Fursecuri cu ciocolata ruby si piper roz

O combinatie de arome inedita, dar perfect echilibrata! Ingredientele cheie, ciocolata ruby si boabele de piper roz, fac aceste fursecuri sa iasa in evidenta, fiind un desert rafinat si usor de pregatit. Ce sa mai, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta de fursecuri cu ciocolata ruby, mai ales daca iti plac esti fan al mancarii condimentate!

Gustul fursecurilor este foarte interesant, combinatia dintre aroma de piper roz si cea acrisoara, de fructe de padure, a ciocolatei ruby fiind una deosebita. In plus, biscutii au o textura fina si sfaramicioasa, topindu-se in gura si rasfatand papilele gustative.

Fursecuri cu ciocolata ruby si piper roz

Piper roz, ciocolata roz, totul sa fie roz!

Un desert care contine atat de multe ingrediente roz nu poate fi decat delicios.

Stai fara grija, fursecurile nu sunt iuti. Spre deosebire de piperul negru, pe care in folosim in mancare, piperul roz (sau rosu) nu este picant, dar este foarte parfumat. Aroma lui este usor dulceaga, lemnoasa, fiind eliberata atunci cand boabele sunt zdrobite sau macinate. Iti recomand sa folosesti un mojar pentru asta! Eu am luat piperul roz de pe Vegis.ro, dar probabil il poti gasi si la raionul de condimente din magazine. Merita sa il incerci in bunatatile pregatite de tine!

Despre ciocolata ruby… numai de bine! Daca nu stiai, acest tip de ciocolata a fost lansat de compania Barry Callebaut in 2017, fiind preparata din boabele fructului de cacao Ruby. Culoarea si aroma sunt 100% naturale, fara adaosuri de coloranti sau arome artificiale. Aceasta minunata ciocolata roz „ofera o  incantare senzoriala intensa, o experienta gustativa complet noua. Nu e nici amara, nu are nici gust de lapte, nu este nici foarte dulce. Gustul acesteia este o fuziune intre arome proaspete de fructe de padure, cremozitate si textura catifelata”. Mai multe despre acest tip de ciocolata puteti citi pe site-ul Callebaut.

Fursecuri cu ciocolata ruby si piper roz

Cum pastram fursecurile cu ciocolata ruby

Fara ganache de ciocolata 👉 pastreaza fursecurile intr-un recipient inchis, la temperatura camerei pentru aproximativ o saptamana. Le poti pune si la la frigider pentru maximum 10 zile.

Cu ganache de ciocolata 👉 fursecurile au un termen de valabilitate mai scurt, de aceea iti recomand sa le consumi in maximum 3-4 zile si sa le pastrezi neaparat la frigider. Scoate-le cu 20 de minute inainte de a le servi, pentru a te bucura din plin de profilul aromatic si de textura.


Fursecuri cu ciocolata ruby si piper roz

Sper ca ti-a placut aceasta reteta de guguluf si ca o vei incerca si tu. Spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Te invit sa arunci un ochi si pe alte retete de pe blog. S-ar putea sa iti placa si…

🍪 Biscuiti cu flori comestibile, migdale si crema de lamaie

🍪 Inimioare cu migdale & trandafiri

🍪 Briose cu zmeura, ciocolata ruby si iaurt

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
143g unt moale
57g zahar pudra
un praf de sare
0.5 lingurita piper roz sfaramat
1 lingurita extract / esenta de vanilie
200g faina
Ganache de ciocolata ruby
150 g chipsuri de ciocolata ruby
112ml frisca lichida

Pasii necesari

1.

Pregatim ganache-ul de ciocolata

Incepem cu pregatirea ganache-ului, pentru ca trebuie sa stea si la frigider. Incalzim intr-o craticioara frisca lichida si punem chipsurile de ciocolata ruby (sau ciocolata taiata cat mai marunt) intr-un bol. Turnam frisca calda peste ciocolata, lasam 1-2 minute si apoi amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza. Acoperim cu o folie alimentara lipita direct pe suprafata ganache-ului si dam la frigider pana sunt gata fursecurile.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Hai sa ne ocupam si de fursecuri!

Intr-un bol incapator (sau bolul mixerului planetar) amestecam timp de 2 minute untul moale, zaharul pudra, sarea, piperul macinat (in mojar) si vanilia.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Adaugam faina cernuta si amestecam numai cat sa o incorporam, nu mai mult.
Formam o bila de aluat pe care o invelim in folie alimentara si o lasam la frigider aproximativ 1 ora.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Preincalzim cuptorul la 160°C si pregatim o tava cu hartie de copt.
Intindem aluatul cu sucitorul, intre doua foi de copt, si decupam formele dorite. Le asezam in tava si dam la cuptor 8-10 minute, pana se rumenesc usor. Lasam sa raceasca.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

Imbinam fursecurile

Cu un pos, punem putin ganache pe fursec, apoi acoperim cu un altul, precum un sandwich. Optional, putem pudra partea de deasupra cu zahar pudra (fa acest pas inainte de a lipi peste ganache) sau sa realizam un model cu ciocolata topita.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Completari

0.5 lingurita = jumatate de lingurita
Eu am avut piper roz boabe, pe care le-am sfaramat intr-un mojar. Daca vrei o aroma si mai intensa, poti pune o cantitate mai mare de piper.
Poti inlocui ciocolata ruby cu ciocolata alba, insa gustul va fi putin diferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *