Fursecuri crapate crinkles cu lime, cocos & menta

2 ore

foarte usor

aprox. 35 de fursecuri

Vara e despre arome fresh si deserturi usoare, iar daca iti plac deserturile cu un twist exotic, atunci aceste fursecuri crapate crinkles cu lime, cocos si menta sunt exact ce cauti. Imagineaza-ti numai: deschizi cutia cu fursecuri si te izbeste un parfum de lime proaspat, menta si cocos. 😌 Asa incepe povestea acestor biscuiti crapati, perfecti pentru o dupa-amiaza relaxanta de vara.

Se fac simplu, fara decupatoare sau forme speciale, doar cu mainile tale… si chef de dulce. Lime-ul si menta racoresc, cocosul aduce o nota dulce si lejera, iar textura moale te va cuceri inca de la inceput.

De ce sa incerci aceste fursecuri crinkles cu lime

Gandeste-te la o zi calduroasa, poate cu o limonada rece in mana. Ei bine, gustul acestor fursecuri exact asta transmite – PROSPETIME. Lime-ul aduce aciditate si un parfum citric intens, menta adauga o nota racoritoare, iar fulgii de cocos completeaza totul cu o dulceata delicata si tropicala. Sunt ideale pentru vara si cu siguranta vor cuceri pe oricine le incearca.

Deci, le vei adora pentru ca:

✔ sunt fresh si usor exotice, perfecte pentru vara

✔ sunt usor de facut, fara ustensile speciale

✔ au textura moale si aroma intensa

✔ sunt ideale pentru musafiri, picnic sau o gustare langa cafeaua de dimineata

Ce inseamna „crinkles” si de ce se numesc fursecuri crapate?

Termenul crinkles vine din engleza si se refera la acel aspect usor crapat pe suprafata fursecurilor, obtinut prin tavalirea lor in zahar pudra inainte de coacere. Pe masura ce aluatul creste in cuptor, zaharul ramane la suprafata si se crapa frumos, dand fursecurilor un aspect rustic si apetisant.

Daca ai mai cautat retete de biscuiti crapati sau crinkle cookies, sa stii ca toate se refera la acelasi desert minunat. Versiunea cu lime, cocos si menta este o reinterpretare estivala a clasicelor crinkles cu ciocolata. Iar daca esti curios, gasesti pe blog si reteta de crinkles cu ciocolata si menta, perfecta pentru Sarbatori… si nu numai.

Fursecuri crapate crinkles cu lime: tips, tricks si intrebari

Vrei sa obtii fursecuri parfumate, moi si cu crapaturi spectaculoase? Uite cateva ponturi care fac diferenta:

🟡 Foloseste coaja rasa de lime proaspat si amestec-o cu zaharul tos si menta inainte de a o incorpora in aluat. Asta elibereaza uleiurile aromatice si intensifica gustul.

Poti folosi lamaie in loc de lime? Poti, dar lime-ul are un parfum mai puternic si usor amarui, care echilibreaza perfect dulceata fursecurilor. Daca nu ai lime, combina lamaie cu un strop de coaja de portocala pentru o nota citrica mai interesanta.

🟡 Adauga menta tocata marunt, nu extract – frunzele proaspete dau o aroma mai naturala, racoritoare, de vara.

Poti inlocui menta cu altceva? Daca nu esti fan menta, poti incerca busuioc pentru o varianta mai neobisnuita, dar la fel de fresh. Totusi, menta ramane alegerea ideala pentru senzatia aceea racoritoare de vara.

🟡 Lasa aluatul la frigider cel putin o ora, ca sa se intareasca – astfel, fursecurile isi vor pastra forma si vor crapa frumos la suprafata.

Se pot congela? Da! Poti congela bilele de aluat (inainte de a le tavaleste prin zahar) si le coci direct din congelator, adaugand 1-2 minute la timpul de coacere.

🟡 Tavaleste generos bilele de aluat in zahar pudra, pentru acel contrast alb-crapat specific crinkles-urilor.

🟡 Nu coace prea mult – fursecurile trebuie sa ramana moi la interior, nu crocante.

Cum pastrezi fursecurile crinkles proaspete

Pastreaza fursecurile intr-o cutie inchisa ermetic, la temperatura camerei, pana la 5-7 zile. Daca e foarte cald in casa, poti tine cutia la frigider, dar lasa fursecurile 10 minute la temperatura camerei inainte de a le servi, pentru a se inmuia usor si a-si recapa textura moale.

Fursecurile crapate crinkles cu lime, cocos si menta sunt genul de desert pe care il repeti toata vara. Se fac simplu, se mananca repede si lasa in urma o aroma pe care nu o poti uita. Daca iubesti combinatiile inedite si deserturile cu parfum exotic, pune-i pe lista ta imediat. Daca incerci reteta, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii!

Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog! S-ar putea sa iti placa si…

🍰 Chec guguluf cu lime si menta

🍰 Tort cu lime, lapte condensat si cirese

🍰 Tiramisu cu lamaie si Limoncello

🍰 Desert la pahar Raffaello cu cocos

🍰 Prajitura cu cocos si ciocolata, rapida si delicioasa

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
150g zahar
coaja de la un lime
4 frunze mari de menta sau dupa gust
113g unt moale, la temperatura camerei
60g cocos
2 oua
60 ml suc lime
1 lingurita extract / esenta de vanilie
1 lingurita extract / esenta de cocos optional
270g faina
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
90g zahar pudra

Pasii necesari

1.

Zahar + coaja lime + menta

Amestecam zaharul cu coaja de lime si frunzele de menta tocate cat mai marunt. Acest lucru va ajuta la eliberarea aromelor si potentarea lor.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Unt + zahar

Intr-un bol incapator batem untul moale, la temperatura camerei, taiat cubulete, cu zaharul aromatizat. Batem cu mixerul 2-3 minute pana cand untul se deschide la culoare si devine cremos. Adaugam si fulgii de cocos si amestecam.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Oua + suc lime + arome

Treptat, adaugam ouale, batand bine dupa fiecare si avand grija sa curatam si peretii vasului. Adaugam si sucul de lime si aromele - vanilie, iar daca ai la indemana, poti pune si putina esenta/extract/aroma de cocos.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Faina + praf de copt + sare

Cernem faina si praful de copt si le adaugam in bol impreuna cu sarea, amestecand cat sa se omogenizeze.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
5.

La frigider

Dam bolul la frigider pentru aprox. 1 ora. Aluatul se va mai intari si va fi mai usor de lucrat cu el. In plus, fursecurile isi vor pastra mai bine forma la cuptor si nu se vor aplatiza.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
6.

Preincalzim cuptorul, formam bilele si dam prin zahar pudra

Preincalzim cuptorul la 170oC si tapetam cu hartie de copt doua sau trei tavi.
Luam cate putin aluat (am luat cam jumatate de lingura ) si formam cu mainile cate o bila. Tavalim bila prin zahar pudra, apoi o asezam pe tava. Procedam la fel cu restul de aluat, avand grija sa lasam spatiu pe tava intre bile pentru ca ele se vor mai lasa la copt.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
7.

Coacem fursecurile

Dam fursecurile la copt pentru aprox. 12-15 minute. Ele vor fi inca moi cand le scoatem din cuptor, dar se vor intari pe masura ce se racesc.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *