Prajitura cu mere, gris si lapte praf

30 minute

foarte usor

20 de bucati

Daca nu facem acum prajituri cu mere, in mijlocul toamnei, atunci cand? Prajitura aceasta, pe cat de rapid si usor de facut este, pe atat e de buna. Cu un gust dulce-acrisor, usor caramelizat si o textura crunchy, garantez ca te va cuceri de la prima bucatica. Si daca tot e asa de simplu de pregatit, cu siguranta va deveni prajitura preferata de toamna!

Ai nevoie de putine ingrediente, pe care e posibil sa le ai deja in casa:

  • zahar
  • gris
  • lapte praf
  • unt
  • mere (evident!)
  • condimente

Atat! Si de jumatate la ora la dispozitie sa le pui pe toate la un loc. Apoi, cuptorul isi face treaba, in timp ce tu astepti plin(a) de nerabdare sa fie gata prajitura ce a umplut casa de un miros divin. Ah, si nu care cumva sa tai marginile, alea sunt cele mai bune!

Prajitura cu mere si… nostalgie

Reteta aceasta e o reteta de familie si poate de aceea imi e si asa draga. Cand eram mica, aveam obiceiul sa merg la bunica vinerea, dupa scoala, lucru care mai e valabil si acum, dar dupa serviciu. Ea ma rasfata cu un pranz delicios si imbelsugat (stii cum sunt bunicile 🤭), iar uneori, era incununat de acest desert, mai ales daca era si toamna. A facut si mama reteta asta de cateva ori, iar ei nu ii prea ii place sa faca prajituri si dulciuri. Dar tocmai, fiind o reteta asa simpla, e pe gustul ei!

Intr-o toamna i-am zis ca tare as manca niste ,,prajitura din aia cu mere si gris, cum face bunica”. Pe atunci nu eram inca asa pasionata de gatit, deci mi se parea ceva science-fiction prepararea ei. Dar cand mi-a zis mama cat de usor se face si ce putine ingrediente necesita, am incercat-o si a iesit super! Chiar daca a fost facuta de un incepator in tainele gatitului…

Prajitura cu mere, gris si lapte praf

Concluzia? Daca vrei un desert rapid si extra-delicios dar n-ai experienta in bucatarie, incearca prajitura cu mere, gris si lapte praf!

Iti recomand sa o savurezi cat mai proaspata, deoarece pe masura ce sta, va absorbi umiditatea si nu va mai fi la fel de crocanta. De asemenea, daca doresti un strat mai gros de mere, feel free sa dublezi cantitatea, dar ai grija ca stratul de la baza sa fie mai gros, altfel s-ar putea sa fie prea moale prajitura.

Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.

Te invit sa descoperi si alte bunatati de toamna:

🍂  Negrese cu dovleac si ciocolata

🍂  Tarta cu banane, caramel si nuci pecan

Vezi si alte retete de toamna 

💛💛💛

Nu sunt recenzii (inca)

Ingrediente

Seteaza numarul de portii
600g mere 5-6 mere rase
1 lingura scortisoara
1 lingurita nucsoara
150g zahar
150g gris
150g lapte praf
50g unt

Pasii necesari

1.

Curatam merele de coaja si le dam prin razatoare, sa fie bucatele mai mari. Amestecam cu scortisoara si nucsoara si lasam deoparte.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
2.

Amestecam intr-un bol incapator ingredientele uscate: zaharul, grisul si laptele praf.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
3.

Ungem o tava cu unt - punem din belsug, sa fim siguri ca nu se lipeste. Eu am folosit o tava de 29 x 21 cm.
Punem jumatate din cantitate de ingrediente uscate si intindem uniform in toata tava. Punem deasupra stratul de mere rase, apoi presaram restul cantitatii de zahar-gris-lapte praf. Taiem cateva feliute de unt pe care le distribuim in tava. Putem presara un pic de zahar brun deasupra.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit
4.

Lasam la cuptorul preincalzit la 175°C aproximativ 25 minute, pana cand se rumeneste. O lasam sa se raceasca bine inainte de a o taia.
Bifeaza pasul ca fiind indeplinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *