Cinnamon rolls cu mere si caramel sarat
Te-ai gandit vreodata cum ar fi daca cinnamon rolls, desertul pufos si aromat, s-ar combina cu traditionala placinta americana cu mere? Ei bine, astazi iti prezint o reteta cu un twist – cinnamon rolls cu mere si caramel sarat! Un desert atat de simplu de facut, dar incredibil de delicios, perfect pentru o zi linistita de toamna.
Imagineaza-ti numai: e o dupa-amiaza racoroasa, frunzele fosnesc usor in bataia vantului, iar tu savurezi un cinnamon roll moale si pufos, alaturi de o ceasca de ceai sau cafea. Aluatul este atat de fin si aerat, incat se topeste pur si simplu in gura. Iar combinatia de mere dulci si caramel sarat face acest desert de-a dreptul irezistibil!
Combinatia suprema a toamnei – mere coapte si caramel sarat
Merele, unul dintre cele mai iubite ingrediente de toamna, aduc prospetime si savoare in fiecare muscatura. Merele coapte cu scortisoara se potrivesc de minune cu un sos de caramel sarat, care duce rulourile cu scortisoara la urmatorul nivel. Acest duo se imbina minunat cu aluatul extrem de pufos, transformand desertul intr-o experienta wow.
Iar cireasa de pe tort cinnamon rolls? O glazura fina de crema de branza vanilata, care se topeste usor pe rulourile fierbinti. Gustul bogat si usor acrisor al cremei de branza echilibreaza perfect dulceata caramelului si a merelor. In plus, poti pune cateva lingurite de caramel sarat si peste glazura cu crema de branza pentru si mai multa savoare.
Cinnamon rolls – un desert clasic cu o istorie delicioasa
Cinnamon rolls au o istorie destul de bogata in spate. Originea lor este nord-europeana, cu precadere in Suedia, unde sunt cunoscute sub numele de kanelbullar. Aceste rulouri dulci, umplute cu zahar si scortisoara, au devenit rapid populare in toata lumea, fiind adesea servite la micul dejun sau ca desert.
De data aceasta, adaugand merele si caramelul sarat, le-am imbinat cu faimoasa placinta americana cu mere, rezultand o combinatie ce sarbatoreste toamna in toata splendoarea ei.
Sfaturi pentru rulouri cu scortisoara de nota 10
🟡 Aluatul conteaza – Asigura-te ca framanti bine aluatul si il lasi sa creasca suficient. Trebuie sa fie moale si elastic, iar asta se obtine prin rabdare si framantare.
🟡 Merele perfecte – Foloseste mere mai ferme, precum Granny Smith sau Jonagold. Acestea nu isi vor pierde forma la copt si vor oferi o textura placuta.
🟡 Caramelul sarat – Daca vrei sa iti faci propriul caramel, e simplu! Doar nu uita sa adaugi un praf generos de sare de mare, pentru un contrast de gust perfect. Nu adauga niciodata smantana lichida rece peste zaharul topit, pentru ca acesta se va cristaliza, iar textura sosului va avea de suferit.
🟡 Glazura de crema de branza – Atat untul, cat si crema de branza, trebuie sa fie la temperatura camerei. Aplica glazura cat rulourile sunt inca calde. Astfel, se va topi usor si va patrunde in aluat, facandu-le si mai decadente.
Cum pastram cinnamon rolls cu mere si caramel sarat?
Cinnamon rolls au o valabilitate excelenta si pot fi pastrate fie la temperatura camerei, fie in frigider sau congelator, dar intotdeauna intr-un recipient inchis ermetic sau acoperite cu folie alimentara.
Desi pot ramane proaspete la temperatura camerei pana la 2 zile, iti recomand sa le depozitezi in frigider, mai ales din cauza glazurii cu unt si crema de branza. Teoretic, zaharul din glazura ajuta la conservarea ingredientelor, dar, pentru siguranta, mai bine pastreaza-le la rece, unde vor rezista pana la o saptamana. De asemenea, le poti congela fara probleme pentru pana la 2 luni.
Cel mai important lucru? Serveste-le calde!
In zilele in care toamna pare ca te imbie sa te cuibaresti in casa cu o carte buna, cinnamon rolls cu mere si caramel sarat sunt companionul perfect. Aerul se umple de aroma scortisoarei, a merelor coapte si a caramelului sarat – un trio care nu poate da gres. Pe langa faptul ca sunt usor de facut, arata minunat si sunt pur si simplu de vis la gust!
Sper sa incerci si sa iti placa reteta de rulouri cu scortisoara, mere si caramel sarat. Spune-mi in comentarii cum au iesit si nu uita sa urci o fotografie cu desertul facut de tine pe Instagram, cu tag @madelicii.
Iar daca esti fan al acestor rulouri, atunci te invit sa incerci si alte variante ale lor (click pe imagini pentru a ajunge la reteta).
Arunca un ochi si pe alte retete de pe blog!
🍰 Prajitura invizibila cu mere
🍰 Gogosi la cuptor cu cidru de mere si scortisoara
🍰 Prajitura de post cu mere, unt de arahide si crema de vanilie
🍰 Tort cu pere, cacao si caramel
🍁 Mai multe retete de toamna →
💛💛💛
Ingrediente
Seteaza numarul de portii
240ml lapte | |
7g drojdie uscata | |
50g zahar | |
1 ou | |
0.5 lingurita extract / esenta de vanilie | |
400g faina max.420 g faina | |
0.5 lingurita condimente Pumpkin Spice | |
un praf de sare | |
60g unt la temperatura camerei |
Umplutura mere si caramel sarat + glazura cu crema de branza
MERE |
|
400g mere | |
20g unt | |
70g zahar brun | |
1 lingura zeama de lamaie | |
0.5 lingurita scortisoara | |
un praf de sare | |
15g apa | |
7g amidon de porumb | |
CARAMEL SARAT |
|
150g zahar | |
150g smantana lichida | |
30g unt | |
0.5 lingurita sare de mare | |
GLAZURA CREMA DE BRANZA |
|
200g crema de branza | |
60g unt | |
80g zahar pudra cu aroma de vanilie | |
1 lingurita lapte |
Lasă un răspuns