante, aluatul foitaj este salvarea ta! Si daca il combini cu Nutella, rezultatul este pur si simplu irezistibil! Aceste inimioare crocante la exterior si cremoase la interior sunt perfecte pentru a sarbatori dragostea, fie ca e Valentine’s Day, Dragobete sau doar o zi obisnuita in care vrei sa faci o surpriza dulce cuiva drag.

Nutella si aluatul foitaj – perechea perfecta pentru un desert rapid

Dragostea trece prin stomac, iar aceste inimioare din aluat foitaj cu Nutella sunt cea mai dulce dovada!

Nu trebuie sa fii expert in bucatarie ca sa impresionezi cu ceva dulce si special. Cu doar o foaie de aluat foitaj si cateva linguri de Nutella, poti face un desert care arata spectaculos si se prepara in cateva minute. Crocante la exterior, cu un miez cremos de ciocolata, aceste inimioare sunt pur si simplu irezistibile. Le poti savura la micul dejun, langa o cafea sau un ceai aromat, le poti pune in pachetelul de pranz al jumatatii tale ca o surpriza dulce sau le poti oferi cadou, ambalate frumos intr-o cutie decorativa.

Ce iti poti dori mai mult? Aceste mici delicii din aluat foitaj se fac rapid, nu necesita ingrediente complicate si sunt perfecte pentru a fi savurate in doi.

Cum poti duce la nivelul urmator reteta de inimioare din aluat foitaj

Desi e imposibil sa dai gres folosind combinatia clasica de foitaj si Nutella, poti adauga retetei cateva mici imbuntatiri care sa faca aceste inimioare si mai speciale:

🫚 Un plus de aroma: amesteca Nutella cu un praf de scortisoara, cardamom sau chiar fulgi de chilli sau ghimbir pentru o nota usor picanta.

🥜 Textura crocanta: presara peste stratul de Nutella nuci, alune, fistic sau migdale maruntite.

🍓 O nota fructata: adauga pudra de capsuni sau zmeura liofilizata pentru un contrast dulce-acrisor.

🍫 Final de efect: in loc de zahar pudra, decoreaza-le cu ciocolata topita – fie alba, fie neagra sau ruby pentru un aspect si mai spectaculos.

Si daca Nutella nu este preferata ta, poti oricand sa o inlocuiesti cu gem de capsuni, dulceata de zmeura sau afine, unt de arahide sau chiar crema de fistic. Orice varianta ai alege, gustul va fi de neuitat.

De asemenea, daca vrei o alternativa mai aromata si mai sanatoasa pentru Nutella, iti recomand aceasta crema de alune, pe care am folosit-o si in reteta placintelelor cu ciocolata. Apropo, poti adapta reteta respectiva si pentru Valentine’s Day – tot ce trebuie sa faci e sa decupezi aluatul in forma de inima. 😉

Cum le pastrezi proaspete?

Daca nu se mananca imediat sau le faci in avans, poti pastra inimioarele din foitaj intr-o cutie inchisa ermetic, la temperatura camerei, timp de 1-2 zile. Daca vrei sa le savurezi mai tarziu, le poti reincalzi cateva secunde la cuptor sau in air fryer pentru a-si recapata textura crocanta.

Merita sa incerci aceasta reteta? Categoric, da! Inimioarele din aluat foitaj cu Nutella sunt dovada clara ca nu trebuie sa petreci ore in bucatarie ca sa faci un desert impresionant. Sunt rapide, delicioase si perfecte pentru orice ocazie in care vrei sa aduci un strop de dulce in viata cuiva drag.

Daca pregatesti si tu inimioarele din aluat foitaj si Nutella, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu gustarea facuta de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog!

💟 Mini-pizza in forma de inima

💟 Fursecuri cu gem de capsuni si tonka

💟 Placintele cu visine

💟 Foitaje cu capsuni

💟 Pliculete cu gem de capsuni

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
400 g aluat foitaj
120g Nutella cantitatea poate sa difere in functie de cat de gros e stratul de umplutura
1 ou pentru uns aluatul
zahar pudra

Pasii necesari

1.

Intindem umplutura peste aluatul foitaj

Dupa ce am intins foaia de aluat, ungem cu un strat uniform de Nutella. O impaturim in doua, apasand usor cu un sucitor.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Formam inimioarele si dam la cuptor

Taiem fasii de aproximativ 2 cm. Le rasucim si unim varfurile, lipindu-le cat mai bine si formand inimi pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 170°C pentru aproximativ 15 minute, pana se rumenesc. Lasam sa se raceasca si presaram cu zahar pudra.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

⭐ Cum sa repari inimioarele

E posibil ca in cuptor varfurile inimioarelor sa se desprinda, mai ales daca nu le-ai lipit foarte bine. Dar nu iti fa griji, se repara. Facem un sirop de zahar care va actiona ca un lipici. Pentru sirop, poti incepe cu 10 g de zahar si 10 ml de apa, in functie si de cat de mult ai de reparat. Le punem intr-un vas la microunde (sau pe aragaz) si amestecam pana se dizolva zaharul si devine usor lipicios. Apoi, aplicam cu o pensula sau cu varful unei linguri in locurile unde s-au dezlipit inimioarele.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *