Prajituri pentru Valentine’s Day: Placintele cu visine

1 ora

foarte usor

aprox. 20 de placintele

Valentine’s Day sau Dragobetele sunt momente speciale in care ne dorim sa aratam iubirea si aprecierea fata de persoana iubita prin intermediul unor gesturi unice si… delicioase. Ce poate fi mai dragut decat sa prepari pentru a ta jumatate ceva dulce si cu un aspect cat mai simpatic? Stiu, e cheesy, dar hey, e specificul acestei luni, in care dragostea pluteste in aer… si trece prin stomac. 😋 Aceasta reteta de placintele cu visine in forma de inimioara este perfecta pentru a marca sarbatoarea preferata – varianta straina sau cea romaneasca.

Aroma dulce si intensa a visinelor combinata cu aluatul fraged si crocant fac din aceasta reteta un adevarat rasfat pentru papilele tale gustative.

prajituri pentru valentines day placintele cu visine

Indiferent daca esti incepator in bucatarie sau un bucatar experimentat, cu ingrediente simple si cu putina imaginatie, vei reusi sa prepari un desert care va impresiona persoana iubita, ramanand o amintire de neuitat. Sunt sigura ca aceste placintele dragutele vor fi un succes si ca vor contribui la o zi a iubirii cu adevarat speciala!

Couples who bake together stay together! 💕

Ilustratie realizata de Puuung

Valentine’s Day / Dragobete este un moment ideal pentru a petrece timp de calitate impreuna cu persoana iubita. Iar ce poate fi mai frumos decat sa pregatiti impreuna o tava de placinte cu visine? Aceasta activitate va ofera oportunitatea de a lucra impreuna, de a rade din toata inima si de a va crea amintiri de neuitat.

Prepararea acestor placintele fragede cu visine este un proces distractiv si usor, iar rezultatul final va fi un desert dulce si aromat de savurat in doi. Puteti imparti sarcinile, astfel incat fiecare sa aiba o contributie la rezultatul final. De exemplu, unul poate sa pregateasca aluatul, celalalt umplutura de visine, iar impreuna sa decupati formele si sa realizati inimioarele.

Nu uitati sa va bucurati de acest proces si sa savurati fiecare clipa petrecuta impreuna. Partea cea mai faina este ca la final veti avea ocazia sa savurati impreuna aceste placinte cu visine, de a va bucura de aroma si de gustul lor. Organizati o cina romantica si serviti placintelele la desert, sau pur si simplu, mancati-le in timp ce va uitati la un film. Cuvantul cheie este impreuna! Se spune ca anumite gusturi sau mirosuri evoca anumite amintiri. Atunci, cu siguranta va veti aminti de aceste momente speciale petrecute… impreuna!

Ingrediente simple, usor de preparat si cu gust de neuitat!

Pentru placintelele mele am folosit o umplutura homemade din visine congelate. Poti folosi, de asemenea, si cirese, proaspete sau congelate. Aceasta umplutura nu trebuie sa te sperie, pentru ca se face extrem de rapid si usor (e gata in maximum 10 minute). Dar, daca nu te-am convins, atunci poti inlocui fara problema umplutura cu gem sau dulceata de visine / cirese.

In ceea ce priveste aluatul, sa iti dau un sfat: amesteca toate ingredientele, cu exceptia apei, in blender. Vaj vaj si gata, untul e incorporat bine, ingredientele sunt amestecate, mai ramane doar sa adaugi apa si sa formezi un disc de aluat. Nu framanta prea tare, pentru ca acest lucru va activa glutenul, dar placintele nu vor iesi la fel de fragede.

placintele cu visine

Cum pastram aceste prajituri de Valentine’s Day?

Aceste placinte pot fi facute in avans si servite la temperatura camerei sau incalzite la cuptor. Desigur, cel mai bine e sa le servesti in ziua in care le-ai copt, cat sunt inca foarte proaspete. Totusi, poti sa le pastrezi intr-un recipient la temperatura camerei pentru 2-3 zile. Daca intentionezi sa le pastrezi mai mult (pana la 5 zile), pastreaza-le la frigider.


Sper sa fie pe gustul tau aceasta reteta de placintele cu visine, prajituri perfecte de Valentine’s Day sau Dragobete. Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Arunca un ochi si pe retetele de mai jos, s-ar putea sa iti placa:

🍰 Pliculete cu gem de capsuni

🍰 Briose de Valentine’s Day cu visine si lamaie

🍰 Foitaje cu capsuni

🍰 Placinta cu visine, cirese si Amaretto

🍰 Tarta cu ciocolata si biscuiti

Vezi si alte retete pentru Valentine’s Day si Dragobete →

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
350g faina
226g unt
4 lingurite zahar
un praf de sare
120ml apa rece
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie
0.5 lingurita esenta de migdale optional
Umplutura de visine
160g visine pot fi si congelate
70g zahar
2 linguri amidon de porumb
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita extract / esenta de vanilie

Pasii necesari

1.

Pregatim aluatul

Amestecam faina, untul rece, taiat cubulete, zaharul si sarea pana cand se obtine o textura sfaramicioasa, precum crumble-ul. Eu de fiecare data amestec acest tip de aluat la blender, astfel untul se va distribui uniform.
Adaugam apa rece, vanilia si esenta de migdale si framantam putin, cat sa formam un disc de aluat. Il infasuram in folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute, pentru a se intari.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Pregatim umplutura

Cat aluatul e la rece, putem pregati umplutura. Punem visinele (proaspete sau congelate, dar neaparat fara samburi) si zaharul intr-o cratita antiaderenta si lasam pe foc mediu, pana se dizolva zaharul. Amestecam amidonul cu zeama de lamaie intr-un pahar si turnam amestecul in cratita, peste visine. Fierbem pe foc mediu, amestecand constant, pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Oprim focul si adaugam vanilia, apoi lasam sa se raceasca.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Formam inimioarele

Scoatem aluatul de la rece si il intindem bine cu sucitorul, sa obtinem o foaie nici prea groasa, nici prea subtire. Decupam seturi de cate doua inimioare - una pentru baza, cealalta pentru a acoperi placinta. Asezam un rand de inimioare intr-o tava acoperita cu hartie de copt, iar in centru punem umplutura de visine. Atentie sa nu pui prea mult, pentru ca va curge pe langa.
Restul inimioarelor le crestam in mijloc (facem un X), apoi le asezam deasupra umpluturii (ca un sandwich). Sigilam marginile cu o furculita, ungem cu un ou batut si presaram zahar brun.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

La copt cu ele!

Dam la cuptorul preincalzit la 175°C timp de 25-30 de minute, pana cand se rumenesc si devin aurii.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

Pentru o reteta si mai rapida, poti inlocui umplutura de visine cu un gem sau dulceata de visine sau cirese.
0.5 lingurita = jumatate de lingurita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *