Prajitura cu mere, gris si lapte praf
Daca nu facem acum prajituri cu mere, in mijlocul toamnei, atunci cand? Prajitura aceasta, pe cat de rapid si usor de facut este, pe atat e de buna. Cu un gust dulce-acrisor, usor caramelizat si o textura crunchy, garantez ca te va cuceri de la prima bucatica. Si daca tot e asa de simplu de pregatit, cu siguranta va deveni prajitura preferata de toamna!
Ai nevoie de putine ingrediente, pe care e posibil sa le ai deja in casa:
- zahar
- gris
- lapte praf
- unt
- mere (evident!)
- condimente
Atat! Si de jumatate la ora la dispozitie sa le pui pe toate la un loc. Apoi, cuptorul isi face treaba, in timp ce tu astepti plin(a) de nerabdare sa fie gata prajitura ce a umplut casa de un miros divin. Ah, si nu care cumva sa tai marginile, alea sunt cele mai bune!
Prajitura cu mere si… nostalgie
Reteta aceasta e o reteta de familie si poate de aceea imi e si asa draga. Cand eram mica, aveam obiceiul sa merg la bunica vinerea, dupa scoala, lucru care mai e valabil si acum, dar dupa serviciu. Ea ma rasfata cu un pranz delicios si imbelsugat (stii cum sunt bunicile 🤭), iar uneori, era incununat de acest desert, mai ales daca era si toamna. A facut si mama reteta asta de cateva ori, iar ei nu ii prea ii place sa faca prajituri si dulciuri. Dar tocmai, fiind o reteta asa simpla, e pe gustul ei!
Intr-o toamna i-am zis ca tare as manca niste ,,prajitura din aia cu mere si gris, cum face bunica”. Pe atunci nu eram inca asa pasionata de gatit, deci mi se parea ceva science-fiction prepararea ei. Dar cand mi-a zis mama cat de usor se face si ce putine ingrediente necesita, am incercat-o si a iesit super! Chiar daca a fost facuta de un incepator in tainele gatitului…
Concluzia? Daca vrei un desert rapid si extra-delicios dar n-ai experienta in bucatarie, incearca prajitura cu mere, gris si lapte praf!
Iti recomand sa o savurezi cat mai proaspata, deoarece pe masura ce sta, va absorbi umiditatea si nu va mai fi la fel de crocanta. De asemenea, daca doresti un strat mai gros de mere, feel free sa dublezi cantitatea, dar ai grija ca stratul de la baza sa fie mai gros, altfel s-ar putea sa fie prea moale prajitura.
Daca o incerci, spune-mi in comentarii cum a iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Te invit sa descoperi si alte bunatati de toamna:
🍂 Negrese cu dovleac si ciocolata
🍂 Tarta cu banane, caramel si nuci pecan
Vezi si alte retete de toamna ➜
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
600g mere 5-6 mere rase | |
1 lingura scortisoara | |
1 lingurita nucsoara | |
150g zahar | |
150g gris | |
150g lapte praf | |
50g unt |
Lasă un răspuns