Fursecuri crapate crinkles cu lime, cocos & menta
Vara e despre arome fresh si deserturi usoare, iar daca iti plac deserturile cu un twist exotic, atunci aceste fursecuri crapate crinkles cu lime, cocos si menta sunt exact ce cauti. Imagineaza-ti numai: deschizi cutia cu fursecuri si te izbeste un parfum de lime proaspat, menta si cocos. 😌 Asa incepe povestea acestor biscuiti crapati, perfecti pentru o dupa-amiaza relaxanta de vara.
Se fac simplu, fara decupatoare sau forme speciale, doar cu mainile tale… si chef de dulce. Lime-ul si menta racoresc, cocosul aduce o nota dulce si lejera, iar textura moale te va cuceri inca de la inceput.


De ce sa incerci aceste fursecuri crinkles cu lime
Gandeste-te la o zi calduroasa, poate cu o limonada rece in mana. Ei bine, gustul acestor fursecuri exact asta transmite – PROSPETIME. Lime-ul aduce aciditate si un parfum citric intens, menta adauga o nota racoritoare, iar fulgii de cocos completeaza totul cu o dulceata delicata si tropicala. Sunt ideale pentru vara si cu siguranta vor cuceri pe oricine le incearca.
Deci, le vei adora pentru ca:
✔ sunt fresh si usor exotice, perfecte pentru vara
✔ sunt usor de facut, fara ustensile speciale
✔ au textura moale si aroma intensa
✔ sunt ideale pentru musafiri, picnic sau o gustare langa cafeaua de dimineata

Ce inseamna „crinkles” si de ce se numesc fursecuri crapate?
Termenul crinkles vine din engleza si se refera la acel aspect usor crapat pe suprafata fursecurilor, obtinut prin tavalirea lor in zahar pudra inainte de coacere. Pe masura ce aluatul creste in cuptor, zaharul ramane la suprafata si se crapa frumos, dand fursecurilor un aspect rustic si apetisant.
Daca ai mai cautat retete de biscuiti crapati sau crinkle cookies, sa stii ca toate se refera la acelasi desert minunat. Versiunea cu lime, cocos si menta este o reinterpretare estivala a clasicelor crinkles cu ciocolata. Iar daca esti curios, gasesti pe blog si reteta de crinkles cu ciocolata si menta, perfecta pentru Sarbatori… si nu numai.


Fursecuri crapate crinkles cu lime: tips, tricks si intrebari
Vrei sa obtii fursecuri parfumate, moi si cu crapaturi spectaculoase? Uite cateva ponturi care fac diferenta:
🟡 Foloseste coaja rasa de lime proaspat si amestec-o cu zaharul tos si menta inainte de a o incorpora in aluat. Asta elibereaza uleiurile aromatice si intensifica gustul.
❓ Poti folosi lamaie in loc de lime? Poti, dar lime-ul are un parfum mai puternic si usor amarui, care echilibreaza perfect dulceata fursecurilor. Daca nu ai lime, combina lamaie cu un strop de coaja de portocala pentru o nota citrica mai interesanta.
🟡 Adauga menta tocata marunt, nu extract – frunzele proaspete dau o aroma mai naturala, racoritoare, de vara.
❓ Poti inlocui menta cu altceva? Daca nu esti fan menta, poti incerca busuioc pentru o varianta mai neobisnuita, dar la fel de fresh. Totusi, menta ramane alegerea ideala pentru senzatia aceea racoritoare de vara.
🟡 Lasa aluatul la frigider cel putin o ora, ca sa se intareasca – astfel, fursecurile isi vor pastra forma si vor crapa frumos la suprafata.
❓ Se pot congela? Da! Poti congela bilele de aluat (inainte de a le tavaleste prin zahar) si le coci direct din congelator, adaugand 1-2 minute la timpul de coacere.
🟡 Tavaleste generos bilele de aluat in zahar pudra, pentru acel contrast alb-crapat specific crinkles-urilor.
🟡 Nu coace prea mult – fursecurile trebuie sa ramana moi la interior, nu crocante.

Cum pastrezi fursecurile crinkles proaspete
Pastreaza fursecurile intr-o cutie inchisa ermetic, la temperatura camerei, pana la 5-7 zile. Daca e foarte cald in casa, poti tine cutia la frigider, dar lasa fursecurile 10 minute la temperatura camerei inainte de a le servi, pentru a se inmuia usor si a-si recapa textura moale.

Fursecurile crapate crinkles cu lime, cocos si menta sunt genul de desert pe care il repeti toata vara. Se fac simplu, se mananca repede si lasa in urma o aroma pe care nu o poti uita. Daca iubesti combinatiile inedite si deserturile cu parfum exotic, pune-i pe lista ta imediat. Daca incerci reteta, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii!
Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog! S-ar putea sa iti placa si…
🍰 Chec guguluf cu lime si menta
🍰 Tort cu lime, lapte condensat si cirese
🍰 Tiramisu cu lamaie si Limoncello
🍰 Desert la pahar Raffaello cu cocos
🍰 Prajitura cu cocos si ciocolata, rapida si delicioasa
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
150g zahar | |
coaja de la un lime | |
4 frunze mari de menta sau dupa gust | |
113g unt moale, la temperatura camerei | |
60g cocos | |
2 oua | |
60 ml suc lime | |
1 lingurita extract / esenta de vanilie | |
1 lingurita extract / esenta de cocos optional | |
270g faina | |
1 lingurita praf de copt | |
un praf de sare | |
90g zahar pudra |
Lasă un răspuns